Silver Rocket

CLOAKROOM (USA, Relapse) + PROHRA PRAHA, 17. dubna na 007

CLOAKROOM (USA, Relapse) + PROHRA PRAHA, 17. dubna na 007

Cloakroom jsou tři lidi, jedním z nich je posledních pár let i Tim Remis, kterej v kapele bubnuje (skvěle). Cloakroom vydali tři desky, z nichž poslední dvě ("Time Well" z roku 2017 a "Dissolution Wave" z roku 2022) vyšly na Relapse Records. Je to ale asi nejmíň "Relapse-kapela", jakou si dovedete představit: zvuk Cloakroom se spíš blíží k The God Machine (ale s optimističtějším odstínem), celková podivnost toho všeho možná odkazuje až k Shudder To Think (sic!), trochu Codeine, trochu metalový My Bloody Valentine. Cloakroom letos hrajou na Roadburnu a Tim Remis přesvědčil zbylý dva borce, že MUSEJ hrát víc koncertů v Česku (protože Tim Remis...). V Praze jsou 17. dubna na 007 a Tim si jako support vybral Prohra Praha.

ÚV SRR 16. 2. 2024

ARAN EPOCHAL + YS 15. února v Punctu

ARAN EPOCHAL + YS 15. února v Punctu

Ve čtvrtek 15. února zveme na Žižkov do Puncta: jde o release party třetí desky ARANANAR s názvem "Pod oběma světy" (vychází na kazetě na Jodka Records). Anar Badalov sice z Colorada tentokrát nedorazí (mimochodem, nové EP New Dog je zadarmo je stažení TADY), ale s Aranem přišli na způsob, jak hrát songy ARANANAR jen ve "složení" Aran Epochal. Můžete se těšit i na zřídka vystupující Ys (jejich debut na Silver Rocket si můžete vychutnat TADY). A když už jsme u toho, "Domov, co nebyl" od ARANANAR je stále TADY.

ÚV SRR 8. 2. 2024

Rozhovor o ARANANAR

Rozhovor o ARANANAR

„Písně o starověkých souhvězdích, prázdných místnostech, apokalyptických tajfunech, putujících kovbojích a vesnicích zmrazených v čase." TADY je rozhovor o ARANANAR a desce "Domov, co nebyl" (poslechnout si ji můžete ZDE) na radiu Proglas. Chystaná třetí album dua se jmenuje "Pod oběma světy", vychází na Jodka Records a release party je 15. února v Punctu spolu s Ys.

ÚV SRR 8. 1. 2024

Hlášky, žebříčky a nový rok!

Přejeme všem další spokojenej rok jak s hudbou, tak bez ní! Začínáme už bůh ví kolikátou sezonu, takže je už ani nepočítáme... a startujeme tradičním způsobem: ZDE nám i všem ostatním můžete dát vědět, co jste poslouchali, viděli a zažili v roce 2023, a ZDE si můžete přečíst obvyklou snůšku náhodně posbíranejch bizarností, abyste viděli, že svět je pořád bizarní místo. A TADY si můžete prohlídnout nás katalog a třeba si něco objednat. Pořád si myslíme, že je tam hromada docela ok hudby – a i letos se postaráme, aby se dál rozšířila.

ÚV SRR 2. 1. 2024

"Lanterns of hope - shine on!"

"Lanterns of hope - shine on!"

Po delší době se hlásí Aran Epochal - jeho poctu Geordiemu Walkerovi (RIP) z Killing Joke si můžete poslechnout TADY. A TADY po delší době ožívají Nejchytřejší kecy recenzí na novou desku B4. Aktuální deska ARANANAR stále k mání TADY, třetí nahrávka tohoto dua vyjde v únoru 2024.

ÚV SRR 29. 12. 2023

SEVERNÍ NÁSTUPIŠTĚ - 16 kopyt

Chyběla vám už nějaká nová hudba od fenoménu jménem Severní nástupiště? Tak tady máte jednu úplně novou věc: jmenuje se to 16 kopyt a ve středu 20. prosince se na tenle big band můžete jít podívat do Kasáren Karlín. Jo – a začalo se něco šuškat o nový desce, která by měla vyjít někdy příští rok dejme tomu na jaře. My o tom nic nevíme, ten časovej údaj nesouhlasí a tahle super písnička na tý deskce taky nebude. Jen 16 kopyt, co duní na rozcestí!

ÚV SRR 19. 12. 2023

FETCH! + KISS ME KOJAK - Zamluveno, víc lásky

FETCH! + KISS ME KOJAK - Zamluveno, víc lásky

Na Sedmičce jsme to pokřtili už v sobotu, a to velmi důkladně – teď je čas i pro zbytek světa. Bratři a sestry, vychází poslední letošní deska, dvanáctipalec s katalogovým číslem SRR 119. Split kapel, který mají svoje tempo. Čtyři věci od Fetch!, pět věcí od Kiss Me Kojak, win/win pro všechny. Dva bubeníci, tři basy, jediná kytara, dvě strany jedný desky, Zamluveno, víc lásky. Poslouchejte a bez zaváhání objednávejte ZDE.

ÚV SRR 18. 12. 2023 Podrobnosti…

GIRLS IN SYNTHESIS zpátky v Praze: 29. května v Bike Jesus!

GIRLS IN SYNTHESIS zpátky v Praze: 29. května v Bike Jesus!

Punk, electro, bordel, psychopatická zarputilost anglického post punkové DNA. Girls In Synthesis jsou Nicole, John a Jim. Vznik v roce 2016, od té doby čtyři alba a bezpočet EP. Striktně černobílá prezentace. Název si dali podle kousku textu Bowieho „Ashes to Ashes“ a 29. května se podruhé vracejí do Prahy: dějištěm koncertu bude tentokrát Bike Jesus. Pokud jste s Girls In Synthesis ještě neměli tu čest, přehodnoťte na ten večer své priority. A jestli zpozorníte při vyslovení jmen jako The Fall, Big Black, PiL, Joy Division, Wire, Part Chimp nebo Killing Joke, jste na dobré cestě. Živá podoba tohohle tria je intenzivním soubojem o ten nejprimitivnější riff a nejintenzivnější beat – ostatně sledovat bubenici Nicole, jak při koncertě nemilosrdně trestá bicí soupravu, zatímco John a Jim na sebe díky natočeným mikrofonům řvou cca z metru, je zážitkem samo o sobě. Girls In Synthesis 29. května v Bike Jesus.

 

ÚV SRR 17. 12. 2023

Silver Rocket Vánoce pro Sedmičku update

Silver Rocket Vánoce pro Sedmičku update

Čekáme vás na Sedmičce! Tradiční benefit pro Klub 007 se koná v sobotu 16. prosince – tradiční program jistě znáte. Bohužel si řádící viry vybraly i u nás svou oběť a Red Torch nebudou moct kvůli náhlýmu onemocnění vystoupit. Zbytek programu platí: křest 12“ splitu Zamluveno, víc lásky, Kiss Me Kojak, Fetch!, Santorrus, dárky, DJs…

18.30 Otevíráme
19.30 DJs
20.25 Zamluveno
21.25 Víc lásky
22:00 Santorrus, DJs, pizza, pivo, party

ÚV SRR 16. 12. 2023 Podrobnosti…

KISS ME KOJAK - Černý místa

KISS ME KOJAK - Černý místa

"Jsou černý místa - za ty nikdo neručí!" Tady je další ukázka z chystaného 12" splitu, na jehož ploše se utkali Kiss Me KojakFetch!. Prvně jmenovaní se hlásí songem "Černý místa". Obě kapely můžete vidět v sobotu 16. prosince na benefičním koncertě Silver Rocket pro Klub 007 (info TADY).

ÚV SRR 11. 12. 2023

"Tohle je černý kůň mezi deskami letošního roku..."

"Tohle je černý kůň mezi deskami letošního roku..."

"Vidím se, jak ležím na zápraží dřevěné chaty, právě kdesi v horách. Dívám se, jak se slunce ukládá ke spánku, vzduch voní hlínou a trávou a mně je tak moc dobře, že tady budu sedět nebo ležet ještě pěknou chvíli, až na nebi budou hvězdy. Stejně tak ale sám sebe vidím sedět před kamny, jak poslouchám praskání ohně, zatímco venku se to mele. Vidím se zabalený do tlusté peřiny, jak naslouchám dešti za okny, jak ráno jdu po chladné podlaze ven, abych se mohl nadechnout toho nejčerstvějšího vzduchu, co znám. K tomu zpěv ptáků, šumění větví, možná z velké dálky zvuk vlaku." Moc hezká recenze na "Domov, co nebyl" od ARANANAR je TADY. A desku si můžete poslechnout / objednat TADY.

ÚV SRR 7. 12. 2023

Benefiční večer pro Klub 007 v sobotu 16. prosince

Benefiční večer pro Klub 007 v sobotu 16. prosince

Už jste nervózní, proč je takový ticho? Protože to letos bude velký: jednak se všichni sejdeme v nejlepším klubu na světě, abychom tam strávili společně hezkej večer (a přispěli nechutně rozmařilou konzumací točený Lobče k trvalý prosperitě Sedmičky), plus se pokochali pohledem na psycho Santorruse a jeho hektický rozdávání dárků. A navíc pokřtíme další desku: split dvanáctipalec pro nás zásadních kapel Fetch!Kiss Me Kojak. A kromě toho zahrajou pořád lepší a lepší Red Torch.

ÚV SRR 5. 12. 2023 Podrobnosti…

"Pomôcť si môžeme žánrom psychadélia, experimentálna elektronika, shoegaze a v 80. rokoch by sme povedali aj: taký český androš, v zmysle underground a alternatíva."

"Pomôcť si môžeme žánrom psychadélia, experimentálna elektronika, shoegaze a v 80. rokoch by sme povedali aj: taký český androš, v zmysle underground a alternatíva."

Rádio FM zařadilo debut Ys s názvem "Trading Gold For Grabage" do rubriky "Album týždňa" a doprovodilo to hezkou recenzí: "Škodoradostný humorista by chcel možno dodať, že ľahko sa im tvorí týmto princípom, keď používajú trombóny. Znie to možno bizarne, ale tento plechový nástroj, signifikantný skôr pre džezové bigbandy a vážnu hudbu než svet indies, je jedným z najzaujímavejších zvukových aj harmonických momentov celého albumu." Celou recenzi je možný přečíst si TADY, kazeta Ys na vás čeká TADY.

ÚV SRR 30. 11. 2023

Hovada usmrtí stoka 30. listopadu na 007

Hovada usmrtí stoka 30. listopadu na 007

Bude to něco jako malý velký knižní čtvrtek: vychází dost pochybný čtení ze světa kapel na turné, který přivedlo na svět v tradiční papírový podobě slovutný nakladatelství Knižnice Kodiak. Knihy jsou naskladněný, TADY se (časem, trpělivost) můžete podívat na doprovodný web se spoustou zrnitých fotografií a soundtrackem a hlavně si tu knihu můžete TADY zakoupit. Nejlepší příležitost si ji před nákupem ohmatat budete mít ale ve čtvrtek na Sedmičce, kde k tomu budou hrát Nesbitt’s Inequality, OTKLyssa. Otevíráme v 19 hodin (přivítají vás pan a paní Kodiakovi osobně), program začne v 19:30, vstup bude 250 korun.

19:00 dveře
19:30 OTK
20:25 Nesbitts
21:20 Lyssa

ÚV SRR 29. 11. 2023

FETCH! - Západ

FETCH! - Západ

Na prosincovejch benefičních koncertech Silver Rocket pro Klub 007 se stalo dobrým zvykem, že zároveň s tradiční zábavou představíme i nějakej novej nosič na Silver Rocket. Ani letošek nebude výjimkou. Tady se můžete začít ladit na 16. prosince: Fetch! hrajou živě ve studiu Sonic Library novej track "Západ". Další info brzo!

ÚV SRR 28. 11. 2023