Silver Rocket

HANA STRETTON + BBCHCH 12. září v Punctu

HANA STRETTON + BBCHCH 12. září v Punctu

Koncertní sezonu 2024-25 začínáme 12. září v Punctu, kde bude hrát Hana Stretton. Australská hudebnice žije už pár let na samotě v buši se stádem krav a dalšími zvířaty, ale její debutové album „Soon“ zaujalo i jiné živočichy: „Soon feels like it comes into my world on a night wind and has belonged there since forever, unexpected,“ nechal se například slyšet Phil Elverum (Mount Eerie & The Microphones). Až neuvěřitelně intimní atmosféra nahrávky, zdánlivě bezcílné introvertní vybrnkávání, které se mísí s autentickými zvuky australského venkova, křehký hlas. Hana Stretton se v Punctu představí v duu se svou sestrou a souborem doprovodných nástrojů, tvořící malý stepní orchestr. Předkapelou bude one-man projekt BBCHCH, polovina Motherfucifer - možno poslechnout ZDE.

ÚV SRR 24. 7. 2024

Silver Rocket Summer Stronghold

Silver Rocket Summer Stronghold

Už jste asi zvyklí, že to nejlepší si často rádi necháváme na konec. Týká se to léta – období, kdy všichni soutěží o ten „nej“ letní víkend pro svůj festival/party/grilovačku. Rádi totiž necháme každýho, ať si přijde na svý, a pak – když se blíží konec léta (nezapomeňme, že léto končí 22. září) – vám nabídneme zážitek, na kterej nikdy nezapomenete.

ÚV SRR 20. 7. 2024 Podrobnosti…

NEW MODEL ARMY - Coming or Going

NEW MODEL ARMY - Coming or Going

"I grew up in a house of open doors / everybody drifting in and out with the wind / the willow tree waving hello, goodbye / any old place was a good place to begin..." Uprostřed červencovejch veder přijde vhod připomínka poloviny listopadu, kdy se do Prahy vracejí New Model Army s novou deskou "Unbroken" (16. listopadu v MeetFactory). Tohle je nový video k songu "Coming or Going"TADY je link na předprodej na GoOut (TADY jsou lístky bez příplatku na SR webu).

ÚV SRR 18. 7. 2024

PIONERA na turné a s OTK v Punctu

PIONERA na turné a s OTK v Punctu

Připomínáme nedělní večer 14. července v Punctu, kde budou hrát OTKPionera z Alicante! Ano, ve stejnou dobu je finále jednoho fotbalovýho turnaje, tak k tomu jen historku z nejmenovaný země na jižní polokouli: Jeden kluk měl radši punk než fotbal, ale i tak ho nasadili na posledních deset minut důležitýho školního zápasu. Jakmile se k němu dostal míč, nadechnul se k obřímu sólu, obešel všechny zkoprnělý hráče na hřišti a nechytatelnou střelou zavěsil do vlastní brány. Prej ho spoluhráči pak pronásledovali po celý škole, aby ho mohli zabít. Pokud chcete tohoto hrdinu vidět na pódiu místo sezení před televizí, máte šanci! Pionera za chvíli přistává na letišti Václava Havla, čtěte dál, kde všude je zastihnete.

ÚV SRR 13. 7. 2024 Podrobnosti…

ARAN SATAN na DIYfestu v Táboře

ARAN SATAN na DIYfestu v Táboře

Dobří lidé ze studia Sonic Library nahráli a smíchali živák Arana Satana z jeho setu ne letošním DIYfestu v Táboře, račte se podívat. Páteř vystoupení tvořily tracky ze splitu s Innoxia Corpora, pár posledních kousků máme ještě TADY. Zaznělo ale i něco z posledních dvou desek ARANANAR - nabízíme TADY.

ÚV SRR 8. 7. 2024

PIONERA a OTK: 14. července v Punctu

PIONERA a OTK: 14. července v Punctu

„Zbejvá vyřešit poslední problém: je v Praze v červenci horko a vystačím si na celým turné s nátělníkem a žabkama (v originále: flip-flops), nebo je to na severu jiný a mám být celej zahalenej a v černým?“ Takovýhle starosti má před blížícím se pražským koncertem Katafú, legenda z kapely Familea Miranda, toho času usazenej na jihu v Alicante. Zveme vás do Puncta, kde můžete strávit nedělní večer s novou Katafúovou kapelou Pionera a navíc ještě s OTK. Řekněte, co je víc?

ÚV SRR 1. 7. 2024 Podrobnosti…

SRSS: zapište si čísla sedm a devět

SRSS: zapište si čísla sedm a devět

Letos to bylo fakt nahnutý. Ačkoli časově jsme na tom úplně nejhůř vlastně ještě nebyli (považte, Synod jsme ohlašovali 14. a Schovku dokonce až 23. července!), už padaly zcela vážně míněný návrhy na Silver Rocket Summer Skip nebo dokonce upřímně zoufalý na Silver Rocket Summer Seremenato. Pak se ale objevil zachránce, vzhůru tesař do výše střechu zvednul a předložil nám nabídku na zlatým podnosu. Čili si spolu s náma znamenejte: osudným a osudovým dnem je sobota 7. září 2024!

ÚV SRR 30. 6. 2024

E 5x v Česku

E 5x v Česku

E už křižujou Evropu hezkejch pár dnů - příští tejden se jejich turné s novou deskou "Living Waters" stočí i východním směrem. E budou hrát v Česku celkem pětkrát, jejich pražskej koncert 4. srpna na 007 s Ys bereme jako "release party" alba, který si můžete poslechnou TADY.

E v Česku:
2. července - Varnsdorf

3. července – Plzeň
4. července – Praha, 007
5. července – Slavičín
6. července – Boskovice, festival

ÚV SRR 27. 6. 2024

ANDY THE DOORBUM: 2x Praha

ANDY THE DOORBUM: 2x Praha

Tenhle týden bude svědkem jednoho koncertního experimentu: Andy The Doorbum bude hrát v Praze hned DVAKRÁT, pokaždé na jiném místě a v jiných souvislostech. Co tím docílíme? Jednak se dostane na každého zájemce, jednak řada z nás bude mít možnost prožít tuhle zkušenost opakovaně. Takže: středa 26. června na lodi Altenburg 1964 ve společnosti Severního nástupištěHoly Locust, o den později (čtvrtek 27. června) v Eternii s Cardo & Decumanus

ÚV SRR 24. 6. 2024

JAMES P HONEY v září v Praze / Česku

JAMES P HONEY v září v Praze / Česku

V září se do Česka na pár koncertů vrátí James P Honey z kultovních Buriers. Stejně jako v případě Andyho The Doorbuma teď tenhle týden, i James bude hrát v Praze hned dva koncerty, protože tady zasáhl hodně srdcí a ať je to pro všechny na pohodu. 14. září bude v Praze na zatím utajeném místě, o den později na 007 se Severním nástupištěm. A tady je nový video.

ÚV SRR 22. 6. 2024

JOUR J MENTAL, LYSSA, PATOLE: 8. července v Eternii

JOUR J MENTAL, LYSSA, PATOLE: 8. července v Eternii

Pondělí po dlouhým víkendu je pořád pondělí, špatnej den. Tady je ale možnost, jak to změnit ve vynikající den: v Eternii zahrajou pod taktovkou Silver Rocket a Beaver Deceiver hned tři kapely: Jour J Mental, LyssaPatole – a máme pocit, že to bude mít jistou úroveň. Spojení Prahy, Paříže, Lille a ex-Slezska totiž můžeme popsat jako… delikátní a dekadentní? Jsou tohle ty správný slova?

ÚV SRR 21. 6. 2024 Podrobnosti…

ANDY THE DOORBUM a Československo

ANDY THE DOORBUM a Československo

Začíná se v Hradci Králové - a jede se dál po celé dva týdny. Československá část velkolepého evropského turné Andy The Doorbum (na kterém si Andy mimochodem zahrál dvakrát před Lankum a jednou před Mogwai) je TADY. V Praze hraje Andy hned dvakrát: 26. června na Altenburgu se Severním nástupištěmHoly Locust, o den později v Eternii jako headliner (předkapela bude Cardo & Decumanus.

Andy The Doorbum v Česku a na Slovensku:
13. 6. – Hradec Králové
14. 6. – Lhotice
15. 6. – Varnsdorf
17. 6. – Ústí nad Labem
18. 6. – Telč
19. 6. – Kutná Hora
20. 6. – Brno
21. 6. – Trenčín
22. 6. – Banská Bystrica
23. 6. – Bratislava
24. 6. – Kopřivnice
25. 6. – Břeclav
26. 6. – Praha (Altenburg 1964)
27. 6. – Praha (Eternia)
28. 6. – Martínkovice
5. 7. – Jablonica (Hradby samoty)
6. 7. – Tábor (TRANSforma festival)

ÚV SRR 12. 6. 2024

Recenze Fetch! + KMK a Hovada usmrtí stoka

Recenze Fetch! + KMK a Hovada usmrtí stoka

Ortodoxní nahrávka. Fetch nejsou z Poděbrad? Prakticky se tam chlastá furt. Drž hubu. Máme štěstí, že občas někdo rozčeří polomrtvý vody žánru zvanýho "recenze", a tady se nás to týká hned dvakrát, s dvojicí hvězd (obvykle ve vkusných džískách) před kamerou: v terapeutickém seriálu Sklizeň si můžete poslechnout pár slov o poslední deskce Fetch!Kiss me Kojak (desku objednávejte ZDE) a taky o knize tour reportů Hovada usmrtí stoka (zbývají doslova poslední výtisky, tak rychle, zatím ještě TADY). A připomínáme, že pánové ze Sklizně jsou současně i vydavatelé skvělýho zinu Telepatie, nedávno vyšlo šestý číslo, tak jim o něj napište třeba SEM.

ÚV SRR 11. 6. 2024

PLANETY: EP

PLANETY: EP

Dámy a pánové ze všech koutů polosvěta, s radostí vám oznamujeme, že právě vychází – v tradiční spolupráci Silver Rocket a MMM – EP naší i vaší nejoblíbenější kapely Planety, který se nijak nejmenuje, tak mu říkáme prostě Planety EP. Tři písně s nezaměnitelným zvukem a rukopisem můžete poslouchat TADY. Ale hlavní zpráva je toto: tohle je jen tzv. předzvěst věcí příštích, ochutnávka, předkrm, přičichnutí, náznak... ano, budeme mít časem i další dobré zprávy. Dokonce velmi dobré zprávy!

ÚV SRR 7. 6. 2024

"... pomalý tok řeky v údolí..." aneb recenze Severního nástupiště

"... pomalý tok řeky v údolí..." aneb recenze Severního nástupiště

"Severní nástupiště v tomto ohledu navazuje na tradici podzemního českého písničkářství, a to až k prvorepublikovým trampům…"
Na Aktuálně.cz vyšla před nedávnem obsáhlá recenze na poslední desku Severního nástupiště. Přečíst si ji můžete TADY.

Deska samotná je samozřejmě k poslechu a případné koupi u nás v KATALOGU.

ÚV SRR 5. 6. 2024