snazim se pajine jen naznacit, ze neexistuje jedina pravda, ani kdyz se odvolavas na miliony let evoluce a svoji statnici z bioly. hm?
neohippie
1. 5. 2006, 20:25
to bylo pro pajina
neohippie
1. 5. 2006, 20:24
kdepak.
neohippie
324: Hraješ si se slovíčkama. To s těma tvýma frutariánama bylo myšleno v úplně jiným kontextu. Bylo to o obecným problému... ale co tady s argumentama, tys vlastně chtěl jenom rejt, ne?!
Pajin
Ale já už psal, že lidská trávicí trubice a "to všechno kolem" jsou za miliony let evoluce uzpůsobený trávení potravy, která se skládá z (cca) třetiny z živočišných zdrojů... A a tom to celý vlastně je...
Podívej se, že mám státnici z bioly, ještě neznamená, že jsem sežral všechnu moudrost světa. Ale troufám si tvrdit, že o problému vývoje výživy lidského druhu vím trošinku víc než ty. Já se taky neplantám neurochirurgům, ekonomům nebo jadernejm fyzikům do práce...
Ale jasně, už to chápu - biologové jsou spiklenci, kteří jsou jedna ruka s všemocnýma masokombinátama a záměrně zatajujou jasný pravdy a sprostě klamou veřejnost...... (jo a židé chystají světovládu...)
Pajin
1. 5. 2006, 20:19
pajin: pleteš si hlavně pojmy. (lakto-ovo)vegetraián, a dokonce ani vegan neznamená jíst mrkev a jablka. ti co jedí jenom ovoce a zeleninu jsou frutariáni. přístě si zjisti aspoň základy, jinak je ta tvoje rádobyodbornost dost směšná.
324
1. 5. 2006, 20:17
nevim, kde jsi vzal, že vegestrava je drahá??? Fakt nevím o ničem, co by bylo dražší než maso...
ještě pro pajina
1. 5. 2006, 19:52
- pro tak pravil: rozhodně není...
- pro staci uvazovat...: ten prvni link se mi skutečně jevi dost demagogicky. sektáři, kteří jsou pravděpodobně i abstinenty, žijí asketicky atd... fakt nejsou běžný vzorek populace, aby se na nich dalo cokoliv dokumentovat... připomíná mi to můj oblíbený citát z Š&G : "Ne abyste propadli démonu alkoholu jako můj dědeček, který nedbal varování, až se nakonec uchlastal k smrti ve stopatnácti letech při práci v lomu..."
ten druhej link je ale ovšem docela varovnej. A dost vypovídající.
Ten třetí je podle mého pouze účelový - to je prostě jeden jediny úhel pohledu a hledání všech možných důvodů, jak ho podložit, důvodů "pro", s "taktním" zamlčováním všeho "proti"...
pro pajin: to je věc, která mě zajímá. jak víš, jaké živiny tělo potřebuje???
ja jsem třeba přesvědčen, že (i přesto, že nejsem vegetarián) lidské všežravectví je jen otázkou tradice a rozhodnutí, nikoliv nějaká nutnost. Podobně jako třeba kanibalismus.
Vegetariánů si vážím a svým způsobem je obdivuji za jejich vůli a schopnost dotáhnout něco, co já nejsem. Na druhou stranu mě občas až rozesmívají ti, kteří se mě snaží přesvědčit, že orel je větší lump než zebra, protože ta nežere myši a králíky...
fousatej
1. 5. 2006, 19:43
co kdyz se nekdo z tech neohipiku rozhodne podle vlastnich mozkovejch zavitu? do krimu s nim?
neohipie
1. 5. 2006, 19:34
Hm hezký stránky, který objevily Ameriku.
Už jsem dvakrát psal o tom, že bez masa LZE žít. Jenže ne každý si to může dovolit (opravdu plnohodnotná vege strava jde setsakra do peněz) a ne každému to taky dovolí jeho metabolismus.
Že tuhle diskuzi navštěvují zhusta bandy neohipíků, závislých na tom, co jim nakážou jejich duchovní guruové a ne jejich vlastní mozkový závity, je smutný...
Pajin
1. 5. 2006, 19:27
par dogmatickejch kecu od vymytejch mozku:
http://www.vegetarian.cz/…jak dopadaji diskuze s pajinama:
http://www.vegetarian-veg…biologie neni vsechno:
http://www.svobodazvirat.…
staci uvazovat logicky, proboha
1. 5. 2006, 19:05
a nie je táto debata zbytočná? každému, co jeho jest.
tak pravil
1. 5. 2006, 19:02
Stačí uvažovat logicky, proboha. Rostlinná strava (až na jmenované výjimky) neobsahuje dostatek živin, které tělo člověka potřebuje. Pokud tam ta aminokyselina není a není ani schopnost si ji sám vyprodukovat v těle, potom ji žádný zaříkávání nevykouzlí. Člověk není uniformní organismus, takže připouštím, že můžou být i tací, co jsou schopní tohle "dogma" nějak přirozeně a bez následků obejít, ale pro většinu platí bohužel něco jinýho.
Ale jak jsem psal, jde žít i bez zabíjení druhých, dokonce i bez masa. Co se týče těch evolučně biologických "keců", za předpokladu, že tu nejednám s magory, kteří věří v šestitisíciletou historií planety, musí mi dát každý racionálně uvažující jedinec alespoň částečně za pravdu.
Jsme všežravci... Je to pro nás přirozené.
Požívání masa jde obejít. Ale to už nikoho z mých kritiků nezajímá. Hlavně si plivnout, že? Ale dát si dohromady dva a dva.........
Tak pravil váš DOGMATIK
Pajin
1. 5. 2006, 18:38
Pajin: nemáš pravdu s tim vlivem vegetariánskýho stravování. i jako všežravec mám určitě horší kondici než tadyhle legenda vyšehradskejch palubovek, žívící se mrkví a popadanejma jablkama, hehe.
ty nový kapely mě celkem těší a to ani nejsem skalní fanda všech. co ty bereš jako devalvaci já beru jako oživení, který vítám. je naopak skvělý, že všechny srr kapely nejsou hutnej valivej noise rock, ne? myslím, že točník mě letos bude bavit víc než jindy.
mty
1. 5. 2006, 16:54
asi si jich seženu víc
n
1. 5. 2006, 14:56