PS: doufam že letos bude na Točníku zase ten skvělej falafel
p.k
31. 5. 2006, 13:40
Hele, já myslim, že fousatej má pravdu, svym způsobem hodný obdivu to je, neslovíčkařil bych na tom jestli je to dovednost nebo ne. Ale neznamená to, že nebejt vegetarián by muselo bejt automaticky hodný pohrdání.
pe.klo
31. 5. 2006, 13:39
umi se uskromnit, to neni malo!
k.
31. 5. 2006, 13:35
veganům a vegetariánům se lidi smějou blbosti..
pedro
31. 5. 2006, 13:34
těžko říct jestli vegetarián něco umí..vegetariánství není zrovna dovednost
zas tak bych to neobdivovaL
pedro
31. 5. 2006, 13:34
to fousatej: Tohle je asi taky pravda.
Aran uv@silver-rocket.org
31. 5. 2006, 13:26
Aran: jak už jsem tu někde psal, mám vegetariány rád a obdivuju je, jako ostatně každýho, kdo umí něco, co já ne. Navíc na téhle scéně většinou z toho jídla nemám pocit laciné a nechutné náhražky jako občas jinde (viz. konkrétně skvělá vega pita v Táboře vs. dost nechutný a překořeněný těstoviny u Krišnovců na akci na Letný před čtrnácti dny), nicméně to bohužel nic nemění na tom, že moje zkušenost je bohužel taková, že ty posměšky a intolerance rozhodně není jednostranná záležitost. Čili nejen "nežereš maso, nepoznáš vtip" ale i "nojo, zkurvenej masožrout, co od něj můžeš čekat?" Takže třeba já ty zdejší příspěvky o typu o vegetarianskem pivu spíš beru jako ironickou reakci, nikoliv prvotní úmysl zešměšňovat někoho, kdo to má jinak.
fousatej
31. 5. 2006, 13:21
to co pise pan chytrej s ohejbanom hrbetu pred reznikem je velka pravda a ted nic neironizuju!
k.
31. 5. 2006, 13:16
ano, každý má právo maso jíst. ale má kvůli tomu i právo jen tak zabít zvíře jenom kvůli tomu, že má na něj chuť? navíc, když je tolik alternativ masa, chuťově skoro stejná, výživově a po zdravitní stránce ještě lepší?
nw
31. 5. 2006, 13:14
mám průsery a koule
a s naší účou problém
je to golem a má knír
Zvíře
31. 5. 2006, 13:02
A tak to jsou asi místní zvyky..
Na to maj právo, jíst i flákoty. Spíš se mi nelíbí, když někdo zle prudí jen proto, že ostatní si prostě to maso v neděli ani jindy dávat nebudou. Pro mně za mně - je to každýho věc. Jenom je hodně divný že někdo dokáže bejt až tak radikálně zaujatý..Skoro jak na základní škole.
Nea
31. 5. 2006, 12:36
Já jsem z Jižních Čech a tam je prostě nějak zvláštně zakořeněný, že zelenina není plnohodnotný jídlo. Že se jím stává pouze, když leží vedle flákoty. A třeba taková rejže, to už je vůbec póvl. Natož kuskus. zajímavý, co?
Pan Chytrej
31. 5. 2006, 12:30
P.Ch:
Taky možný. Nebo je to nějaký těžký trauma z dětsví. Což je skoro totéž jako úžas rodinky s úlovkem z nuceného výseku nad "magorem, co žere jak králik"
Nea
31. 5. 2006, 12:15
Podle mýho je to dědictví bejvalýho režimu. Maso bylo něco exkluzivního, vždyť se kvůli němu stály fronty a podlejzalo se řezníkům. Vegetariáni byla zvláštní sorta lidí. Každej vegetarián dával nepřímo najevo, že ohejbání páteře kvůli řízku ho vůbec nezajímá - a tím že vlastně sere na tyhlety hodnoty. Co zbylo jinýho, než se posmívat? Okolnosti (fronty na bůček a podpultový zboží) sice zmizely, ale lidi se tak rychle nemění...
Pan Chytrej
31. 5. 2006, 12:09
Aran:
to není těžký pochopit.
Netolerance, nepochopení a možnost se navážet co bezbolestněji do toho, co na to nebude (protože nemá potřebu) stejně dramaticky reagovat.
Nea
31. 5. 2006, 12:02