aran -ok, sem na to zvedavej...
jakub
31. 5. 2006, 17:12
Jakub:
tady už se dá leccos zjistit
http://www.kackala.cz/
pe.klo
31. 5. 2006, 16:17
to jakub: O Kačkale bude na Silver Rocket stránkách v brzký době víc informací... Pro mě osobně to je jedna z nejlepších a nejpozoruhodnějších kapel díky svý intenzitě a odvaze.
Aran uv@silver-rocket.org
31. 5. 2006, 16:14
kačkala -no ja nevim, jako nemela to bejt kritika, ale slysel sem to v ty hitparade a prislo mi to jako hodne jiny, nerikam ze spatny, to ne, ale jako na prvni poslech sem z toho byl zkratka zaskocenej, jinak to rict nedokazu... tak me spis zajimaj nazory jinejch lidi, ktery to znaj vic nez ja z jedny pisnicky... co si o tom myslej.....
jakub
31. 5. 2006, 16:05
to knt:
ok. souhlasim s tim, ze kant je moc obecnej. asi nebudes vojakovi ve frontovy linii kazat "nezabijes". stejne tak nebudes poucovat eskymaky, proc by mozna nemeli jist maso.
budiz chovani vegetariana namisto "spravne" teda minimalne:
prijemne - jinak bych to nedelal
vznesene - aspon ja se tak cejtim
krasne - ma to urcite i svy esteticky aspekty
dal bych po ty schelerove pyramide zatim lesplhal...
med anyway_music@hotmail.com
31. 5. 2006, 15:36
Furt chyběj důkazy u Balaclavy. Asi až po koncertu s Clou.
R.
31. 5. 2006, 15:21
ok, ale asi zatím po luštěninách není taková poptávka...
jinak posílám jeden link
http://www.znovu.cz/ex/py…konec prvního odstavce je právě o tý volbě, omáčku míchat, nemíchat, jak moc míchat...
knt
31. 5. 2006, 15:06
jakub: zaskočenej jak?
kačka la
31. 5. 2006, 14:40
pedro: jakékoliv zkrocení vůle je pro mě obdivuhodná dovednost. já jsem sice vegeteriánský sympatizant, jenže pak vidim biftek, a je to v háji.
obdivovat se netřeba těm, kterým se hnusí maso z principu jako takové (mám kamarádku, která se vždycky roztomile rozčiluje nad lidma, který si sójový plátky upravujou kořením třeba jako kuřecí maso, s argumentem proč už rovnou nežerou to maso, když jim to takhle chutná...)
pokušení je svinstvo - o tom věděl svoje už otec Scholasticus.
a ad ty hranice - o tom to je: pro někoho je to jen bílé maso, pro jiného ani mlíko... v jihovýchodní asii žerou psy a jinej se nad tim podivuje a cpe se u toho šunkou...
fousatej
31. 5. 2006, 14:37
A já jenom zkraje a nezúčastněně:
ta veg. zmrzka bylo v Holandsku prodávaná v obchodě pro makrobiotiky. A nebyla hnusná. a nebyli v ní živočichové ani jejich produkty. a jestli mi to nekdo nevěří, muže si myslet ze jsem hnusný militantní lhář..Jinak hodne zdaru v diskuzích :-)
N.
31. 5. 2006, 14:33
trochu teorie. jeden z aspektu vegetarianstvi je ekonomickej - "vyrabet" maso je min efektivni nez pestovat treba lusteniny. jinymi slovy, tahle planeta uzivi vic vegetarianu nez tech, co ji maso - a to plati jeste vic o veganech. kdyz na to aplikujeme kantuv kategorickej imperativ, kterej se da vylozit, treba tak, ze lepsi chovani je to, ktery je obecnejsi, dostanem se od ekonomiky k moralce nebo chcete-li k etice...tohle ale neni zadnej prekvapivej vysledek, ze jo? myslim, ze treba kjotskej protokol vzniknul z podobnejch pohnutek
med anyway_music@hotmail.com
31. 5. 2006, 14:23
no vždyt každý at si jí co chce, ne.....kdo chce být vegetarián at je kdo ne tak at není...je to každého volba....no moji kámoši mi vždycky říkali, že jsem mrchožrout tak at, mi to chutná tak maso jíst budu a hotovo, ale zbožnuju i zeleninu a ovoce,jj pnt s tou houskou a šunkou máš naprostou pravdu taky to znám od dětství :-D
dead swan
31. 5. 2006, 14:21
...hele, včera jsem na R1 slyšel jeden song od Kačkaly, ktera ma hrat i na točníku a sem z toho trošku zaskočenej...!
jakub
31. 5. 2006, 14:20
pedro kurnik co je s tebou otevři si ten mejl
Nea
31. 5. 2006, 14:10
nw: každýho volba, máš právo na co chceš a jak se s tím vyrovnáš. Každej má hranice někde jinde a netýká se to jen téhle problematiky.
Nejde přece někomu určovat co má jíst a co ne. Jasně, že co je moc, to je moc. Mám na mysli ráno salám, k obědu vepřovou a k večeři kuře. Je to ale součást běžnýho života, tenhle byznys kolem masa a je to v podstatě to nejjednodušší, co můžeš dát - houska, na to flákneš šunku a je to. A znáš to tak od malička. Není potom tak úplně jednoduchý nejíst maso. Pak je na místě, co říká Fousatej - že si lidi, který z nějakýho důvodu maso nejedí (mají rádi zvířátka, nejedou v konzumním byznysu atd.), zaslouží třeba i obdiv. (btw znám i někoho, komu prostě maso přestalo někdy po pubertě chutnat, říkám "vegetarián od přírody"). A i když je fakt, že veganství mi hlava nebere, jak jsem řekl na začátku - každýho volba; respect. No a mě třeba chuť na kus opečený mrtvoly občas popadne, na druhou stranu jsou dny, kdy mám chuť na zeleninu a nepřipadám si kvůli tomu jako něco víc nebo míň.
pnt
31. 5. 2006, 13:57