zkouska siren maj taky dvojslapku a je to uplne bozi
sova
11. 6. 2007, 10:59
mimochodem - jak tu před časem proběhla debata o dvoušlapkách - v sobotu jsem asi po osmi letech viděl zas jednou Našrot a měli ji....
fst
11. 6. 2007, 10:51
pe.klo - to je asi na dlouhý noční debaty. Úplně namátkou pro mě je rozdíl mezi Sto zvířat a Tleskačem naprosto zásadní, a texty Sta zvířat jako jedny z těch lepších, co tady kdo má (jen člověku musí bejt tak třicet a víc, aby aspoň tušil...) - a co se hudby týče, tak ti můžu prozradit, že většina ortodoxních skačkařů Sto zvířat nenávidí pro cosi jako prznění stylu... Čili jako vždy nic není černobílý...
fst
11. 6. 2007, 10:50
Další věc je, že třeba reggae meeting pod točníkem je jakože free akce, bez vstupnýho, což je pro nějaký pohodáře možná supr příležitost, ale tejden trvá, než lidi z točníka ukliděj po těch pohodářích louku od všech plastovejch kelímků, střepů atd. Vstup zadara, resp. za dobrovlnej příspěvek (obvykle ti nakonec řeknou, že máš dát minimálně kilo), mraky sponzorů, nájmy za krámky, byznys jako každej druhej, jen ti tady celej víkend někdo hustí do hlavy, že "ten náš svět je divnej, divnej babylon", páč se to omylem dočet na webu odkud stahoval mp3 do svýho vykutálenýho DJ setu.
p.k
10. 6. 2007, 22:32
Vim, že to bude znít jako vymlouvání, ale rozhodně sem se nechtěl nad nikoho vyvyšovat, jen pro muziku, kterou posloucham nebo neposloucham. Jen mi příjde, že na styly jako je ska prostě příjde mraky lidí, který muzika vlastně ani nějak zvlášť nezajímá, jdou se tam jentak nachomejtnout, páč ska je prostě v pohodě. Možná je to trošku moc mělkej pojem, ale tomudle já řikam "pohodoví lidičky". Jinak, mam spoustu kámošů, co ska nebo raggae poslouchaj a rozhodně by mě nenapadlo, že bych je něčim převyšoval. Snad jen tim, že se třeba vo muziku, co posloucham, zajímam možná trochu víc. Ale někdo to třeba zase bere jakože na škodu věci. Lidi, který by v mym okolí poslouchali podobnou muziku, sou v těžký menšině. Neřikam, jestli je to dobře nebo blbě. Je mi to docela šumák.
Konkrétně u ska, mam pocit, že je spousta kapel, který jenom bezduše kopírujou klišé stylu, kterej je sám o sobě dost vyhraněnej (dopředu nalajnovanej) a nepříjde mi, že by jejich věhlas byl adekvátní k tomu, co dělaj (viz Tleskač, Sto Zvířat nebo i Fast Food).
Já beru vkus jako naprosto subjektivní záležitost a pokavaď něco soudim jako blbý nebo dobrý (případně chytrý), tak vždycky mluvim sám za sebe.
Nějaký objektivní soudy, pravdy a podobný hovadiny nechávam jinejm soudruhum.
pe.klo
10. 6. 2007, 22:22
jinak to, o čem se tady bavíte už dávno objevili nějaký pánové v sociologii/psychologii, řiká se tomu myslim "referenční skupina", klasická klasifikace na "MY" a "ONI", in grou a out group, my fanoušci gnu a oni fanoušci wohnout nebo něčeho takovýho -svoji skupinu pak považujeme za nadřazenou, přátelskou, zatimco na tu druhou se díváme nepřátelsky a mnohem přísnějšími měřítky atd. Nechci vám brát iluze, ale fakt to neni žádnej novej objev. Je to celkem běžná přirozená věc. Nesmí to ale samozřejmě přecházet do extrému. Nicméně nevzpomínám si z bulváru na žádnej případ, kdy by ortodoxní fanoušci Wollongongu chodili propíchávat pneumatiky před palác akropolis, když tam zrovna wohnout křtili novou desku... takže myslim, že neni co řešit.
jakub.uck dělá chytrýho
10. 6. 2007, 21:42
my slávisti stejně víme, že nejlepší je červená a bílá, a ostatní barvy jsou naprosto podřadné, že ...
jakub.uck
10. 6. 2007, 21:33
fanda gnu: ani oranzova ani fialova, jestli si myslis, ze nektera z nich je kvalitni, taks jeste evidentne nepoznal zelenou a bez se dovzdelat.
-ht-
10. 6. 2007, 20:49
Tady Tonda dole má pravdu a fanda Gnu taky. Ale já když se nad tim zamyslim, zjišťuju že se vlastně cejtim nadřazenej nad fandou wohnoutů, že poslouchám Gnu. A vůbec se mi to zjištění nelíbí. Ale je to tak. ..Takže se teď vlastně díky svému pocitu nadřazenosti cítím podřadně. ó ten zatrolený circulus vitiotus. no muj problém
K.ba .. slepec na cestě
10. 6. 2007, 19:50
Nea: Díky
fanda Gnu
10. 6. 2007, 18:39
super:
http://www.super.cz/recen…
švarc
10. 6. 2007, 18:33
fanda Gnu: naopak, je to hezký.
Nea
10. 6. 2007, 18:28
Mluvil jsem jenom o hudbě, ne o skákání a jiných pitominkách...
Tak třeba pro zarytýho fandu kapel typu Yes, Asia, Saga apod. může být hudba kapel ze SRR totálně prostoduchej šrot pro vymaštěnce... bordel, ne hudba. Pro skalního fandu kapel, co hrajou v podobným duchu jak kapely ze SRR, přijde zase pidlikání Yes a spol. jako samoúčelný onanování, cvičení stupnic, hudba pro bezduchý roboty...
A oba mají stopro pravdu, vo tom žádná, že?
Uvedl jsem jen malej příklad všech těch nekonečnejch debilních žabomyších válek, kterýma se tak strašně rádi baví partičky zamindrákovanejch chudáků(doufám, že takovejch je menšina).
Předhazovat někomu, že míra jeho omezenosti spočívá mimo jiné v tom, jakou poslouchá muziku, mi přijde jako kapitální békovina.
A zas mi beztak odepíše nějakej pan vtipnej, že mi moc děkuje za moje moudra, že beze mě byste tu tápali v temnotách... Vo tom asi taky žádná...
fanda Gnu
10. 6. 2007, 18:20
roxette je kult za to bych se nějakmoc nestyděl
pacey
10. 6. 2007, 18:11
hlavně mrdat a to auto taky a jinak fšecko kůl wwwoepičo
dejmi blbost
10. 6. 2007, 16:13