Silver Rocket

GRAILS: první track z nový desky

GRAILS: první track z nový desky

První album Grails po šesti letech dostalo název "Anches En Maat" a tohle je první track z něj. Co dodat? Snad jen - nádhera, vyplatilo se čekat... Grails budou hrát 8. října v MeetFactory, lístky v předprodeji jsou TADY.

ÚV SRR 10. 7. 2023

STEVE VON TILL - Indifferent Eyes

STEVE VON TILL - Indifferent Eyes

Zatím poslední album Steva Von Tilla dostalo název "No Wilderness Deep Enough" a vyšlo v roce 2020 na Neurot Recordings. Představte si tuhle mocnou hudbu uprostřed letní noci ve starejch zdech středověkýho hradu v kruhu přátel: "I´ll wake with the stars / reach for the infinite deep / free of the insanity..." Lístky na Silver Rocket Summer Svornost jsou TADY nebo TADY.

ÚV SRR 29. 6. 2023

Pátek 28. července - hrad Točník

Lístky na webu Silver Rocket TADY
Lístky na GoOut TADY
Parkování a stanování: info TADY
Točník bude pro návštěvníky SRSS otevřen po 18.00
První kapela začíná v 19.00
Předpokládaný konec živý hudby cca 0.30 - 1.00
V ideálním případě bysme uvítali vaše vlastní kelímky na pivo (Chříč 11)

ÚV SRR 28. 6. 2023

"Je v tom hloubka a celá řada příběhů..."

"Je v tom hloubka a celá řada příběhů..."

"Stačí několik chvil a Pospolitost tě zcela pohltí a postupem času zahraje opravdu až na trampskou notu, kdy máš chuť se zabalit, sednout na posázavský pacifik a vyrazit do nějaké zapomenuté osady. Rozdělat si oheň, udělat si čaj a pak jen nerušeně zírat na oblohou plnou hvězd a u toho poslouchat šumění lesa a vzdálené hučení řeky. Chceš se zabalit do spacáku a dýchat chladný vzduch, chceš sledovat jiskry, které po zapraskání dřeva vyletí do tmy, chceš prostě jenom být a aspoň chvíli nic neřešit." Webzine Na druhé straně řeky věnoval prostor "Pospolitosti", celý text možno přečíst TADY. Cardo & Decumanus bude jedním z vystupujících na blížící se Silver Rocket Summer Svornost (28. července na Točníku).

ÚV SRR 23. 6. 2023

INNERWOUD: kontrabasový svět

INNERWOUD: kontrabasový svět

O Stevovi Von Tillovi jste určitě aspoň slyšeli a i většinu domácích "kapel" na letošní Silver Rocket Summer Svornost dokážete přibližně "lokalizovat". Ale co je Innerwoud? Kdo to je? Pojďme se pomalu připravit na hudbu, která v pátek 28. července zaplní horní patro hlavní palácové budovy na Točníku. Innerwoud je belgický skladatel Pieter-Jan Van Assche, jehož hlavním vyjadřovacím prvkem je kontrabas. Jakože opravdový, nefalšovaný, regulérní kontrabas... Pokud vám to připadá jako trochu jednotvárná nuda, doporučujeme do pozoruhodného zvukového světa Innerwoud nahlédnout - dost možná změníte názor. Informace jsou třeba TADY. Věříme, že to stojí za to. A lístky na SRSS jsou TADY.

ÚV SRR 23. 6. 2023

hackedepicciotto 5. listopadu v Kaštanu

hackedepicciotto 5. listopadu v Kaštanu

Odbýt Alexandera Hackeho sice honosnou, ale přece jen příliš strohou nálepkou „baskytarista Einstürzende Neubauten“? To by byla velká nespravedlnost. Hacke totiž nezajišťuje jen pouhou obsluhu nástroje, který hlavně ve druhé fázi kariéry EN významně definuje řadu skladeb kapely. Tenhle 57letý štramák (pojďme si to přiznat!) vtisknul čtyřem strunám svého Thunderbirda něhu i řád, nenápadnou poezii i skromné vůdcovství – a při tom všem poskytuje pevné základy, z nichž mohou vyrůstat jak „řítící se novostavby“, tak hudba projektu hackedepicciotto, kde je Hackeho „spolupachatelkou“ jeho životní partnerka Danielle de Picciotto. S radostí oznamujeme, že hackedepicciotto se vrací do pražského Kaštanu, kde 5. listopadu zazní skladby z jejich letošní novinky „Keepsakes“ (Mute).

ÚV SRR 22. 6. 2023 Podrobnosti…

Nová "stage" na Točníku!

Nová "stage" na Točníku!

Přípravy na Silver Rocket Summer Svornost (pátek 28. července na hradě Točník) vstupujou do předfinální fáze: na aktuální návštěvě našeho oblíbenýho hradu jsme dostali povolení umístit "hlavní stage" do nově zrekonstruovaných prostor hlavního paláce - až úplně nahořu pod střechu. Je to úžasný místo (viz foto!) a my už si živě představujeme, jak se v něm ponese velkolepá hudba Steva Von Tilla atd. Nezapomeňte, že lístky za cenu 450 Kč jsou v první vlně k mání do konce června, předprodej buď u nás na webu nebo TADY.

ÚV SRR 20. 6. 2023

Lístky na Silver Rocket Summer Svornost 2023

Lístky na Silver Rocket Summer Svornost 2023

28. července na Točníku se sejdeme - snad v dostatečným počtu - abychom otestovali význam slova "svornost" tváří v tvář starejm zdem a hudbě Steva Von Tilla. První vlna lístků (s cenou 450 Kč do konce června) je k mání přes GoOut TADY, lze ale využít i web Silver Rocket TADY.

ÚV SRR 18. 6. 2023

ARANANAR (USA/CZ) + HOURLOUPE (USA) 17. září v Punctu

ARANANAR (USA/CZ) + HOURLOUPE (USA) 17. září v Punctu

Dvě dvojice, které mají společného jmenovatela: Anara Badalova (New Dog, ex – Travels, Metal Hearts). Nejdříve křest nového vinylu: „Domov, co nebyl (The Home That Wasn't) is the second album by ARANANAR, the duo of Adam ´Aran´ Nenadál and Anar Badalov. Recorded in late 2022 between the Czech Republic and rural Colorado, Domov, co nebyl picks up where ARANANAR's mystical debut Kosti left off: gauzy textures hang over propulsive acoustic bass lines and delicate piano melodies, evoking Young Marble Giants, Nick Cave, and Suicide.“ První track k poslechu ZDE. I v Hourloupe ale figuruje Badalov: jeho hudebním partnerem je tentokrát Frank Menchaca a jejich společný výtvor Hourloupe zní jako intimní dialog Enablers a Johna Calea.

ÚV SRR 18. 6. 2023

ARANANAR - Domov, co nebyl

ARANANAR - Domov, co nebyl

Druhá deska dvojice ARANANAR, kterou tvoří náš Aran a Anar Badalov (New Dog, Hourloupe, ex - Travels, Metal Hearts) nese název "Domov, co nebyl" a vyjde na vinylu během srpna. TADY u nás na webu nebo klidně i na Bandcampu si můžete poslechnout úvodní track "Plejády". ARANANAR zastihnete během září na krátkým turné, termíny budou zveřejněný co nevidět.

ÚV SRR 14. 6. 2023

PONTIAK ve čtvrtek v MeetFactory

PONTIAK ve čtvrtek v MeetFactory

Už je to fakt blízko, velmi blízko. Jestli jste si Pontiak oblíbili, doporučujeme s návštěvou čtvrtečního koncertu vůbec neváhat. Bratři Carneyové jsou prací ve vlastním pivovaru Pen Druid (koukněte TADY) stále vytíženější a právě probíhající evropský turné je spíš výjimkou, než pravidlem - fakt, že Pontiak jedou jen devět koncertů, je toho neklamným důkazem. Dejte si klíčovej track "Wildfires" a lístky když tak TADY.

ÚV SRR 12. 6. 2023

PONTIAK: česká stopa

PONTIAK: česká stopa

Historie Pontiak je s koncertama v Česku velmi těsně spojená - i to je důvod, proč se kapela rozhodla z pouhejch devíti (!) koncertů současnýho evropskýho turné odehrát hned dva (!!!) tady v kotlině. Tohle je FANTASTICKEJ záznam setu Pontiak z břeclavský Piksly z roku 2014, kterej opravdu doporučujeme. "The most underrated performance on YouTube," hlásí první komentář pod videem. Souhlas. Lístky třeba TADY.

ÚV SRR 5. 6. 2023

PROHRA PRAHA: Nějaký anarchisti...

PROHRA PRAHA: Nějaký anarchisti...

"Strašně blbej název… nějaký anarchisti… noise rock v crashi s indie rockem… ale ty kluci neztrácí... v tomhle žánru je to v Česku absolutní TOP, to víc nejde… výjimečný i v rámci katalogu Silver Rocket… těmahle třema songama jsem se stal velkým fanouškem, hitovky jako prase." V novým díle Sklizně padají v čase 26.44 hezký slova na adresu splitu Prohra Praha / Savak, kterej si můžete pustit a případně i objednat TADY.

ÚV SRR 5. 6. 2023

SILVER ROCKET SUMMER SVORNOST

SILVER ROCKET SUMMER SVORNOST

Pátek 28. července, už 21. ročník... Vracíme se se SRSS do středověký náruče hradu Točník, kde jsme zažili krásný večery – a pevně věříme, že tenhle bude dalším v řadě. Letos padla volba na SILVER ROCKET SUMMER SVORNOST. Proč svornost? Každej z členů ÚV SRR by vám asi řekl svojí verzi, ale možná cítíme, že tohle lehce patetický slovo pořád asi nejlíp vystihuje to, co se nám vybaví při vyslovení zkratky SRSS. A ano, potřebujeme VÁS – teď možná víc, než kdy jindy. Další důvod? Ve slově „svornost“ rezonujou iniciály SVT, a hudba Stevea Von Tilla má neoddiskutovatelnou sílu navodit pocit vzájemnosti, pocit něčeho společně sdílenýho, něčeho, co přesahuje čas, prostor, hranice a fyzikální zákony. Neurosis k nám byli vždycky velmi milý a velkorysý, Prahu měli rádi, a my bysme Steveovi tohle všechno chtěli i s vaší pomocí vrátit. Duch SRSS ale nestojí a nepadá jen s jedním jménem: sledujte web Silver Rocket – další kapely (většinou s čerstvou deskou venku) následujou a budou následovat. Ano, TĚŠÍME SE!

ÚV SRR 2. 6. 2023

SRSS: Steve Von Till a Točník!

SRSS: Steve Von Till a Točník!

Datum už jsme dávali vědět - pátek 28. července. Tak a teď místo a účinkující: pojďme to odpálit. Letošní SRSS s radostí a nadšeným očekáváním vracíme na náš milovanej Točník. Bude to jednodenní, bude to hezký a bude to hodně silný - jedinej českej koncert totiž ted den na hradě odehraje Steve Von TillNeurosis! Je to tak... tradiční detaily a podrobnosti a jména dalších účinkujících budou následovat. Těšíme se!

ÚV SRR 1. 6. 2023