Silver Rocket

Silver Rocket Summer Svornost od Nikoly!

Silver Rocket Summer Svornost od Nikoly!

Plachty, pípy, svíčky - a nějaká ta hudba. Tady je video od Nikoly (konečně se toho někdo zase chopil!), který zhruba shrnuje, jak probíhala letošní Silver Rocket Summer Svornost na Točníku. Ještě jednou děkujeme, bylo to super. A moc moc ceníme hudební doprovod videa - Rick Froberg Forever!

ÚV SRR 3. 8. 2023

AUTOBAHN (UK) 19. listopadu na 007

AUTOBAHN (UK) 19. listopadu na 007

Anglický kapely v sobě mají něco, co ty americký prostě nemají (no disrespect to the USA). Co přesně to je? Těžko říct, ale dovolíme si tvrdit, že zhruba od nástupu Joy Division se cesty anglickýho a americkýho post punku rozdělily, přičemž každej z těch směrů obohatil svět zcela po svým. Autobahn jsou z Leedsu a je to prostě jasný, že jsou z Leedsu. Nemohli by bejt třeba z Kalifornie… V jejich zvuku objevíte inspirace krajanama Killing Joke, The Fall a Sisters of Mercy, robotickej rytmus a sugestivní dávku hluku. Sever Anglie je místo, kde dlouhodobě vzniká zcela charakteristická muzika nejrůznějších žánrů a Autobahn jsou výrazným pokračováním týhle industriální tradice, pod kterou ale pulsuje život a tanec. Tohle bude hnusná listopadová neděle na strahovským kopci jak vyšitá!

ÚV SRR 31. 7. 2023

SRSS: poděkování

SRSS: poděkování

Uf, to bylo fantastický. Strašně moc. Především DĚKUJEME VÁM, že to s vaší pomocí pořád můžeme dělat. Díky všem, kdo to nějak sdíleli a pomohli nám tak dostat info do světa bez nějakejch kampaní a partnerství. Ale chtěli bysme tentokrát speciálně zmínit i titány, který nám obrovsky pomohli s organizací letošní Silver Rocket Summer Svornost, protože bez nich by to prostě nebylo. Takže za rok na 22. ročníku na viděnou!

Vít a Adéla: bar, hlasy rozumu, pevný pilíře
Landofka: bar, pivní dozor a zkušenosti, šéf na čepu
Míra Zřídkaveselý: zvuk stage konírna
Luděk: KASTELÁN ROKU OPĚT
Pavel Šefl: dřevo na oheň, hasičskej dozor, svaly
Lukáš Č.: záskok na baru, born to be barman
Julie, Eliška, Calvera, Jirka Dejdar a další: neocenitelná pomoc na místě
Bery (Kiss Me Kojak): vizuály, promo

ÚV SRR 28. 7. 2023

SILVER ROCKET SUMMER SVORNOST: souhrnný info

SILVER ROCKET SUMMER SVORNOST: souhrnný info

V pátek se jde na věc, část z nás jede pracovat na hrad už večtvrtek večer / v noci, případný dotazy když tak, prosíme, směřovat na email uv@silver-rocket.org. Lístky na místě budou, tohle je poslední souhrnný info, moc se těšíme!

- hrad je pro návštěvníky SRSS otevřenej od 18.00
- první kapela jde na věc v 19.00
- předpokládanej konec živý hudby (Steve Von Till hraje samozřejmě poslední) je cca 0.30 - 1.00
- pivo bude Chříč 11, máme LUXUSNÍ barmany (Vít H. + Landofka + Radim aka pivní all-star team, neuděláš nic)
- pokud možno, prosíme o VLASTNÍ KELÍMKY NA PIVO a pokud možno neplatit každý pivo tisícovkou
- na místě bude fantastický občerstvení od Kafe Kafka + asi boršč a pirohy + takovej ten stánek v rohu s klobásou a smažákem a podobným sortimentem
- záchody jsou u vstupu do hradu
- na nádvoří bude na 90% oheň
- doporučujeme pro každej případ vzít si třeba čelovku nebo nějakou baterku
- počasí vypadá v tuhle chvíli celkem fajn: ani hnusný tropický vedro podle Václava Klause, ani nějakej vytrvalej déšť
- kdo bude stanovat na hradě a v blízkým okolí, MOC PROSÍME o zmizení do soboty do 9.00, kdy se hrad otvírá normálním lidem. DĚKUJEME!
- v hradním příkopě jsou medvědi, zachráněný z cirkusů. Nechte je žít jejich spoko medvědí život.

ÚV SRR 27. 7. 2023

SRSS: Cardo & Decumanus

SRSS: Cardo & Decumanus

Nedávno se parádníma koncertama rozloučili se scénou Or, ale Váša (znáte ho taky z Vlněny, MaVa a Paramount Styles) pokračuje dál pod názvem Cardo & Decumanus a co víc - letos mu na vinylu vyšla debutová deska "Pospolitost" (poslouchat je možný TADY). Na Točníku na viděnou!

ÚV SRR 27. 7. 2023

SRSS: duch Neurosis

SRSS: duch Neurosis

Neurosis jsou na 99% minulostí, ale pár dnů před Silver Rocket Summer Svornost (už v pátek!) si dovolujeme připomenout neuvěřitelnou sílu, kterou tahle kapela disponovala na deskách i živě. Steve Von Till leccos z tý závratný hloubky nabízí i ve svý hudbě - jen používá jiný prostředky. A troufáme si tvrdit, že se v Evropě nějakou dobu zase neobjeví...

ÚV SRR 26. 7. 2023

SRSS: Ari & Indi

SRSS: Ari & Indi

Tohle značně nepravděpodobný duo loni vydalo kazetu s názvem "Korespondence" (poslechnout možno TADY) a už teď je zřejmý, že nepůjde jen o jednorázovou spolupráci. Druhej release boybandu Ari & Indi už pomalu, ale jistě vzniká - a dvě ochutnávky z něj zazní i v pátek na Silver Rocket Summer Svornost.

ÚV SRR 25. 7. 2023

SRSS: UKWLT

SRSS: UKWLT

Titulek tohohle příspěvku zní a vypadá jako nějaká fakin šifra, ale celý to dává smysl. UKWLT v současný podobě je samozřejmě pořád mr. UKW, ale už něco přes rok je místo stroje za bicíma the most legendary Töhötöm z Lyssy! Duo má aktuálně nahraný nový tracky na novou desku a je ready rozvibrovat zdi Točníka na Silver Rocket Summer Svornost.

ÚV SRR 23. 7. 2023

STEVE VON TILL - The Old Straight Track

STEVE VON TILL - The Old Straight Track

Tohle píšeme uprostřed všech těch strašnejch veder, který ve městech neustupujou ani s koncem dne, ale na starým hradě uprostřed noci nás, doufáme, sužovat nebudou. A TOHLE k tomu bude hrát - no nemůžeme se dočkat, je to velká nádhera. Steve Von TillSilver Rocket Summer Svornost a vy a my.

ÚV SRR 18. 7. 2023

SRSS: Motherfucifer

SRSS: Motherfucifer

Říkali jsme si, že je pomalu čas představit dalšího z účinkujících na letošní Silver Rocket Summer Svornost. Pozoruhodný duo Motherfucifer jsme zaregistrovali cca minulej rok na různejch sympatickejch akcích - a muzika týhle dvojice nás mimořádně oslovila. Představte si něco mezi Timber Rattle a akustickou podobou fenoménu "lungfishmusic"... A nebo klikněte rovnou SEM.

ÚV SRR 17. 7. 2023

SRSS: parkování a stanování

SRSS: parkování a stanování

Jestli jste už na Točníku byli, pravidla se nezměnily. Jestli ne, tohle je pár přátelskejch instrukcí, týkající se letošní Silver Rocket Summer Svornost (pátek 28. července na hradě Točník): dorazit autem je možný, parkoviště úplně dole pod hradem pojme tolik vozů, až to hezký není (viz mapka TADY). O kousek výš v kopci se dá parkovat taky, ale míst je míň a míň (viz znova mapka). Stany? Žádnej problém: když uvidíte posekanou trávu v okolí hradu (a ano, pár míst s takto upraveným povrchem je i uvnitř hradu), můžete tam tzv. rozbít stan. ALE POZOR: velitelství hradu Točník nám umožní mít fantastickej večer, nicméně je NAPROSTO NUTNÝ, aby stany v okolí hradu zmizely do 9.00 druhýho dne (stany, který si na noc připravíte uvnitř hradu, musít bejt dole do 8.00). Důvod je jasnej: v sobotu 29. července v 9.00 se brány Točníku znovu otevřou pro tzv. normální lidi, a my jsme slíbili, že žádný trosky po SRSS se tam už tou dobou nacházet nebudou. Je to fakt důležitý a je to stejný jako posledně. DÍKY! A kupujte lístky!

ÚV SRR 11. 7. 2023

GRAILS: první track z nový desky

GRAILS: první track z nový desky

První album Grails po šesti letech dostalo název "Anches En Maat" a tohle je první track z něj. Co dodat? Snad jen - nádhera, vyplatilo se čekat... Grails budou hrát 8. října v MeetFactory, lístky v předprodeji jsou TADY.

ÚV SRR 10. 7. 2023

STEVE VON TILL - Indifferent Eyes

STEVE VON TILL - Indifferent Eyes

Zatím poslední album Steva Von Tilla dostalo název "No Wilderness Deep Enough" a vyšlo v roce 2020 na Neurot Recordings. Představte si tuhle mocnou hudbu uprostřed letní noci ve starejch zdech středověkýho hradu v kruhu přátel: "I´ll wake with the stars / reach for the infinite deep / free of the insanity..." Lístky na Silver Rocket Summer Svornost jsou TADY nebo TADY.

ÚV SRR 29. 6. 2023

Pátek 28. července - hrad Točník

Lístky na webu Silver Rocket TADY
Lístky na GoOut TADY
Parkování a stanování: info TADY
Točník bude pro návštěvníky SRSS otevřen po 18.00
První kapela začíná v 19.00
Předpokládaný konec živý hudby cca 0.30 - 1.00
V ideálním případě bysme uvítali vaše vlastní kelímky na pivo (Chříč 11)

ÚV SRR 28. 6. 2023

"Je v tom hloubka a celá řada příběhů..."

"Je v tom hloubka a celá řada příběhů..."

"Stačí několik chvil a Pospolitost tě zcela pohltí a postupem času zahraje opravdu až na trampskou notu, kdy máš chuť se zabalit, sednout na posázavský pacifik a vyrazit do nějaké zapomenuté osady. Rozdělat si oheň, udělat si čaj a pak jen nerušeně zírat na oblohou plnou hvězd a u toho poslouchat šumění lesa a vzdálené hučení řeky. Chceš se zabalit do spacáku a dýchat chladný vzduch, chceš sledovat jiskry, které po zapraskání dřeva vyletí do tmy, chceš prostě jenom být a aspoň chvíli nic neřešit." Webzine Na druhé straně řeky věnoval prostor "Pospolitosti", celý text možno přečíst TADY. Cardo & Decumanus bude jedním z vystupujících na blížící se Silver Rocket Summer Svornost (28. července na Točníku).

ÚV SRR 23. 6. 2023