jeruzin - tak teď si ukázkově odporuješ. ještě před chvílí ses těma receptama oháněl - stačí přece nemyslet jen na muziku, jít a postavit se jim silou... je to přece jasný, krásnej recept na lepší svět - a nebo ne?
čzz
25. 2. 2007, 11:25
die in sludge:
Zkoušel si někdy neonacistovi vysvětlovat že jeho idelogie není správná, že zabila miliony neviných lidí? V nejlepším případě dostaneš jenom pár facek, v horším případě skončíš v nemocnici!!! Antifašismus by měl používat všech prostředků - dělat osvětu, informovat lidi, ale také konfrontovatl neonacisti přímo... Jedno s druhým se musí doplňovat..!!!
mima
25. 2. 2007, 11:25
jen tak na okraj: Jak jinak postlačit neonacismus v čechách? Jediná možnost co se nám nabízí je bouřit se, čili tedy demonstrovat, v každém městě dělat neonacistům opozici, blokovat jim pochod... Je to dle mého jediná možnost co můžeme dělat.....
mima
25. 2. 2007, 11:19
No jasně.. o vystupování jsem nic neřekl, ale o rvačkách ano. Ty jsou fakt moc účinné... to jim otevře oči, řeknou si...ty vole, já byl ale blbej nácek, s tím končím. Ne. Teď sedí v hospodě, chlempají pivko a hodnotí akci, jak se jim to zas jednou povedlo a od plic se smějí. Myslíš, že ne? Tak to žiješ na jiné planetě.
Die in sludge
25. 2. 2007, 11:16
čistě...: myslíš, že ti tady ted' napíšu recept na lepší svět? Je mi líto, nemám ho. Jasný řešení maj především ty náckové, proti kterejm vystoupit se (dle některých) rovná být jako oni.
jeruzin
25. 2. 2007, 11:05
to jo.. jen se obávám, že bránit jejich pochodu městem neonacismus v čechách nezastaví. Nejsou na ústupu, ale naopak se je jich stále více a do stáda přibývají nové ovečky, když použiju terminologii Jeruzina. Kontrolovat na úřadech, co je kdo zač je sice trochu komoušká metoda a není to dobrá cesta, ale aspoň částečně by to zabránilo některým akcím. A dost mě překvapuje, že nahlásí-li studentskou akci a pak to probíhá viditelně jinak, na hranici zákona, policistům ani nikomu z těch, co to povolili to nevadí. Když nehajlujou, tak se můžou procházet, ne? Rozlišovací schopnost tupé policie je na úrovni jednobuněčných tvorů. Desítky studentíků v bombrech a vojenských botách, typický pohodový srázek.
Die in sludge
25. 2. 2007, 10:58
nějak ném tu ta debata začíná "czechcorovat" ...
che, che, che ...
25. 2. 2007, 10:48
jeruzin - jasně, to ty nejseš, takže máš navrch. ok. ale máš nějaký řešení? nebo jseš z těch, co jen vykřikujou "JSEM PROTI" ale jinak nehnou prstem? (snížit se k tomu, že budu stejnej jako ten co s ním nesouhlasím pochopitelně řešení není)
čistě ze zvědavosti
25. 2. 2007, 10:45
Tak jako se bolševice tak i neonacisté se dostali "demokratickou" volbou k moci.. proto je dle mého nutné se postavit a zastavit neonacistům pochod. To co prezentují média o Berouně je opravdu vrchol... dochazí pouze k přebírání fakt které sem jim hodí a ostatními důležitými fakty opovrhujou a veřejnosti je nesděli. Byl jsem včera v Berouně..... a vím jak to tam probíhalo..... v médiích se to prezentuje jako rvačka mezi anarchisty a naci(onali)sty... Ale skutečnost je to jinačí.. do blokády neonacistického pochodu se přidali místní obyvatelé.... místní mládež, pro mě sympatické bylo že se přidalo mnoho místních romů.. a také to že lídé co to sledovali z pozvdalí nám fandili a podporovali nás....Cítil jsem jistou satisfakci kdyz jsem slyšel kladnou odezvu ze strany místních k naší blokádě!!!!
Je dle mého legitimní bojovat proti fašismu i nezákonným způsobem..!!!!
mima
25. 2. 2007, 10:42
ale to jsem trochu odbočil. problém konkrétně toho Berouna je o tom, že pochodování nácků městem nejenže nevyřeší to jít jim dát přes hubu, ale jak tu naznačil DIS - v očích některých spoluobčanů je to spíš podporuje...
Pro policii na místě tu jsou pak dva tábory - jeden s povolením a jeden bez. A i když náhodou nebudou s náckama sympatizovat (jakože tomu je většinou bohužel naopak), tak co to pro ně znamená při zásahu?
FST
25. 2. 2007, 10:40
Hahaha..tak koukám, že se oficiálním médiím ta masáž daří perfektně...poslušný ovečky...
jeruzin
25. 2. 2007, 10:38
die in sludge -to se mýlíš, nemůžou ti demonstraci nepovolit jen kvůli tomu "co seš zač", na demonstraci máš prostě právo, ať seš - co seš, pokud z tvé žádosti nevyplývá, že bys nějak obsahem demonstrace porušoval zákon nebo tak něco, tak ti ji prostě povolí -jinak by hrozilo, že by rozhodování záviselo jen na zlovůli úředníků, což by bylo horší než povolení demonstrace takovejch individuí ... demokracie, voe.
jakub.uck
25. 2. 2007, 10:36
Fildo, rozumim tomu stejně. Jeruzina bych se asi zeptal, jestli tuší, že nejenže podobný radary tady už jsou dlouho, ale i ví, že už tady je i nachlup přesně ten samej, o kterej jde aktuálně, takže výsledek je o tom, jestli jich tu bude (a teď střílím od boku, nevím) 14 a nebo 15. Jinak je to na dlouhý hodiny debat ve stylu "proč rakouský odpůrci jaderné energie protestují hlavně proti Temelínu a vzbuzují dojem, že Dukovany jim nevadí...?" případně "fakt je někdo tak naivní, že věří, že mrňavá zemička uprostřed Evropy může fungovat nezávisle?"
FST aneb souhlas s DIS
25. 2. 2007, 10:32
Myslím, že kdyby na městských úřadech pořádně kontrolovali, komu vlastně vydávají povolení k těmhle akcím, nedocházelo by k tomu v takové míře. Teď tam může přijít skoro kdokoliv a ty úřednické myšky si ani neproklepnou, co je ten člověk zač. A pak jsou překvapení jak silničáři prvním sněhem, co se to kurva děje!! A pak to maj pěkně povolené a ještě jako bonus obdrží policejní ochranu.
Die in sludge
25. 2. 2007, 10:24
s jeruzinem
souhlas
25. 2. 2007, 09:58