nemusim bejt kuchař abych poznal hnusnou polívku...
chytrolín
25. 2. 2007, 15:09
Prosím kritizovat umí každý... tak ukažte jak umí lépe bojovat proti neonacismu.. prosim založte si vlastní organizaci (jak tu bylo řečeno), dělejte si své demonstrace... ale prosím hlavně něco dělejte... kritizovat umí každý..!!!!
mima
25. 2. 2007, 14:30
DIS: Mam na to podobny nazor, chce to konstruktivni, tim padem efektivni projevy odporu a hlavne informace uchopitelne lidmi, kteri se o vec nezajimaji z vlasni iniciativy, jen proste vnimaji, ze se neco deje a nemaji moc dostupnych moznosti udelat si obrazek jiny, nez odpovidajici vetsine reportazi ... jenom, ze se stretly dve skupiny extremistu. Hodit kamen umi i dement, argumenty byly slyset hodne poskromnu. Hesla typu "antifa", cerny, bily, spojme sily" atd. neco rikaj jenom "zasvecenym", ale "normalnim lidem", (kterych se tam objevilo hooodne) nereknou o co odpurcum pochodu jde, coz je skoda a hlavne v konecnem dusledku ztrata casu.
Poletucha
25. 2. 2007, 13:50
A nadruhou stranu, kdyby akci radnice bránila jen podle toho, že se jim na tom něco nezdá, tak můžou zrovna tak bránit třeba hárkorovýmu koncertu.
pe.klo
25. 2. 2007, 13:23
Aspoň z mýho pohledu byl v Berouně docela klid. Nemam pocit, že by policie byla na straně nácku nějak z přesvědčení. Viděl jsem jich pár zatýkat a už od začátku pochodu je semtam pacifikovali. V závěru rozdělili náměstí na dvě poloviny a každej dostal svuj prostor, jak vyjádřit svý postoje. Je pravda, že tam byla spousta "obyčejných lidí" a to trochu bralo nacionalistum vítr z plachet, když svý odpůrce označovali za komunisty. Vzhledem k tomu, že podobná akce je jenom na ohlášení, tak radnice tomu nemohla jakkoliv legálně zabránit. Každopádně na jakýkoliv hesla reagovali náckové vesměs dost agresivně. Místo jakýkoliv diskuze ses od nich dostál odpěvědí typu "poď mi to říct sem", "poď sem ty zmrde", "zasranej feťáku", "najdi si práci", jo a taky někomu řikali "ty židovský prase"...
pe.klo
25. 2. 2007, 13:21
Někdy je možná nejlepší je prostě jenom ignorovat. Někdy... Nebo dát lidem šanci, ať se s tou "slavnou" ideologií seznámí a ne všechno furt vehementně zakazovat a halit to tím do lákavé roušky tajemství. Pro příklad - zákaz prodeje Mein Kampfu - proč?! Jen ať si tu snůšku blábolů lidi přečtou... Nácek si ji ani neotevře a pouze vystaví ve vitrínce (takže stav jeho mysli zůstane nezměněn) a člověk, který má v hlavě trochu rozumu a umí číst, k něčemu takovýmu přece musí zákonitě získat ostrou antipatii (možná dost naivní představa... ale taky třeba ne...).
Ale dávat si vzájemně do dršťky, to mi nepřipadá jako nějaký řešení. Ale to už tu rozvedli jiní....
pragman
25. 2. 2007, 13:12
co to znamená "přímá konfrontace" ??? já myslím, že každý si může říkat co chce ne? a mlátit někoho jindy než v případě kdy on začne nejdřív mlátit mně mi taky nepřijde v pořádku....
ts
25. 2. 2007, 13:05
Mnoho policajtů zas sympatizuje s neonacisty, někteří z vlastní blbosti, jiní zas proto, že maj pocit, jakoby za ně náckové dělali špinavou práci. Že čistí města od špíny a tak. Jenže to je omyl. Jen zkrátka pracují se strachem a nepostihnutelností. Mluvím o případech, kdy si policajty a skini tzv. vypomáhají.
DiS
25. 2. 2007, 12:17
Neexistuje? a co organizace Tolerance nebo jak se jmenuje?....Prosim můžeš mi říci co udělali proti neonacismu? Spíše mě připadá že to je jenom organizace která informuje o tom jací jsou neonacisté prevíti... ale nic dalšího proti tomu nedělaji..... Jinak ta organizace vřele spolupracuje s policií a jaktože ta nic nedělá?
mima
25. 2. 2007, 12:06
Jestli sis všiml(a), nemluvil jsem jen o petici. To je spíš taková třešnička na dortu, ale neexistuje oficiální grupa, která by se stavěla proti nim. Antifa? No, tak to je fajn, ale ty většina považuje taky za extremisty a proto je těžko budou brát vážně. A o těch šedých lidech v pozadí mám prostě pravdu, je moc divné, že ještě nesedí v kriminále, i když vypátrat je není takový problém. Lokální bojůvky apod.,to je řešení. Že se schovávají za různými hesly a skupinkami vím, nepotřebuju školení, ale jedna domovní prohlídka u jednoho z bossů by určitě neobjevila neškodné nášivky a CDčka s Abbou. Co ale ohromně nesnášejí, je zlehčování a zesměšnování té jejich ideologie. Je to jak šlápnout do vosího hnízda.
DiS
25. 2. 2007, 11:58
die in sludge: zkousel no tak vidíš.... proto je nutné používat různých prostředků proti neonacistům.....jak osvětu tak i přímou konfrontaci!!!
mima
25. 2. 2007, 11:50
nevim jestli má ještě cenu reagovat ale to co si sem napsal je trochu z jako jiného světa... trochu idealistický pohled :).... udělat sdružení, poté napsat petici a jít na ministerstvo... ... Promiň ale musím se tomu trochu smát :).... pokud si myslíš že poté se policie o to začne více zajímat a postihovat neonacisty...tak jsi na omylu.... Naopak neonacisté za začnou vydávat za nacionalisty, za studenty bojující proti drogám, za dělníky bojující proti komunismu atd... atd.. Neonacisté se vždy schovají za nějakou skupinku, aby mohli hlasat svoji idelogii, a to že ta ideologie je nebezpečná pro lidi snad nemusím připomínat
mima
25. 2. 2007, 11:48
mima: Zkoušel a dostal jsem přes držku. Jindy jsem zas vedl normální debatu s třema náckam a dva z nich celkem slušně nahlodal. Je nemožné je přesvědčit o opaku, protože se vrátí ke svým agitátorům a ti jim zas vysvětlí, vo co jde.
Die in sludge
25. 2. 2007, 11:37
Co třeba založit oficiální sdružení proti neonacismu, sehnat pár tisíc podpisů a jí s tím někam na ministerstvo, ať policie začne opravdu toto postihovat. Vždyť oni nemusejí vůbec mít strach, sotva jim něco hrozí, pokud už zrovna někoho nezabijou. Pokusit se oslovit média, aby se do reklamního času vrátily varovné šoty o tomhle druhu extremismu. Je jasné, že tu nejde o malé ryby, co pochodujou městem a hulákají, za tím někdo stojí a je moc divné, že po těhle šedých eminencích nikdo nepátrá. Že by nebyla vůle?? Na to by bylo třeba nahlas upozornit. Tam je zakopaný pes, myslím. Protože zbij jednoho a za rohem se vynoří další dva noví...
Die in sludge
25. 2. 2007, 11:34
čzz: Myslim si, že jeruzin neříkal že jediné co je účinné je je jít a postavit se jim silou.........jít a postavit se silou je jeden z prostředků, ale nesmí být určitě jediný..!!!!
mima
25. 2. 2007, 11:32