Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Mně to, co říká Vlasta, přijde docela dobrý. Je otázka, jestli člověk dává přednost informativnosti, nebo stručnosti; nicméně když to někoho zajímá, stejně si o tom chce zjistit víc, než co by se vešlo do jakýkoli rozumný závorky. Na sedmipalce se taky těšim.
John 15. 10. 2007, 15:36
Aran: jasný - jde o úhel pohledu, bizár to trochu je, nechme toho...nic se mě nedotklo - snad nápodobně, bude skvělej koncert (a ne jeden) - těšme se!

Jinak snad ještě nikdy neznělo slovo "snad" tak zlověstně, jako v souvislosti s letošním datem vydání OTK....a co ty rýsující se sedmipalce? Můžete aspoň naznačovat? Johne???
v.r.k 15. 10. 2007, 15:33
Pan patent: píču pravidla, nauč se číst, říká se tomu názor...
v.r.k 15. 10. 2007, 15:26
Vlasta: Promiň, nechápu rozdíl mezi "ex - The Jesus Lizard" a "ex - The Jesus Lizard frontman," fakt ne. Už to začíná bejt malinko bizarní. A formulace "featuring the voice of The Jesus Lizard" nebo tak něco mi zase připadá taková cirkusácká, nevim... Každopádně sorry, jestli se tě to fakt až takhle dotklo.
Aran uv@silver-rocket.org 15. 10. 2007, 15:25
co to je za sileny pravidla?????????
si to patentuj 15. 10. 2007, 15:23
tyvole... =8-O
uf uf 15. 10. 2007, 15:13
Aran: no vždyť jo, řikám pořád totéž: David Yow je ex - The Jesus Lizard, Scratch Acid, Pigface...což ale (podle mě teda) jen neni to stejný jako formulace: Qui (ex - The Jesus Lizard)....mluvnicky a obsahově teda..., matematicky na tom uznávám něco je...

Já tu fakt nebrojim proti propagaci koncertu, tady by nenapsat to, že tam je pan X z kapely Y byla šílenost. Taky nebýt příchodu pana X, tak neni asi ani co propagovat, protože Qui by nejspíš udělali další CD-R a do Evropy se dostali možná napřesrok, ale věřim, že bysme se o nich dozvěděli, ty dva sou ďáblové!

John: Pádnej důvod ne, jen to tou neškodnou nepřesností může někomu třeba připomenout (a to tady, podotýkám, určitě neni ten případ!) praktiky jinejch, "větších" hráčů, kde se nestydatě záměrně zkresluje, přilepšuje, nebo minimálně mate, to vše vlastně se stejnym cílem - aby přišlo víc lidí.
Připomenu třeba před pár lety "Public Enemy" na Criemfields...

Jak řikám, žádnej pádnej důvod. Malý důvody dole. Pokud ale teda přijmu fakt, že formulace "Qui (ex - The Jesus Lizard)" je správná a nenapadnutelná, tak mi stejně nejde do hlavy, proč jí teda (alespoň podle Googlu) v rámci různejch materiálů takhle opravdu až na těžký výjimky skoro nikdo nepoužívá? Že by to nikoho nenapadlo...? Zas tak origiální mi to nepřijde, takže si spíš myslim, že to tak nevidim sám.

Máš cos chtěl - závěrem jen tak volně na téma používání ex- :

Podle mě je ok a užitečný ex- používat:
1/ v případě jako tenhle jen u jednotlivejch členů, čímž se připomenou jejich minulá, nebo souběžná (tam se teda nehodí ex-) působiště. To je, třeba právě v punk&hc "podzemí", někdy dost sranda, když každej prošel 10 kapelama, výsledný závorky jsou pak občas trochu míň orientační.

2/ klidně přímo u názvu kapely v situacích, kdy se ta, třeba po příchodu novýho člena, změně směřování, nebo např. jen z marketingovejch, či jinejch důvodů přejmenuje, třeba: Depeche Mode (ex - Composition Of Sound), Kiss (ex - Wicked Lester), nebo např.: L´Point (ex - Point). Nebo tady: "...dali si název „Dark Riders“...po velice krátké době se ale zjistilo, že skládají hodně smutných písní, proto kapela změnila název na „Angel Of Sorrow“", příp. "kapela změnila název z Tarantule, protože tato kapela již existuje, na Asfalt."

To časem většinou ztrácí na aktuálnosti, ale po změně se určitě hodí...

3/ Podobně, i když míň benevolentní jsem v případě, kdy po ROZPADU kapely někteří její ČLENOVÉ (pozor. - množné číslo!) SPOLU pokračují jinde a třeba i jinak, tudiž tu nemusí jít "jen" o osobnost, ale třeba i o nějaký částečný zachování původního ducha, bla bla...: Laika (ex - Moonshake), United Flavour (ex - Hermakouti). Ale třeba Grinderman (ex - The Bad Seeds) neberu, Bad Seeds ještě lapou po dechu, neexujou...

U týhle kategorie ale váhám, páč mě zrovna napadá, že by to takhle znamenalo, že když s Tysonem (a Buggrem) bubnuje Vedran, tak se nic neděje, ale když Carl, tak už jsou to "ex - Squall", hehe...

4/ Bonus: řešení rébusu s celou kozou, pokud chci mít hned u názvu kapely nažranýho vlka: Qui (ex - The Jesus Lizard singer!), nebo (ex - The Jesus Lizard frontman!), nekecám!
vlasta.r.k 15. 10. 2007, 15:11
Aran: Cve sedmipalce. Sem s nima. Už mi tady hodně dlouho nějakej chyběl. Miluju ten formát.
p.w. 15. 10. 2007, 14:14
pamatuju jak o tom docela hodne psali noviny. holt ne kazdy den zabije znamy zpevak znamou herecku. ale kdyz se to vezme...nedostal ani moc velky trest ..
Marek 15. 10. 2007, 13:51
aha. uz to vim. google povedel
richard 15. 10. 2007, 13:40
aran: co udelal ten typ?
richard 15. 10. 2007, 13:39
vlasta: fidla != filda
f. nebo f. ? 15. 10. 2007, 13:18
Jirka B.: Já taky. Jen že to je zajímavý...
Aran uv@silver-rocket.org 15. 10. 2007, 12:55
to Aran : Za to co udelal bych ho v tom vezeni jeste par let nechal...
Jirka B. 15. 10. 2007, 12:52
Zejtra bude propuštěnej Bertrand Cantat z Noir Désir...
Aran uv@silver-rocket.org 15. 10. 2007, 12:43