John: když bych se nad tim fakt zamyslel, tak bych ti vlastně musel dat za pravdu... ale v tý "druhý" oblasti si to jen nedokážu tak dobře představit, protože mi tam možná tak trochu chybí zkušenost -nebo respektive ji asi mam, ale z trochu uplně jiný oblasti, a teorv teď mi to docvaklo, a musim přiznat, že je to tak (-a vlastně i sám jsem poznal tu hranici, kdy je možný se něčemu věnovat zadarmo a dát tomu určitej čas a kdy už to prostě skoro z existenčních, když to tak trochu hodně přeženu, důvodů dál nejde ....) takže asi jo, souhlas. A jinak sorry, že se nedokážu vyjadřovat trochu kratším způsobem, ale jsem tak trochu grafoman ...
jakub.uck
28. 12. 2007, 23:49
a ty mluvis o cem?
sleepy dan
28. 12. 2007, 23:38
Společný ty oblasti činnosti maj, že prachy v nich můžou bejt jak prostředek, tak cíl (a cokoliv mezi), čili podle mě mluvíte skoro o tom samym. Ne každej uspokojuje svoje neziskový potřeby uměním.
John
28. 12. 2007, 23:35
nechodte este spat!
prosim
28. 12. 2007, 23:35
já vim, ale já se vlastně nikdy tak docela nebavil o tý jedný konkrétní věci -spíš mi to vyvolalo jistý asociace, o kterejch sem začal mluvit. Takže se to od toho posunulo trochu někam jinam. To je všecko. Dobrou, jakub.
dobrou!
28. 12. 2007, 23:28
no ale zacali sme debatou o organizacii koncertov, co je podla mna to iste, ako distribucia CD.
dobru noc!
28. 12. 2007, 23:14
samy nazory: samotná distribuce je ale přece jen něco jiného! To není tvorba samotná, to neni jako když píšeš knížku nebo hraješ koncert, to, podle mě, nelze tak uplně srovnávat, je to prostě už něco jinýho. A v takovym případě chápu, že si distributor něco přisadí (pokud ho to stojí tolik času, tak to asi jinak nejde) a pokud to udělá férovym způsobem, tak je to rozhodně vpořádku! To už ale fakt mluvíme o něčem trochu jinym.
jakub.uck
28. 12. 2007, 23:13
feroby = ferovy
oprava
28. 12. 2007, 22:55
jakub.uck: nemam potrebu byt adresny, pretoze nechcem ist do konfrontacie, len hovorim, ze to business je vzdy a vsade. feroby business nie je zly business, ako to dost dobre zhrnul John. islo mi skor o distribuciu ako o vyrobu (modelovy pripad - CD z USA stoji v UG distre 400 Kc, cena priamo od US labelu 12 USD + 2 USD postovne + 25% clo + DPH = 320 Kc)
samozrejme ja to RESPEKTUJEM a myslim si, ze to je spravne, ale bolo by naivne romanticke mysliet si, ze ktokolvek, kto v tom podnika, to robi uplne zadarmo, totiz ta praca, co do toho davas, stoji hodne a v jednom bode to uz nebude "len" hobby...
(mimochodom, ja tiez nieco pre scenu robim "zadarmo", ale keby som tomu mal venovat 8 hodin denne, tak samozrejme musim prehodnotit, ci to nadalej budem robit z lasky k hudbe - a aj keby som sa rozhodol robit veci okolo muziky za prachy, tak si myslim, ze by kvalita neutrpela - ak tam teda nejaka je, hehe...)
samy nazory
28. 12. 2007, 22:55
John: jo souhlas, jenže pak se tim jednou sám nejspíš postavíš před otázku: co je důležitější -uživit rodinu nebo "zůstat svůj", podle mě je samozřejmě správný za a), ale pak většinou musíš dělat právě ty kompromisy a to je přesně ten problém ... proto si právě nedokážu představit, že to někdo dělá jako job -respektive nedokážu si představit, že Já sám bych to tak dělal. Nikomu jinýmu to právo samozřejmě neberu.
samej nazor: nevim, který romantici dělaj "tvrdy biznis" a nevim co jsou "niektore vinyly a cd v ug distrach", buď konkretni. Jinak si ale myslim, že když si necháš vyrobit cd/lp v malem nakladu, tak to asi neni uplně snadny, a aby se ti to alespoň trochu vratilo, tak za to musíš dát nějakou cenu (to ale neni o rejžování jako spíš o tom dostat se na nulu) -ale těžko o tom mluvit, když nejsi konkrétní ....
jakub.uck
28. 12. 2007, 22:46
jakub.uck: a pak si ještě představ lidi, který To maj tak rádi, že nedokážou dělat nic jinýho. Pokud je to kvalita, určitě jim nelze zazlívat, když tím uživí rodinu, a pořád to nemusí ztrácet na věrohodnosti. Asi jsem ještě větší romantik, ale lidi, který dělaj hovadiny, aby si na tenhle koníček vydělali, nejsou tím principem nějaký extra machři, i když se u nich dají předpokládat menší umělecký (jako že o umění většinou řeč není) kompromisy.
John
28. 12. 2007, 22:23
(samozrejme ak by shindy ozaj zacal pouzivat nefer praktiky, tak by mi z toho bolo velmi smutno a kedze ho poznam osobne, tak by ma to mrzelo o to viac)
este raz
28. 12. 2007, 22:12
jakub.uck: lenze kym hosi zo SRR su romantici-realisti, ty si "len" romantik. tam vidim trochu problem. a na druhej strane vela z tych 'romantikov' robi tvrdy biznis - staci si pozriet ceny cd a vinylov v niektorych 'ug' distrach. mimochodom aj shindy bol kedysi istym sposobom taky isty romantik - akurat, ze ked robis koncerty v tom objeme, ako on, tak ti na normalny job akosi neostava cas. druhou stranou mince je, ze shindy sem zacina vozit coraz vacsie sracky, ale to je uplne ina debata.
samej nazor
28. 12. 2007, 22:10
jakub.uck: takovejch jako ty je víc... třeba takový lidi ze SRR... v podstatě taky 100%ní romantici...
bez ironie, fakt...
paja
28. 12. 2007, 22:03
este jeden nazor: právě v tom je ten problém, já si totiž nedokážu představit, že děláš hudbu nebo jakýkoliv jiný "umění" (sorry, nenapadá mě lepší slovo) jako job. Nemužu si pomoct, ale když to někdo začne dělat jako job, tak už to je prostě přeci jen .... job. Čimž nechci nikoho urazit. Prostě mi jen připadá krásný, když "To" (ať už je to hudba, psaní nebo třeba divadlo) má někdo jen jako "koníček", většinou pak do toho spíš investuje než že by mu to něco hodilo, ale to přece vubec nevadí, protože to prostě dělá rád ... pak mi to přijde fakt krásný a věřim mu to ... ou, sem asi trochu romantik.
jakub.uck
28. 12. 2007, 21:51