Silver Rocket

GRAILS + Whitefeathers 8. října v MeetFactory

lístky na GoOut TADY
dveře: 19.00 / Whitefeathers: 20.00 / Grails: 21.00

ÚV SRR 19. 9. 2023

Pozdravy od ARANANAR a Hourloupe

Pozdravy od ARANANAR a Hourloupe

Tohle jsme my - ARANANARHourloupe. Zdravíme z Lodže! Dneska (středa) hrajeme ve Varšavě, pak Berlín, Pardubice, Soulkostel - a v neděli 17. září končíme tenhle mimořádnej výlet v Praze v Punctu. Všechny koncerty zatím nadstandardní až mimořádný, pro mě osobně jsou Hourloupe naprostá závislost. Díky za lásku pro "Domov, co nebyl", těšíme se! Aran

15. září - Pardubice (Divadlo 29)
16. září - Soulkostel
17. září - Praha (Punctum)

Anar 13. 9. 2023

Animales Exóticos Desamparados + Calvera 15. září v Kaštanu

Animales Exóticos Desamparados + Calvera 15. září v Kaštanu

Příští pátek se prosím dostavte do Kaštanu: zahraje dost super kapela z města Concepción v Chile, která v Praze zahajuje svoje první evropský turné, což je vždycky velká věc: jmenujou se Animales Exóticos Desamparados a doporučil je sám maestro profesor doctor Katafú, což je skutečně těžkej kalibr. Společnost jim původně měli dělat skvělí Otra Vez z Polabí, ale skolila je nemoc, takže zahraje Calvera.

Töhötöm 9. 9. 2023 Podrobnosti…

UNKILLED WORKER před WHITNEY K

UNKILLED WORKER před WHITNEY K

Unkilled Worker vystupuje živě po více než třech letech (včetně Covid ticha) po vydání Prisoner's Dilemma/Contusion Unit jako support Whitney K na jeho evropském turné. O Whitney K se říká, „objevil se nový hlas, hlas vytesaný z dubů minulosti, ale s naléhavostí stromků tlačícího se lesní půdou“. O UKW se stale říká „nikam vás nezve“. Koncert je v úterý 12. září v Meetfactory, lístky jsou třeba tady.

ÚV SRR 7. 9. 2023

ARANANAR + Hourloupe zvou na turné

ARANANAR + Hourloupe zvou na turné

Anar Badalov (ex - Travels, Metal Hearts) hrál v Česku několikrát jako New Dog, teď ho čekají koncerty v duu ARANANAR (zbrusu novou desku "Domov, co nebyl" si lze poslechnout TADY). "It's really an impossible task explaining to people in my life why coming to play in CZ is so important to me," říká Anar: "It’s one thing to explain how it’s even conceivable that dozens (hundreds?) of people make their way 2 hours from Prague to a reconstructed 19th-century church deep in the woods on a weeknight to listen to music, but another thing altogether to convey the amount of warmth and generosity I’ve felt upon entering every space I’ve ever played there, whether it was a pub, theater, or something in between. It's all incredibly unpretentious and I love it. After being away for 6 years, I can’t wait to get back and share a few beers with you all and to bring these Hourloupe and ARANANAR songs to life. I don't believe in much, but I think this tour was meant to be. I feel deeply honored to be playing with two very different musicians, both of whom, in their unique ways, capture something exquisitely beautiful and enigmatic in their writing. Thankfully I won’t have a microphone on stage this time around."


Ano, Anar je i polovina pozoruhodnýho dua Hourloupe. Tohle vzkazuje jeho druhá půlka Frank Menchaca: "Sleepwalkers, desert travelers, frozen lake ravers, sailors on ships lost in the forest: we invite you into the world Hourloupe. Crunching electronics, stacked drum loops, noisy guitars and somber pianos will guide you through the worlds without coordinates that make up their three (soon to be four) albums." Poslouchejte TADY.

8. září - Jihlava (Café Etage)
9. září - Zlín (Café 204)
10. září - Brno (Kabinet múz)
11. září - Kopřivnice (Galaxie)
15. září - Pardubice (Divadlo 29)
16. září - Soulkostel
17. září - Praha (Punctum)

ÚV SRR 6. 9. 2023

ARANANAR - Domov, co nebyl

ARANANAR - Domov, co nebyl

Adam "Aran" Nenadál a Anar Badalov (New Dog, ex - Travels, Metal Hearts) se viděli naposled v roce 2016, ale od tý doby už stihli coby ARANANAR vydat zatím dvě desky: "Kosti" (2022) a "Domov, co nebyl" (2023). První vznikla spíš na trase Colorado - Šumava, ta druhá - která vychází právě teď na Silver Rocket - spojuje Colorado s Pojizeřím (většinou). Jedna recenze praví: "Gauzy textures hang over propulsive acoustic bass lines and delicate piano melodies, evoking Young Marble Giants, Nick Cave, and Suicide. In a rich baritone delivered between a soft whisper and spoken word, Nenadál offers imagistic meditations, at once intimate and vast, on ancient constellations, empty rooms, apocalyptic typhoons, roving cowboys, and villages frozen in time, conjuring hazy memories of homes that may or may not have been." Proč ne? A ještě si dovolíme připojit - málokdo hraje tak něžně jako Anar: ať už jde o kytaru, nebo o klavír. Sytý pastelový barvy dávno zapomenutejch, zaprášenejch obrazů. Desku si můžete poslechnout a objednat TADY.

ÚV SRR 3. 9. 2023

ARANANAR - Kovbojův nářek #2

ARANANAR - Kovbojův nářek #2

Kovbojská sága pokračuje: po "Kovbojově nářku", kterej byl na desce "Doba bronzová" (video ZDE), je tu "Kovbojův nářek #2" z nový desky ARANANAR, která vyjde za pár dnů. Čerstvý video udělal Honza z kapely Kronstadt - ten navíc "Domov, co nebyl" slyší takhle: „Deska co bys koupil na usmířenou své holce (klukovi, milencům) ale doufal, že si to nikdy nepustí, protože by pak hrozně brečela, bylo by to divné a ty bys nevěděl co se sebou. Moc citu.“ ARANANARHourloupe vyjíždějí v září na turné.

8. září - Jihlava (Café Etage)
9. září - Zlín (Café 204)
10. září - Brno (Kabinet múz)
11. září - Kopřivnice (Galaxie)
15. září - Pardubice (Divadlo 29)
16. září - Soulkostel
17. září - Praha (Punctum)

ÚV SRR 27. 8. 2023

Lyssa, OTK a Nesbitt’s Inequality na turné

Lyssa, OTK a Nesbitt’s Inequality na turné

Pořád je léto, jistě ještě různě cestujete a vymetáte různý kouty matičky Země – a pokud vás náhodou osud zavede trochu od Prahy na východ, máme pro vás neodolatelnou nabídku. Po delší době posíláme do světa jednu lehce zmatenou, někdy ale i zábavnou partu: Lyssa, OTKNesbitt’s Inequality se budou od soboty 19. srpna do pátku 25. srpna posouvat z rumunskýho Banátu plus minus proti proudu Dunaje přes Srbsko, Maďarsko, Slovensko, Rakousko až na Vysočinu. Jejich eskapády můžete, jak už je dobrým zvykem, průběžně sledovat ZDE.

19/8 Eibenthal, festival Banát, RO
20/8 Temerin, Papa Pub, SRB
21/8 Szeged, Jazzkocsma, HU
22/8 Budapest, Auróra, HU
23/8 Bratislava, Pink Whale, SK
24/8 Wien, Café Carina, AT
25/8 Meziříčko, festival Napříč – Skalákův mlýn, CZ

Töhötöm 17. 8. 2023

PLANETY - Mono

PLANETY - Mono

"Majáky houkají nad přístavem..." Čekání na novou desku Planet, která je v cca předfinální fázi, si můžete pokrátit připomínkou tý starší, tady je nový video k songu "Mono". A pokud vás při jeho sledování rovnou přepadne chuť dát si "Vzduch je hrob je vzduch", tak TADY je link.

ÚV SRR 14. 8. 2023

"Tohle musíš slyšet, ale musíš to i poslouchat. Prostě musíš..."

"Tohle musíš slyšet, ale musíš to i poslouchat. Prostě musíš..."

"Prohra Praha? Na způsoby a pořádky si stejně nikdo nepotrpí. Takže až ucítíš smrad starejch chlapů, mineš schody a zábradlí a potkáš hořícího kněze, seš tady správně. A nezapomínej na to, že máme i ovce a hotovost a platíme i za tvůj mír. Savak přichází rovněž se třemi skladbami a zamotání mysli jen a jen podpoří. Je to podle všeho indie rock nebo post punk, ale dá se tomu věřit? Já bych na to moc nespoléhal. Spíš post moderní blues a roztodivná mutace jazzových vláken." TADY si můžete přečíst celou recenzi na"Aerosol", kazetovej split SavakProhra Praha (poslech ZDE).

ÚV SRR 13. 8. 2023

Klub Lúč potrebuje pomoc!

Moc fajn lidi v Trenčíně, co dlouhodobě dělají supr věc. Podpoříte? "Kultový priestor v Trenčíne potrebuje pomoc. Klub Lúč sa do kina Hviezda nevráti, boli sme preto nútení hľadať si nový domov. Ten sme našli v historickom centre mesta, priamo na Mierovom námestí v Dome obuvi. Máme energiu a chuť, program aj technické zázemie. To, čo nám však chýba sú finančné prostriedky na nové toalety, kúrenie, elektrinu, vodu, kanalizáciu... Pomôžte Lúču ísť ďalej. Ďakujeme!" podrobnosti TADY.

ÚV SRR 13. 8. 2023

ARANANAR - Bílá hlína

ARANANAR - Bílá hlína

"Tenhle kraj mi něco tají, někde je tu dávná skrýš: vím to, ale nedostal jsem klíč..." Druhej song z chystaný desky ARANANAR, která dostala název "Domov, co nebyl", se jmenuje "Bílá hlína" a můžete si ho poslechnout TADY. Druhý album tohohle dua vychází na vinylu na začátku září, ARANANAR pak ve společnosti Hourloupe vyrážejí na krátký evropský turné, český termíny jsou následující:

8. září - Jihlava (Café Etage)
9. září - Zlín (Café 204)
10. září - Brno (Kabinet múz)
11. září - Kopřivnice (Galaxie)
15. září - Pardubice (Divadlo 29)
16. září - Soulkostel
17. září - Praha (Punctum)

ÚV SRR 3. 8. 2023

Silver Rocket Summer Svornost od Nikoly!

Silver Rocket Summer Svornost od Nikoly!

Plachty, pípy, svíčky - a nějaká ta hudba. Tady je video od Nikoly (konečně se toho někdo zase chopil!), který zhruba shrnuje, jak probíhala letošní Silver Rocket Summer Svornost na Točníku. Ještě jednou děkujeme, bylo to super. A moc moc ceníme hudební doprovod videa - Rick Froberg Forever!

ÚV SRR 3. 8. 2023

AUTOBAHN (UK) 19. listopadu na 007

AUTOBAHN (UK) 19. listopadu na 007

Anglický kapely v sobě mají něco, co ty americký prostě nemají (no disrespect to the USA). Co přesně to je? Těžko říct, ale dovolíme si tvrdit, že zhruba od nástupu Joy Division se cesty anglickýho a americkýho post punku rozdělily, přičemž každej z těch směrů obohatil svět zcela po svým. Autobahn jsou z Leedsu a je to prostě jasný, že jsou z Leedsu. Nemohli by bejt třeba z Kalifornie… V jejich zvuku objevíte inspirace krajanama Killing Joke, The Fall a Sisters of Mercy, robotickej rytmus a sugestivní dávku hluku. Sever Anglie je místo, kde dlouhodobě vzniká zcela charakteristická muzika nejrůznějších žánrů a Autobahn jsou výrazným pokračováním týhle industriální tradice, pod kterou ale pulsuje život a tanec. Tohle bude hnusná listopadová neděle na strahovským kopci jak vyšitá!

ÚV SRR 31. 7. 2023

SRSS: poděkování

SRSS: poděkování

Uf, to bylo fantastický. Strašně moc. Především DĚKUJEME VÁM, že to s vaší pomocí pořád můžeme dělat. Díky všem, kdo to nějak sdíleli a pomohli nám tak dostat info do světa bez nějakejch kampaní a partnerství. Ale chtěli bysme tentokrát speciálně zmínit i titány, který nám obrovsky pomohli s organizací letošní Silver Rocket Summer Svornost, protože bez nich by to prostě nebylo. Takže za rok na 22. ročníku na viděnou!

Vít a Adéla: bar, hlasy rozumu, pevný pilíře
Landofka: bar, pivní dozor a zkušenosti, šéf na čepu
Míra Zřídkaveselý: zvuk stage konírna
Luděk: KASTELÁN ROKU OPĚT
Pavel Šefl: dřevo na oheň, hasičskej dozor, svaly
Lukáš Č.: záskok na baru, born to be barman
Julie, Eliška, Calvera, Jirka Dejdar a další: neocenitelná pomoc na místě
Bery (Kiss Me Kojak): vizuály, promo

ÚV SRR 28. 7. 2023