jeste k tomu klausovi.. hrozne me ted bavi jeho rozpaky. vzdycky ma na vsechno "osobity" nazor, akorat treba k tomu radaru se jaksi zatim nevyjadril (nebo jsem si nevsiml?). ocividne chudak mezi mlynskymi koli. ODS se na radar tesi jak malej jarda na piskoviste, na druhou stranu 2/3 lidi jsou proti a klaus si nechce pokazit verejny mineni, kdyz by zase mohl bejt prezident. hehe
havel
9. 7. 2007, 09:57
skiwichu: brownfield byla rekace na revitalizace.
m
9. 7. 2007, 02:21
wow, o krizovatce jsem nevedel, tim padem je to uplne v prdeli, na to nemam co rict. stehuju se do lesa.
tady odkaz k akvariu
http://www.respekt.cz/cla…
sh
9. 7. 2007, 00:07
Ty podpisy jsou čím dál víc trapný.
Iďa, kua
8. 7. 2007, 23:43
Ty inkvizice sou čím dál víc trapný.
Krabák
8. 7. 2007, 23:17
m: Letná je brownfield?
skiwichu
8. 7. 2007, 22:40
Ta knihovna má výrůst na nepoužívaný otočce pro tramvaje. Si myslim, že to Letný nijak neubere. O akvariu nic nevim a ani sem nic nenašel (zkusím se polepšit), ale hlavně sem chtěl říct, že na Letný, tam jak je to pískoviště, vyroste vjezd do tunelu a mimoúrovňová křižovatka přažskýho okruhu, oproti čemuž nějaký akvárium je bezvýznamný z pohledu zabírání plochy.
skiwichu
8. 7. 2007, 22:39
"moderni" urbanismus a otazka brownfields je problem vsude. i v brne magistrat perli. bohuzel teda.
m
8. 7. 2007, 21:53
sh -no jasně, o vhodnosti toho místa oproti jinejm variantám se tu samozřejmě mužem přít, ale to tu bohužel stejně asi nevyřešíme, protože o tom ani jeden z nás neni dostatečně informovanej (nebo alespoň já teda rozhodně ne) -určitě v tom výběru hraje roli milion různech detailů, pozemkovejma právama počínaje, do kterejch prostě nevidíš ...
jakub.uck
8. 7. 2007, 21:30
pokud vim, tak ty knihovne nabizeli vcelku pekny misto nekde na smichove nebo tak nejak. krabice me samozrejme serou taky (viz to obchodni centrum na karlaku) a klaus je kapitola sama pro sebe. jen nechapu ze se proste musi zaplacnout jedna z poslednich volnejch ploch v praze kdyz je vsude tolik rozpadlejcch obrich objektu ktery se muzou revitalizovat (treba baraky bejvalyho nakladovyho nadrazi zizkov, je toho spousta.)
sh
8. 7. 2007, 21:21
saman -no, ono asi neni zas tak snadný najít flek pro knihovnu, a stavět ji někam na okraj, či dokonce za okraj města -to by byl podle mě dost průser, ta knihovna podle mě má bejt v centru, a že kousek z letný ukousne, o tom neni pochyb, ale jak jsem tak letmo zkoumal ty návrhy, tak jestli jsem to správně pochopil, tak by to nemělo bejt až tak moc tragický... Mě prostě jen neuvěřitelně sere, jakej odpor se tady dokáže zvednout proti KNIHOVNĚ, zatímco posraný betonový krabice hypermarketů populistu klause a spol. zcela evidentně vůbec netrápěj ...
jakub.uck
8. 7. 2007, 21:17
akorat proste zmensi plochu, kterou uz v praze nenajdes. uz se fakt tesim, ze kdyz se budu chtit trochu uvolnit, ze mi nebude stacit vylezt na letnou, ale budu muset jet autobusem za prahu, nebo jeste lip si zapletit treba hodinu v telocvicne nekde v nakupnim centru
sh
8. 7. 2007, 20:43
naopak, vzhledem k destinaci je tam ten puding zakomponovanej velice trefně...tohle je na hovno příběh!
spoonman
8. 7. 2007, 20:26
jakub.uck: nemam nic proti ty knihovne jako architelktonickymu objektu, jen mi pripada priblbly stavet ji na letny, jakozto na jednom z poslednich volnych prostoru v praze, kam si treba clovek s partou lidi muze jit zahrat zadarmo treba softball nebo fotbal. knihovnu mohli postavit kdekoliv jinde
saman
8. 7. 2007, 20:24
intelektual -vysvětli,
nechápu ...
8. 7. 2007, 20:09