hehe: ach
frody
8. 12. 2008, 19:31
dav: Tak to smůla, příteli. Ten oný Bristol jsem na základce vyšmelila na kazetě....
ka
8. 12. 2008, 19:31
no jo, ale krist je zahrál!
Ha panáčku
8. 12. 2008, 19:29
cobain sam to frodymu rekl, kdyz ho potkal na piskovisti...
hehe
8. 12. 2008, 19:29
crack: hehe novoselic? vždyť ty basový linky vymýšlel cobain
frody
8. 12. 2008, 19:27
no, ehm todle je teda veta za vsechny prachy>
třeba bicí se natáčely jen tak, že rozestavěli po studiu spoustu mikrofonů, aby dostaly přirozenou rezonanci, žádný elektronický triky a tyhle sračky, což se snažil udělat i u vokálů, ale ne tak, aby to znělo jakože to bylo nahraný v příjemný rezonující místnosti, jen nahrál to, jak někdo v takový místnosti zpívá.
jako aby mikrofony dostaly prirozenou rezonanci? nebo aby bici dostaly prirozenou rezonanci na to se rozestavely po studiu? a dave prebihal od kopaku k virblu? nerozumim tomu teda ani zbla, bici se dycky postavi ve studiu, pokud je nenahravas zrovna treba v koupelne nebo na chodbe...ale mozna jen spatne citujes nejakej pomatene prelozenej kus knizky, vsichni krome ac/dc a katapultu toci bici mikrofonama rozestavenejma po studiu aby zachytili rezonanci bicich jako celku, to albini nevymyslel nic novyho, jinak z toho utera zrovna nejlip hrajou ty bubny od Scotta Litta podle me
Abuch uv@silver-rocket.org
8. 12. 2008, 19:26
mě teda bavoli vic nebe nez come as you are, ale uz je to dlouho...
Lukáš
8. 12. 2008, 19:25
No ono se to nezdá, ale Nirvana celkem drží na base, jsme si to dlouho neuvědomoval ale Novoselic je x-násobně lepší hudebník než Cobain. Jo a když jsme u těch biografií, četl jsem taky těžší než nebe a musim říct, že je to celkem blbě napsané
crack a nesjem gej pomlouvači kapel
8. 12. 2008, 19:21
a já měla ohromný plakát in uteráckýho anděla nad postelí!
pošukyně
8. 12. 2008, 19:12
Díky za poklonu!
pp
8. 12. 2008, 19:07
vy ste pošuci
zírám
8. 12. 2008, 19:04
Ještě jedna věc - znáte živák Nirvany z cca 89/90, kterej končí naprosto anihilační verzí "help me i´m hungry"? Dlouhá pauza po Blew, Krist machruje, že umí čtyři tóny na kytaru... a jedem!!!
pp
8. 12. 2008, 19:00
co já vím, tak Albiniho verze je o dost syrovější (to nikdo nečekal, že jo?), protože třeba bicí se natáčely jen tak, že rozestavěli po studiu spoustu mikrofonů, aby dostaly přirozenou rezonanci, žádný elektronický triky a tyhle sračky, což se snažil udělat i u vokálů, ale ne tak, aby to znělo jakože to bylo nahraný v příjemný rezonující místnosti, jen nahrál to, jak někdo v takový místnosti zpívá. Prostě když by si s tou deskou někdo utřel prdel (zvlášť třeba fanoušci, který cucali Nevermind jak vanilkovou zmrzlinu), tak sere asi tejden krev. No a to se lidem z Geffenu moc nelíbilo, takže poslali Cobaina do prdele, pak kolem toho byly nějaký blbosti, potom řikal i Cobain, že se mu to moc nelíbí, prej ho to nedojímá tak, jako když poslouchá Nevermind, že to nemá "ten" náboj, Litt zremixoval skladby Heart Shaped Box a All Apologies, kam přidal konkrétně nějakou "akustickou kytaru a lennonovský doprovodný harmonie", potom to prej nechali, jen to samozřejmě bylo vyhlazenější, už to neznělo jak sifon, ale jako celkem pěkný album (na který některý lolitky stejně odmítli tancovat, že jo...). Jo a ještě na Albiniho mixech není Gallons Of Rubbing Alcohol Flow Through The Strip. Jinak já ten Albiniho mix mám rád, ale že by byl nějakej výraznej postup nahoru od oficiálního mixu říct nemůžu, zvuk je sice samozřejmě víc noise-rock než ten oficiál, ale nepeču z toho dort nadšenim, teda.
A jinak co se týče In Utero jako celku, já slyšel ty desky v době, kdy byl Cobain stejně mrtvej, všechny desky už vydaný, takže jsem k tomu přistupoval dost nezávisle na jeho smrti a časový posloupnosti vydání těch desek a já měl snad už od začátku radši In Utero. Nejradši teda asi Bleach, pak In Utero (má krásnější obal i název), pak Nevermind. Teď je mi to jedno, podle mě jsou skvělý všechny. I dneska.
Většina informací čerpaná z Come As You Are od Azerrada, dost kvalitní biografie.
de_FACTO
8. 12. 2008, 18:58
tfuj: kdyz myslis... asi je to cele o kontextu... a vubec, seru na to, sr forum se hemzi ruznyma mindrakama, se mnou zjevne v cele... at ziji cul-de-sac
bro
8. 12. 2008, 18:56
trochu blbost, ale jak tu nedavno nekdo hazel linky na soudni spor Kalouska a toho druheho vola, tady je dalsi takova pře. Jsem zvedavy, co jim rekne soudni znalec...
http://cz.youtube.com/wat…
joe
8. 12. 2008, 18:55