Silver Rocket

Mudhoney 4. října 2022 v Lucerna Music Baru

ÚV SRR 21. 7. 2021

Mudhoney by si mohli v klidu užívat teplého místečka v Síni slávy garážové muziky (kdyby taková bohulibá instituce existovala) a občas pustit do světa nějakou tu „bestofku“ či jen právě reedici klasického alba jako teď – a nikdo by nemohl říct ani popel: tihle chlápci už to mají přece dávno všechno „odehráno“. Mark Arm, Steve Turner, Dan Peters a Guy Maddison ale místo toho pořád nahrávají skvělé nové desky (stále aktuální LP Digital Garbage a EP Morning in America vyšly v roce 2018, resp. 2019 a pro rok 2022 mají roztočený už opus nový) a nemohou se dočkat okamžiku, kdy vyrazí na příští turné. Evropská část toho nadcházejícího je konečně zavede i na jedno z jejich oblíbených míst: Mudhoney zahrají po dlouhých (víc než) sedmi letech v pražském Lucerna Music Baru v úterý 4. října 2022.

Lístky jsou v předprodeji k dispozici od 22. července 2021 za předprodejních 550,– Kč zatím pouze on-line na webových stránkách klubu.

Fyzický předprodej na pokladně Lucerna Music Baru je dočasně uzavřen. Pokud ohledně vstupenek máte bližší dotaz, prosím napište e-mail na tickets@musicbar.cz.

Bez servisních poplatků můžete lístky zakoupit samozřejmě taky u nás: https://www.silver-rocket.org/obchod/k/listky

Dále, ovšem už se servisními poplatky navíc, jsou vstupenky pochopitelně k dostání také v síti GoOut.cz: https://goout.net/cs/mudhoney/szoqqsq/

Zbylé vstupenky do výše kapacity budou v prodeji na místě v den koncertu za 650,– Kč.

musicbar.cz
scrapesound.org
silver-rocket.org

MUDHONEY

Nad každou mladou vlasatou kapelou, která ve vlhké zkušebně poprvé zapojuje levné kytary do ještě levnějších zesilovačů, se vznáší něco jako ochranný duch v podobě odkazu Mudhoney – o tom jsme hluboce přesvědčeni a budeme na to přísahat do konce všech dní. Rokem 1988 počínaje (ano, tehdy vyšel kultovní singl Touch Me I’m Sick) píše kvarteto ze Seattlu historii garážového rocku s typickou lehkostí, drzostí, smyslem pro hit – a hlavně NAHLAS. Každé z deseti alb, rozprostřených do neuvěřitelných už víc než tří desítek let, je něčím jiné a něčím stejné. Z každého z nich zakřičí „TO JSOU MUDHONEY!!!“ nejdéle po úvodních pěti vteřinách. A na každém z nich najdete aspoň pár songů, které byste si moc, moc přáli napsat sami.

Přízvisko „legendární“ má v souvislosti s rokenrolem poněkud ztěžklý nádech. Neplatí to ale pro Mudhoney: ti jsou stejně živoucím a energickým kapelovým organismem jako v první polovině 90. let, kdy vycházely desky jako právě v těchto dnech 30 let slavící album Every Good Boy Deserves Fudge. Ano, roky přibývají. Ale s každým dalším se také navyšuje skóre v zápase mezi nudou a rockem ve prospěch kluků a holek s levnými kytarami a ještě levnějšími zesilovači. Držte se, Mudhoney jsou odjakživa a hlavně navždy na vaší straně!

mudhoney.org
https://www.subpop.com/artists/mudhoney