Phil: hele, měj soucit s blbejma a těma, co nechtěj hodinu hledat, nemachruj a napiš, o kterou kapelu jde, taky chceme SR demaskovat
varel
9. 11. 2013, 23:20
Aran: Promiň, asi my to myslí pomaleji a i když jsem si oba ty texty, na který odkazuješ, přečetl 2x, pořád mi nějak není jasný, jestli vám vadí to, že firmy jako Budvar (nebo Toyota) využívají "alternativní" kapely ve svých reklamních kampaních z principu (= že by to teda vůbec být nemělo) anebo proto, že vám to v podání Budvaru esteticky nesedí (protože to dělá moc nablble např.). Třetí varianta mě nenapadá, ale rád se s ní seznámím. Post strážce neposkvrněných punkových ideálů vám samozřejmě rád předám, koukám, že už máte k němu slušně nakročeno, haha...
Phil Hell
9. 11. 2013, 23:13
citlivy temata by tady mel otevirat jen filip fuchs, jinak to proste neni koser
etika / estetika
9. 11. 2013, 22:59
Phil Hell: Filipe, myslím, že nikoho v Silver Rocket by ani ve snu nenapadlo pasovat se do role strážce neposkvrněnejch punkovejch / DIY ideálů, na to je v Česku a v Brně dost jinejch a povolanějších lidí s bezesporu větším morálním kreditem, nemyslíš? Já i Töhötöm jsme myslím taky tenhle aspekt dostatečně zdůraznili v obou našich textech k tomuhle tématu:
http://www.silver-rocket.…http://www.silver-rocket.…OK, takže další názor, že je v podstatě lepší držet hubu (nevhodný zaměstnání + nevhodný kapely, co se vozíme). Ještě někdo další?
Aran uv@silver-rocket.org
9. 11. 2013, 22:51
Nic proti otevírání citlivých témat, jen si myslím, že by bylo hned zkraje lepší si vyjasnit, jestli je to problém etickej nebo estetickej - zaměňováním těchdle dvou podobných slov vzniká docela chaos... Mě se zdá, že je to spíš to druhý (lidi jako paní Overstreet a další, co ten nápad s Budvarem tak nějak typicky upachtěně a vychcaně po Česku ukradli z Ameriky od Scionu působí se svou cajzlovskou "cool" suverenitou dost protivně a nesympaticky), protože kdyby to bylo to první, asi byste si nejdřív zametli před vlastním prahem, resp. před prahem nejedný kapely z těch, co sem vozíte (nic proti tomu, neposlouchám to, ale je mi to vesměs sympatický!) a který za velikou louží jedou v úplně stejný reklamní kampani, akorát že ne placený národním pivovarem, ale nadnárodní automobilkou. Jména snad uvádět nemusím, ne?
Phil Hell
9. 11. 2013, 22:34
Já do toho nevidim, ale jen doplním věc, která zatím možná není všem známá. Něco už bylo naznačeno v klipu "Nemám zájem", kde se ukázal Banán. Ten, jakožto znalec piva a rapu (hlavně teda piva a chlastu obecně), zakládá hip hopovou skupinu (jak jinak, když kapely ve všech ostátních žánrech už měl/má), která bude sponzorována právě a jedině plnohodnotným pivem zn. Budvar. Podle dostupných zdrojů nebude ale toto to nejvíc kontroverzní, protože se proslýchá, že tahle Banánova kapela má v plánu odehrát minimálně čtyři (slovy 4) koncerty během dvou let, vždy jen kultovní a exkluzivní, no prostě přesně tak, aby mu Marek Remek mohl krýt záda. Chtěl sem napsat víc, ale ten tlak teď neustojím. ~Přidejte si mě na Fb, prosím, dokážu psát jak čůrák snad fakt o všem, aniž bych věděl o co jde. Fakticky, nedělám si srandu, jen sem si sem přišel napsat něco, co pobaví hlavně mě, ten největší vtip (ne že by něco z toho co sem napsal bylo vtipem) nepochopí nikdo krom mě, pisatele, anonyma, budoucího hrdiny internetu a rapu. Jakou roli v tomhle všem hraje Ondřej Liška, to už si můžeme snad jen domyslet. A co na to Jan Tleskač?
POZOR, VTIP!
Uaze
9. 11. 2013, 22:18
2orel: rozumim a vidim to stejne
pozorovatel
9. 11. 2013, 22:07
ted nevim jestli nejsem v nějakym střetu zájmů spíš já, než Adam, mě živí studio, který nahrává víceméně samej underground, punk, alternativu a experimenty, posledni seriozni "KLIENT" mě opustil před léty, ale kdyby za mou nekdo prisel s tim ze tady mam nejaky peníze a muzu si vybrat koho natocim, hlavne aby to bylo cool, tak by mi to prislo fakt divný. Jasně že x desek má nějakýho sponzora, ale to je cesta tý který kapely a s tim se musej porvat oni. nebo se mám taky vzdát názoru, protože sem malá firma a ty se jak známo chovaj hůř než nadnárodní korporace, který jsou pod večim tlakem veřejnosti? krejča volá po panelové diskuzi a martina jí rozjíždí útokama na něčí zaměstnání, který ale nemá nejmenší vliv na chod SR, chápu že nejlepší obrana je útok, ale mě tohle přijde spíš nechutný
Abuch uv@silver-rocket.org
9. 11. 2013, 21:58
Já si pořád marně lámu hlavu, co s tím má společnýho něčí zaměstnání - a pořád mi to nedochází. Není fajn, že se každej živí tím, co mu jde? Jako fakt nechápu tenhle směr.
Pro Tomskeho (jestli teda "T." znamená pořád Tomske, kdysi se takhle podepisoval, jestli ne, tak sorry!) - nejsem s to ten příklad pobrat. Třeba v mým konkrétním případě by to teda znamenalo, že když si vydělávám na složenky tím, že pracuju v novinách, tak mě to automaticky diskvalifikuje z diskuze o marketingovejch aktivitách Budvaru směrem k "alternativě"? Fakt? Kdybych byl student / pracoval v neziskovce / byl na podpoře / byl bych architekt nebo co - tak už můžu? Nebo který povolání je teda košer, aby si mohl člověk s dovolením otevřít hubu? Rapper, spisovatel, dělník, ajťák, grafik, doktor?
Tohle přesně nám totiž navrhuje Martina Overstreet: "prostě se odstěhujete do lesa, zabydlíte nějakou příhodnou jeskyni, začnete se živit sběrem a lovem, tělo pokryjete zvířecí kůží a večer budete místo na Sedmičce tancovat kolem ohně." Jinejma slovama - pokud nežiju v jeskyni mimo civilizaci, ale naopak mám práci, platím daně, utrácím za žrádlo atd., tak nemám právo do něčeho kecat? Ozvat se? PŘESNĚ TAKHLE by si nás přál vidět každej stát - jsem docela v šoku, že propagace tohohle čistě fašistickýho přístupu je výsledkem diskuze o Budvaru tyvole.
Znova jsem si přečetl tu Inkvizici na Budvar (mimochodem - v době, kdy byla zveřejněná, tak po tom v podstatě neštěkl ani pes...). Pokud to chápu správně, tak jejím smyslem je jemně upozornit i na JINÝ CESTY, než se tupě oddat skrytý reklamě jedný velký firmy, která si vybrala jako cílovku "alternativní mládež." Jestli výsledkem toho celýho je kádrování na webu Silver Rocket, kdo kde pracuje, tak tyvole na zdraví - máme přesně to, co si zasloužíme, a Martina má naprostou pravdu.
Aran uv@silver-rocket.org
9. 11. 2013, 21:29
banán: teď možná budu vzhledem k tomu, co píšou lidi přede mnou, za fašouna, ale ať. pár návrhů na to, jak se na věc dívat, tady přece jenom je. tu oblast, o které píšu, jde od sféry práce odlišit (když už se o to kdo pokouší) podle toho, jak se nakládá s nadhodnotou. tu si tady nepřivlastňuje zaměstnavatel. za to bych měl asi pro bonton dodat, že je to ale nakonec samozřejmě relativní, ale to si nemyslím. (jestli ti teda rozumím dobře a ptáš se na tohle)
orel
9. 11. 2013, 19:49
banan: kazdej ji preci vidi jinde ne? coz je podle me spravne...
jestli jsem teda tu otazku dobre pochopil.
ht
9. 11. 2013, 19:35
Martina Overstreet se pochopitelne zivi psanim knizek, ktery si dokonce fura lidi rado precte. Jaky penize jsou spravny pro platbu za dilo, jakej zpusob vyuziti jeji prace je dustojnej, je predevsim otazka jejiho posouzeni (netvrdim, ze o tom nemuze nekdo jinej spekulovat; nejlepe v momente, kdy rekne, jak to ma on sam). Nechci bejt jeji mluvci, ale jeji podle me znacne odflaknutej dopis je vstup do procesu sebereflexe. Mozna jsem v tom uplne mimo, pak sorry za zavadejici interpretaci.
John
9. 11. 2013, 19:22
tak s tebou by se nikdo kritiky neodvazil.
fizle
9. 11. 2013, 19:02
příklad: proste ja prijdu domu z práce, sundám policejní uniformu, mam volno, ve kterym delam COKOLIV amatersky.. Serou me jiny amateri, ktery to delaj jinak nez ja, tam mam narok kritizovat jak se mi zlíbí. Ale nemuzu kritizovat nekoho, kdo se mym koníčkem zabejva profesionálně. Protože prostě ja delam profesionalně fízla.
T.
9. 11. 2013, 18:51
Sledujic to z poklidu jihoceske vesnice, myslim, ze neni treba zasadnich soudu na konstatovani faktu, ze Budvar si udelal z casti "UG" devku.
Premek
9. 11. 2013, 18:07