Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Nojo, mág Job strhnul všechnu pozornost na svoji FB zeď. Chápu, že se sem Martina bojí, ale tam se vcelku rozepsala. Je škoda, že je ta debata rozmrdaná na tolika místech.

Z celý tý srandy mi leze nakonec trochu jiný téma, který K.ba trefně pojmenoval - hobby vs. práce. Když to trochu rozvedu: Parta z čurákova mlejna si piplá ve volnym čase ostrůvek idealismu. Vedle toho chodí do práce, kde je pragmatičtější. Parta z Budvaru dělá práci, která je baví. Bohužel způsobem, kterým ji vykonávají, aby je mohla i živit, šlapou po srdcovejch záležitostech jinejch lidí, berou jim lesk (asi, jsem optimista a myslim si, že ostrůvky opravdickýho idealismu si svůj lesk vzít nenechají). Jako odvedení pozornosti se hodí nález absence konzistentnosti, kterou by byl pouze život v jeskyni. Je to trochu účelový, ale vlastně to je převlečenej boj o lepší život. Jako v tý džungli, i když jenom na úrovni deklarací. Jedni jsou nekonzistentní; druzí sice ne, ale zabili ideály úplně, nebo si aspoň zručně upravili jejich definici.

Nakonec mi přijde, že k tý velký společný lásce tolik nechybí, ale kurva, jak já to všem sebe nevyjímaje vysvětlim?
John 8. 11. 2013, 22:42
Hele, gugl je drsná věc, dá se tam najít dost informací, a z nich vyleze třeba tahle pohádka: jeden pivovar sponzoroval jeden starej slavnej hokejovej klub, ale sralo je, že se na zimáku nemůže točit jejich pivo, tak marketingová ředitelka začala radši klást důraz na jinou strategií - vycouvat z hokeje (bylo to stejně drahý, a mimochodem ten klub už dneska v extralize neni, což mě štve) a vsadit spíš na "alternativní marketingovou komunikaci". Tohle dobře umí jedna reklamka, jde na to jinak, nedělaj klasickou reklamu, ale uměj "vytvořit pro klienty zábavu pro jejich cílovku". Zaměřujou se na minoritní skupiny, který ale maj vliv na docela zajímavej počet konzumentů, který normálně nekoukaj na telku a jsou tím pádem pole neoraný. Vymysleli různý kampaně, který maj nějakej rádoby přesah do undergroundu (Babypunk, ta hovadina s tím NE atd.), sami tvrděj, že pro ty klienty jsou mnohem levnější než jiný agentury, protože maj hodně kamarádů mezi kreativníma lidma, nemusej si najímat drahý produkční firmy a tím pádem jejich kampaně jsou levnější a buděj větší pozornost. Vydali několik knih (i od tý tady už slavný Martiny, nebuďte na ní tak hnusný), hodně pracujou s českým hip-hopem a street artem-street čímkoliv, uměj to asi dobře prodat i pivovaru, z hlediska byznysu to dělaj dobře.
Budvar se chová úplně racionálně, hledá levnej a účinej marketing, detaily jsou mimo rozlišovací schopnosti takovýhle firmy. Funguje to, je výtoč, mluví se o nich, všechno OK. Lidi/tvůrci, který se do toho v dobrý víře zapojej (může přeci vyjít knížka o skejtování, udělat se klip, podpořit koncert, cokoli) de facto nic moc blbě taky nedělaj - jsou blbý, že se takhle zaprodaj, ale musej se nějak živit a třeba vydat knihu, na kterou se musej sehnat peníze, je dneska naprosto standardní situace, to bych ani nikomu nevyčítal. Jedinej divnej článek řetězce jsou ty reklamní borci, který holt dělaj svou práci a pro její úspěch se hodí využít cokoliv. A ruku na srdce, zdá se, že přemluvit příslušníky subkultury, aby jim s tím pomáhali, neni zase takovej problém.
brand entertainer 8. 11. 2013, 22:19
A TP!
na měsíc 8. 11. 2013, 21:55
a nezapominat na chokebore!!!!!!!
za mesic 8. 11. 2013, 21:54
K.ba: S tímhle nesouhlasím. Jednak si nemyslím, že něco "složitě obhajujeme," prostě se rozjela nějaká diskuze, která není zas tak nezajímavá (řekl bych). Vím, jak myslíš to, že my "víme" (proboha, šílená věta!), ale taky se ukazuje, že většinový naladění je spíš mrdat to a neřešit to, protože tak to zkrátka chodí a co je na tom vlastně špatnýho. Třeba nic a třeba mě někdo i přesvědčí, že vlízt do zadku pivovaru je v roce 2013 následováníhodná cesta. Ale ta diskuze mi připadá důležitá. Jak jsem pochopil, tak se toho hodně řeší na Fejzbuku, kde ale moc lidí ze SR není, tak jsme trochu odříznutý...

Jako tyvole na co ty internety konec konců máme. Na pozvánky na koncerty a linky na YouTube? Třeba pro mě je tohle cesta dozvědět se víc a vyjádřit se k něčemu, co mě zaujalo. Možná to bude znít pateticky (jak jinak), ale pár lidí mi řeklo, jak se kdysi dozvěděli o nějakejch věcech kolem muziky díky rozhovorům s Gnu a OTK někde v časopisech v 90. letech... No a já jestli můžu využít SR web k tomu, abych změnil názor, že "nechat si zaplatit za svý aktivity nějakou korporací je v pořádku, protože to jsou správný aktivity a ty prachy se mi nabízej," tak to udělám.
Aran uv@silver-rocket.org 8. 11. 2013, 21:06
Hukot: ANO!
Aran uv@silver-rocket.org 8. 11. 2013, 20:52
Chtěla bych svoji další kapelu pojmenovat Čurákův mlejn (asi feministickej punk to bude, tipuju). Za posledních pár dní mě tenhle terminus technicus, asi i vám, fakt uhranul. Díky za tuhle inspirativní diskuzi!
Káka 8. 11. 2013, 20:22
Czesc! ..... GVSB ode dneška za měsíc ... TY VOE!!!!
Hukot pavel.lukacovic@gmail.com 8. 11. 2013, 19:33
marek: To je možná právě ten problém. Pro Martinu Overstreet je ta "alternativní kultura" práce. Nechápe ten rozdíl. Její vidění světa je úplně jinde. Jí asi prostě nevysvětlíš, že to neni v pořádku. Jak to má Čičiman, nevim. Každopádně ten se z jakýkoliv konstruktivní diskuze diskvalifikoval už formou svýho projevu (hlavně tim, co předvedl na tom Jobově fejsbuku). Proto mi právě (přesto, že to kluci napsali pěkně a výstižně) přijde trochu zbytečný psát v reakci na výkřiky takovejchhle lidí dlouhý elaboráty, vylejzat kvůli tomu z Čůrákova mlejna a složitě ho obhajovat. Oni to nepochopěj a my přece víme jak je v něm dobře. Ale zas chápu, že když mi někdo takovymhle způsobem sáhne na práci (myslim tu nadšeneckou zadara, ale v tomhle případě se serou i do toho zaměstnání), tak se asi musim ozvat.
K.ba 8. 11. 2013, 19:22
prcání je převlečená nenávist.
trojčlenka 8. 11. 2013, 18:01
láska je převlečené prcání
datel 8. 11. 2013, 17:40
nenávist je převlečená láska.
mínusovej 8. 11. 2013, 17:28
já vás nenávidim
taky 8. 11. 2013, 16:04
pak se divte, že vás nikdo nemá rád Dokaž to!
silly rockets 8. 11. 2013, 15:12
třeba já jsem Ředitel!
taky zaměstnání 8. 11. 2013, 14:59