Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Phil: Filipe, příště to sem, prosím, rovnou napiš, já jsem včera půl hodiny googloval, o co jde, neměl jsem páru. Ty linky, co jsem ti posílal, neřešej zas až tak to, díky čemu to celý vzniklo, to je tady: http://www.silver-rocket.…

Ty dva linky vedou na texty, kde já i Töhötöm myslím dostatečně zdůrazňujeme, že si jako SR v žádným případě nepřisvojujeme roli nějakejch strážců etiky. V tomhle máš fakt mnohem větší kredit ty - nemyslím to ironicky. Ty jsi přece představitel punk / DIY scény, černá / bílá, trička s lebkama, ani krok zpátky, ani krok vpřed, nekompromisní názory. Já to opravdu VELMI RESPEKTUJU a vnímám to. "Kytary a řev aneb Co bylo za zdí" je pro mě mimo jiné jeden z důkazů, že "velký" projekty s fantastickým výsledkem můžou vzniknout i bez podpory pivovarů. My naopak jako SR máme svoje chyby, nějaký naše desky vyhrály tu cenu Anděl, děláme koncerty v LMB atd... Víme o tom.

Ale nekončí náhodou tvůj postoj ve stejný slepý uličce jako to, co nám píše Overstreet? Dokud nezalezeme do jeskyní (ona) a dokud budeme dělat sračky jako Dinosaur Jr. (ty, jen trochu jinejma slovama), tak je lepší bejt zticha? Tvoje scéna je jasná a čitelná (myslím to spíš v dobrým). Stejně tak "fair trade" mi ale připadá i Toyota Dinosaur Jr. - je to jasně ložený, za nic se to neschovává, KUP SI AUTO SE SVOJÍ OBLÍBENOU KAPELOU, KDYŽ JSEŠ TAK BLBEJ. Ne, není to nic, čemu bych tleskal, ale nepřipadá mi, že tu někdo dělá z lidí blbce. Ale pak je tady spousta prostoru mezi těmahle dvěma pólama, kterej si plíživě obsazujou marketingový strategie - a když píšu plíživě, tak to tak fakt myslím. Podporuju koupí nějaký knížky skateboarding v Česku, nebo si kupuju rafinovaně "zabalenej" reklamní nosič Budvaru? Ty hranice v tom meziprostoru mezi tvým světem a světem Toyoty Dinosaur Jr. jsou prostě hodně rozmazaný - někdy až tak moc, že je nerozeznají ani lidi, který jsou přímo v tom: http://www.silver-rocket.…

V kostce: nás prostě nějak sere tohle sraní se do subkultur. Kdyby někdo před vstupem na 007 rozdával letáky DSSS nebo kódy na bezplatnej download bible, tak budeme všichni prskat a dělat blokády. Celá tahle budvarová věc je mnohem obratnější a rafinovanější, ale teprve, myslím, začíná. Tak aby nám za pár let nepřišla jako samozřejmost comebackovej koncert Fugazi ve Žlutejch lázních nebo v SaSaZu s letákem posetým logama partnerů.
Aran uv@silver-rocket.org 10. 11. 2013, 16:27
Budu k vám upřímný: Mě dnes ze všeho nejvíc zajímá, jak bude hrát Slavia s Brnem. Vše ostatní se vyřeší potom.
5:0? 10. 11. 2013, 16:13
ale stojí za to se tím hrabat
čtenář 10. 11. 2013, 15:56
trochu pozdě a pokud už to tu někdo psal, sorry, ale nechce se mi tím vším hrabat... ale zkrátka, kdo to je ta martina overstreet? a kde vlastně poznala nějaký Čurákův mlejn? a bere si do huby i něco jiného?
richard 10. 11. 2013, 15:50
toyota dělá jinak docela super auta, možná lepší než budvar pivo, bych řekl.
offtopic 10. 11. 2013, 15:28
Díky Filipe!
BU2R STREET TEAM 10. 11. 2013, 14:59
Silver Rocket: Bacha, Budvar se nás snaží opíchat.
Fuchs (výjimečně relativně diplomaticky a víceméně v dobrým): Toyota píchá s NEUROSIS, MELVINS, Winem, HUSKER DU a asi i dalšíma vašima oblíbenýma, to neva?
Hlas místního lidu: Hraješ si na jedinýho pravověrnýho strážce scény, fuj!
Phil Hell 10. 11. 2013, 14:36
Silver rocket: Bacha, Budvar se nas snazi opichat.
Overstreet: Nenadal je novinarska devka.
Fuchs: Dinosaur jr. jezdi toyotou.

tesim se na dalsi argumentacne bohaty prispevky.
FB babylon 10. 11. 2013, 08:59
mimochodem pro neznalé v přípravě je nová edice nákladní Tatry s logem See You in Hell ,který má rozdrtit po moravsku každého nepravověrného DIY punka , řidit to bude kdo jiný než Phill Hlen
Karel Loprais 10. 11. 2013, 08:18
to nevadí ono se toho moc neprodá , tohle je double fuck up , hrozná kapela s hrozně vypadajícím autem a vytůněným paintem.....
Laurin a Klement 10. 11. 2013, 08:12
Phil: radši to dávám sem, ať je všem jasný, o čem je konkrétně řeč. Jay je... Jay, neptali jsme se ho, to je pravda, nezbejvá mi než přiznat, že jsem o tom ani nevěděl.
http://www.youtube.com/wa…
Töhötöm uv@silver-rocket.org 10. 11. 2013, 01:02
Ad Tohotom: Dík za zklidnění diskuse, vidím to podobně... rozhodně jsem nechtěl kádrovat kapely, co děláte, jen mi přišlo kapku divný tohle téma tady otevírat směrem k cílový skupině reklamních stratégů Budvaru (hip hopeři, skejťáci apod. především), aniž bych tady kdy předtím (možná jsem něco přehlídl?) zaznamenal jedinej stín pochybností nad tím, že v úplně tom samým (možná i trochu horším - viz. poslední a velmi trefnej příspěvek - Budvar je oproti jinejm ještě relativně OK) jedou (doslova) některý zde často vychvalovaný kapely. Možná zrovna od nich by se dalo zjistit, proč to dělají a pak teprve komentovat tuzemský aktivity lidí jako Vladimír 158 a podobní...
Jinak si taky s přibývajícím věkem a permanentně se zhoršujícíma socio-ekonomickýma podmínkama začínám někdy říkat, že tohle udržování ostrůvku pozitivní deviace, kterej zuby nehty drží pár nadšených idealistů, začíná být záležitostí skoro výhradně relativně dobře finančně zajištěných lidí nad 30-35 let (nebo finančně nezajištěných, ale bez závazků). Viz. ceny desek, ceny vstupnýho na koncerty, ceny letenek, benzínu atd. na turné apod. V 80. letech byl DIY punk venku levnou alternativou mainstreamu, teď mám dojem, že je (logicky - když ho nikdo nesponzoruje) na skoro stejný, ne-li vyšší cenový úrovni a žádnej div, že v západní Evropě nebo u nás na koncertech na žádný náctiletý rebely skoro nenarazíš, pokud to není zadarmo (a zadarmo to dělá Scion a Budvar např.).
Phil Hell 10. 11. 2013, 00:13
phille, jaky je to pocit byt s tema zavadnyma kapelama bok po boku v jedne distribuci treba www.dayafter.cz nebo to lze take okecat nejakym moralizovanim, nechtelo by si to nejspis zamest pred vlastnim prahem?
KillTaker 10. 11. 2013, 00:07
tak jsem si jako náhodný kolemjdoucí přečet tuhle diskuzi, pár chytrejch poznámek. Nejvíc mě zaujal Aranův text, myslím že docela trefil hřebík na hlavičku, devadesátky jsou minulost, androš a mainstream se prolínají a "pro náctiletý kluky z Horní Dolní, pro který je zkrátka PŘIROZENÝ, že si vezmou drobet z tohohle grantu nebo z támhletoho sponzorskýho daru." Jak pozoruju mladou českou nejen hudební scénu, nebo mladý aktivní lidi obecně, tak to tak je, a obávám se, že jedna inkvizice ani následná diskuze to nezmění (taky je otázka, do jaký míry SR oslovuje nový a mladý lidi, žejo). Myslím, že to fungovalo tak, že starší punkový undergrundový kapely byli inspirací pro ty mladší, a docházelo tak k reprodukci téhle scény a principů, dnes už to tak díky těm stírajícím se hranicím moc nefunguje. Resp. funguje ale v menší míře. (je samotřejmě otázka zda je to dobře nebo špatně, na to má každej vlastní názor)

za 2, což s tím může souviset, řada lidí podle mě rozlišuje i v rámci těch korporací. Třeba Budvar může lidem připadat přijatelnější než jiná firma. Je to státní podnik jehož zisky jdou pokud vím do kapsy státu, což může imponovat těm levicovějším. Vyrábí pivo, což taky není nějakej superzlej výrobek, (jako zbraně, hovězí burgry...) nezneužívá čínský a indický děti, při jeho výrobě se neničí pralesy atd. Jestli si někdo dá vlastní etický hranice "nechám se sponzorovat jen výrobkem, kterej bych sám užíval jako zákazník" dovedu si představit, že tím zrovna Budvar může projít. (pomíjím chuť, to je čistě subjektivní věc)
Faw 9. 11. 2013, 23:47
Phil Hell: No ano, určitě sám víš, že jsme nikdy netvrdili, že tohle je pro nás to hlavní kritérium. Já jinak tu třetí možnost vidím docela zřetelně: osobně si myslim, že tohle těm kapelam nic dobrýho nepřinese (možná prachy), ale problém je v tom, když lidi, který do týhle spolupráce jdou, tvrděj, že oni v tom vlastně nejedou, protože to dělaj přeci kvůli... (dosaď si cokoliv). Za post strážce děkujeme, ale spíš si myslim, že se naše postoje zase tak zásadně nelišej.

Pro mě osobně je tohle celý cenný tím, že jsem se díky týhle debatě dozvěděl dost novejch věcí, jak to funguje - a musím teda trvat na tom, co jsme psali jinde: nevidim nic dobrýho na tom, že reklamní byznys rozprostřel chapadla i na tohle teritorium. Blahopřeju všem, kdo realizovali díky tomuhle systému svůj projekt, pro mě (a myslim, že pro celý SR) je ale spíš důležitý to, o čem mluvil Orel. Někdo se prostě v tom na obchodních vazbách založeným světě necejtí úplně jako ryba ve vodě a je osvěžující dělat taky něco, kde tohle není tak podstatný.
Töhötöm uv@silver-rocket.org 9. 11. 2013, 23:29