Aran: Někdy sem anebo radši až do Hluboký Orby napíšu, jak jsem se aktuálně s jedním z knižních projektů (naštěstí ne od Overstreetové a Nanorua - teda aspoň doufám!), kterej nakonec k mýmu překvapení taky bude mít něco do činění s kampaní Budvaru zapletl (víceméně díky neúplným "vstupním informacím" ze strany zadavatele) i já, abys viděl, že to s tím hlídáním DIY punkový etiky není až tak horký. Seznam prokletých kapel, který děláte a který se v Americe kontinuálně zaplítaj s něčím podobným, jsem sem původně dávat ani nechtěl, myslel jsem, že o tom víte sami (mj. se to diskutovalo tak 2 roky zpátky v MRR, kterej distribuujete) a taky jsem nechtěl působit jako fanatickej invizitor. Jinak ale mě není úplně jasný v čem se podle tebe ta kampaň Toyoty a Budvaru liší? Já nejsem žádnej reklamní mág a o obou mám jen víceméně povrchní informace, ale mě se zdá, že ta druhá je v podstatě opsaná od první, ne? (myslím si to i proto, že u nás se málokdy něco skutečně originálního vymyslí a "prst na tepu doby" v podání lidí jako Nanoru nebo Overtreet spočívá hlavně v pozorným pokukování po tom, co se děje v Americe) Teda rozdíl je v tom, že Toyota nevydává (asi) knížky, přičemž knížní produkce mi ještě příjde na tomhle všem jako ta relativně nejmíň škodlivá, ale jinak třeba dělání koncertů zadarmo jednou i druhou korporací je stejný, stejně jako např. podpora vydávání desek a našly by se i jiný věci... Nevím, já v tom zásadní rozdíl nevidím a kromě toho moc nevěřím, že by to u nás na ty cílový skupiny (subkultury) mělo ten dopad, jakej reklamní stratégové Budvaru za jeho prach slibujou - snad každej, koho znám kdo pije pivo, tak preferuje minipivovary a pokud se nejedná o letní festival, kterýmu výměnou za logo někde v rohu plakátu dodá Budvar (nebo Gambrinus) sud piva a stan proti dešti, tak lidi pijou radši něco jinýho, mají-li na výběr (Svijany, Kácov, Polička atd. atd.). Vlastně asi 4x za 14 let jsem na nějakým takovým festu taky hrál, takže znovu - s tím hlídáním DIY morálky už to není co bývalo, vemte to místo mně...
Phil Hell
10. 11. 2013, 20:56
doufám že jste vy čuráci byli na Kritický situaci
mlynář
10. 11. 2013, 20:54
skejtový pohled na budvar je nejlepší. jsem zvědav, jaké subkultury se nanoru a overstreetová vydají zmapovat příště. holubové, máte pro ně v tom novém holubníku odpovídající pohoštění, nebo jen ten váš nuzný provinční kácov a křupky?
traktor od chlumce
10. 11. 2013, 19:51
Aran..preci jen jsem se sem dostal, hehe.. jo, T. jsem ja. hele, myslim, že to mame spolu vysvetleny(email), jen teda shrnu svuj pohled: co do toho s tim zaměstnanim- evidentně si rozumíme a jen spolu nesouhlasíme. To se stává. A nebylo to míněný na nikoho konkretně a pokud jo, tak mi na mysli vytanul jeden znamej, kterej se svojí kapelou vodehrál parádní hardkorovej set, byl jsem unešenej, ale pak, ještě v tom klubu mi řiká, že musí rano brzo vstavat, že musí zejtra jezdit po pobočkách nejaký jejich firmy a ma za cíl zrusit jich za ten den aspon pet(rozuměj- vyházet na dlažbu kolem 50ti lidí)..JO- tak ten je u mě z diskuze vo etice diskvalifikovanej.To nevidim jako kádrování.A nebo klidně jo.Asi tak.
Zdravim vsecky.
Tmsk T.
10. 11. 2013, 19:46
http://www.novinky.cz/kul…
tady taky neco
10. 11. 2013, 19:12
co tam píšou, mrdky mediální?
ivánek
10. 11. 2013, 19:01
Shodou okolností v sobotních Lidovkách článek Subkultury ze supermarketu. Krom jinýho se tam taky argumentuje Budvarem.
osb
10. 11. 2013, 18:50
skejťáckej feedback NEJVÍC!
respekt kluci!
10. 11. 2013, 17:48
Martine Overstreet někdo dlouho nešáh na švába, tak proto ta upachtěná inkvizice, Tohotomovi přeju kvalitnější plst / srst, ať ho tolik nesvědí prdel...
Nenadál je jasná mediální mrdka pracující pro deník Sport
Všichni si na punk jenom hrajou
ok, a teď "vážně", žádná alternativa ve skutečnosti neexistuje, pokud teda nemáme žít v jeskyni a tancovat u ohně dle slečny/paní Přesulicové. každej se více méně svým způsobem zaprodává systému, morální limity má každej nastavený jinak, co je pro jednoho ok, pro druhýho je přes čáru. souhlas s Adamem, každej má právo na jakejkoliv názor, je vtipný jak v podstatě "bezvýznamný" silver-rocket leží někomu v žaludku
trochu tolerance do zabedněnejch palic by to chtělo
howgh!
Hugo Ass
10. 11. 2013, 17:42
Slavia: no jo, no.
Töhötöm uv@silver-rocket.org
10. 11. 2013, 17:04
Töhötöm: Rok? Spíš pětiletka ...
Slavia
10. 11. 2013, 17:02
skejtaci bravo!!!!!!
smekam
10. 11. 2013, 16:59
Phil: hele, fakt jako respekt ale za to, co píšeš, tohle myslíme vážně bez jakejchkoliv postranních významů. Co píše Aran podepisuju, takhle to vidíme, podle mě to neni v nějak fatálním rozporu s dlouholetou "politikou" SR.
Obecně: Tady je podle mě superzajímavý čtení k tématu, nevim přesně, kdo je autorem, ale zdá se, že i ve skate komunitě se vedou zajímavý debaty:
http://kvhc.cz/2013/11/10…http://kvhc.cz/2013/08/20…Slavie: tohle neni snadnej rok.
Töhötöm uv@silver-rocket.org
10. 11. 2013, 16:50
Phil: Filipe, příště to sem, prosím, rovnou napiš, já jsem včera půl hodiny googloval, o co jde, neměl jsem páru. Ty linky, co jsem ti posílal, neřešej zas až tak to, díky čemu to celý vzniklo, to je tady:
http://www.silver-rocket.…Ty dva linky vedou na texty, kde já i Töhötöm myslím dostatečně zdůrazňujeme, že si jako SR v žádným případě nepřisvojujeme roli nějakejch strážců etiky. V tomhle máš fakt mnohem větší kredit ty - nemyslím to ironicky. Ty jsi přece představitel punk / DIY scény, černá / bílá, trička s lebkama, ani krok zpátky, ani krok vpřed, nekompromisní názory. Já to opravdu VELMI RESPEKTUJU a vnímám to. "Kytary a řev aneb Co bylo za zdí" je pro mě mimo jiné jeden z důkazů, že "velký" projekty s fantastickým výsledkem můžou vzniknout i bez podpory pivovarů. My naopak jako SR máme svoje chyby, nějaký naše desky vyhrály tu cenu Anděl, děláme koncerty v LMB atd... Víme o tom.
Ale nekončí náhodou tvůj postoj ve stejný slepý uličce jako to, co nám píše Overstreet? Dokud nezalezeme do jeskyní (ona) a dokud budeme dělat sračky jako Dinosaur Jr. (ty, jen trochu jinejma slovama), tak je lepší bejt zticha? Tvoje scéna je jasná a čitelná (myslím to spíš v dobrým). Stejně tak "fair trade" mi ale připadá i Toyota Dinosaur Jr. - je to jasně ložený, za nic se to neschovává, KUP SI AUTO SE SVOJÍ OBLÍBENOU KAPELOU, KDYŽ JSEŠ TAK BLBEJ. Ne, není to nic, čemu bych tleskal, ale nepřipadá mi, že tu někdo dělá z lidí blbce. Ale pak je tady spousta prostoru mezi těmahle dvěma pólama, kterej si plíživě obsazujou marketingový strategie - a když píšu plíživě, tak to tak fakt myslím. Podporuju koupí nějaký knížky skateboarding v Česku, nebo si kupuju rafinovaně "zabalenej" reklamní nosič Budvaru? Ty hranice v tom meziprostoru mezi tvým světem a světem Toyoty Dinosaur Jr. jsou prostě hodně rozmazaný - někdy až tak moc, že je nerozeznají ani lidi, který jsou přímo v tom:
http://www.silver-rocket.…V kostce: nás prostě nějak sere tohle sraní se do subkultur. Kdyby někdo před vstupem na 007 rozdával letáky DSSS nebo kódy na bezplatnej download bible, tak budeme všichni prskat a dělat blokády. Celá tahle budvarová věc je mnohem obratnější a rafinovanější, ale teprve, myslím, začíná. Tak aby nám za pár let nepřišla jako samozřejmost comebackovej koncert Fugazi ve Žlutejch lázních nebo v SaSaZu s letákem posetým logama partnerů.
Aran uv@silver-rocket.org
10. 11. 2013, 16:27
Budu k vám upřímný: Mě dnes ze všeho nejvíc zajímá, jak bude hrát Slavia s Brnem. Vše ostatní se vyřeší potom.
5:0?
10. 11. 2013, 16:13