Silver Rocket

BUMFRANG3 – Kompas

ÚV SRR 22. 2. 2022

Je to už skoro přesně dekáda (je tohle možný?), kdy vyšla první deska Bumfrang3 z Všetat. Začátky všichni znáte: poznali se a našli společnou hudební řeč v legendárním Starým mlýně v Byšicích, dodnes bydlí všichni de facto někde za kopcem. Do zkušebny to mají deset minut pěšky, do Lokobaru (milujeme) na nádraží totéž, do lesa dvacet minut. Možná to nevypadá jako úplně zajímavá informace, ale jedna věc, která se vynoří z Kompasu daleko víc, než byla patrná na VidimRebus, je tahle lokálnost. Tady je kapela, která sere na všechny trendy a novinky. Bumfrang3 jsou naprosto spokojený s tím, kdo jsou, a znají nějaký příběhy, který by nám rádi vyprávěli.

„Lokálnost“ najdeme v jejich přístupu obecně: nahráli to sami, analogově, na 16stopej magnetofon, pomalu a v klidu doma, bez pomoci dnešních kouzelnejch počítačovejch programů, žádný UNDO. Až s tím byli spokojený, míchalo se to ručně z 16 stop do sterea u Ondřeje Ježka. Výsledek? Kapela, kterou poznáš vždycky. Jak bicí, tak basa nebo kytara má v Bumfrang3 osobitý vlastní zvuk a jejich volba způsobu nahrávání tenhle jejich zvuk – jak odděleně, tak společně – ještě tak nějak podtrhne a vykrystalizuje.

Nahrávky Bumfrang3 se vždycky dobře poslouchají na cestě, ale pro Kompas to platí ještě víc. Těžko v katalogu Silver Rocket najdete desku, která by se dala popsat víc jako road music. Přesvědčte se sami.

TADY se můžete celou desku si můžete pustit nebo zakoupit černočernej vinyl nebo MP3.

Paní a pánové, nova deska Bumfrang3!

Bumfrang3 | Kompas | SRR 112 | LP+MP3
strana A
Je noc
Pejsek
Kompas
Grand Prix
strana B
Pomalí
Ve vlaku
Flux
Amper