http://www.youtube.com/wa…
lepší hele
29. 1. 2012, 13:30
ted sem mel malem infarkt na koncerte Malignant Tumor... twe, jak kámoš trefně poznamenal: "to je snad skeč z Montypajtnů ten jejich koncert, vole"
nemajentje
29. 1. 2012, 02:02
Porodník - neporodník, ACTA vás nechává klidnými?
rhard
29. 1. 2012, 01:39
když se k tobe bude prodavačka v obchodě chovat jako ke kusu hovna za a) už si nikdy nekoupiíš potraviny za b) seřveš prodavačku a budeš si na ni stěžovat, aby si to už pro příště nedovolila za c) začnes kupovat někde jinde...
komár nebo velbloud?
28. 1. 2012, 19:28
otazník je otázka, ne konstatování...
komár nebo velbloud?
28. 1. 2012, 19:23
proc to chces vedet kdyz mas predem utvorenej nazor (z komara velblouda?) mysli si co chces
pribeh
28. 1. 2012, 19:03
prosím zkus konkretizovat, co to znamená "jako ke kusu hovna"?
z komára velbloud?
28. 1. 2012, 18:09
mam kamaradku ktera chtela rodit v porodnici, celou dobu behem tehotenstvi se tam k ni ty nejzkusenejsi nejlepsi felcari chovali jako ke kusu hovna a vystresovali ji tak ze nakonec rodila doma s por. asistentkou. zadny drama se nekonalo, frantisce je uz pet let a vsichni spokojeny az na to ze kamaradka uz druhy dite nechce protoze se boji jit do ty samy porodnice (je z malyho mesta) a rodit doma uz se taky boji.
pribeh z druhy strany
28. 1. 2012, 16:54
měla přepážku v pochvě, která bránila hlavičce – řešení jednoduchý v 30 vteřinách (2 podvazy, 1 střih)
prave jsem jeden infarkt dostala
28. 1. 2012, 12:32
Přesně..
T.
28. 1. 2012, 12:27
Porody: nerad to tady zahlcuju podle mě celkem odbornjema věcma, nemám to moc rád, ale včera na koncertě s Fetch! a UKWM v Plzni kluci říkali, ať se sem kouknu, že je tady spousta odborníků na porodnictví…. na úvod-posl. několik let je můj džob operativa gynekologická, rodím jenom kámoše + ve službách- to píšu proto, že mi domácíma porodama nikdo nešlape na profesní ego. Míchá se tady x věcí dohromady, pár poznámek k tomu, co jsem tady vyčet - s číslama se dá šachovat různě, zásadní je korektní metodika, zastánci domácích porodů většinou odkazujou na observační studie (s nízkým tzv. „evidence-level“ , většinou malý soubory, selekční chyby atd.), asi nejreprezentativnější je metaanalýza 12 studií hodnotící 500 000 porodů, podle níž je riziko úmrtí novorozence při domácím porodu trojnásobný. Na druhou stranu pro korektnost - matky měly míň porod. poranění, infekčních komplikací, ale tady není jasný, jestli třeba jenom nebyly poznaný (erudice por. asist.).
Jak popisuje zkušenost Školi - kdo tvrdí, že se dá odhadnout, že při normálním nekomplikovaným těhotenství a dosavadním průběhu porodu proběhne porod fyziologicky, lže. V holandsku 40% domácích porodů končí v nemocnici. Situací, kdy se to zkomplikovalo během několika vteřin či minut jsem osobně zažil hodně; jak z hlediska plodu, tak matky bezprostředně po porodu. Na pupečníkovou komplikaci asi nemá vliv, jestli se rodí bez stresu doma, nebo ve stresu v nepřátelský nemocnici. Kdo byl u porodu si možná všimnul, že foto z porodu placenty by si mohli dát Unsane z fleku na obal – poměrně velká, rychlá krevní ztráta, která může pokračovat – proto je krvácení nejčastější příčinou mateř. úmrtnosti , je dost specifický – rychlejc se spotřebovávaj srážecí faktory a krev se úplně přestaně srážet - ve všem hraje velkou roli časovej faktor. K nezvládnutí tědle situací s fatálníma dopadama, jak tady taky někdo psal, samozřejmě dochází i v nemocnicích, ale šance na jejich rychlý zvládnutí je neporovnatelně větší. Evidenci si nevedu, ale porodil jsem řádově stovky dětí a furt mám k porodu takovej respekt, že bych do domácího porodu nešel; je to možná zkreslený zkušenostma (samozřejmě k těm hodně závažnejm komplikacím většinou nedojde).
„porod. asistentky nedovzdělanci“ : porod. asistentky jistě uměj rodit, ale širší medicínský souvislosti prostě často nemaj – před pár týdny k nám přivezla 2. nejzkušenější dom. por. as. (ne ta, co byla odsouzena) rodičku, který vedla doma porod, že má asi „vcestnou dělohu“ (nesmysl), měla přepážku v pochvě, která bránila hlavičce – řešení jednoduchý v 30 vteřinách (2 podvazy, 1 střih).. Kolik porod. asistentek, v případě porod. poranění, má erudici v chirurg. šití? Proč je gyn. por. jedním ze 4 základních oborů medicíny ?
Nejsem medicínskej dogmatik, zrovna v případě porodu vlastního dítěte jsem porušil letitý nepsaný pravidlo, že se to u nejbližších nemá.. A abych nebyl špatně chápanej, souhlasím s možností svobodný volby každýho s vyplývajícimi následky, i když to považuju za krok zpátky –v jinejch oblastech medicíny většina ráda volí nejmodernější metody… Johnův příměr o motorce a helmě je celkem výstižnej.
Hele koukám na tu dýlku -omlouvám se, na SR fóru mi přijde trochu dementní todle řešit .. těším se na debatu o infarktech..
kupon lyssa@silver-rocket.org
28. 1. 2012, 12:01
Petr: dík
františek
27. 1. 2012, 22:18
Brňáci pozor! Des Ark jede turné a jednu zastávku má i v ČR.
A tentokrát to bude full-band.
http://desark.org/post/16…
Shaman
27. 1. 2012, 21:55
ad porody: Rozhodně je to hlavně o svobodný volbě, nebo aspoň pocitu. Jako že vim, že můžu jíst maso, ale rozhodl jsem se ho nejíst. Už jen ten pocit možnosti je pro člověka hrozně důležitej. Porod doma i v nemocnici má svý pro a proti. Každej, kdo se umí rozhodovat, musí počítat se vším dobrým i špatným a nýst případný následky. Rozhodně asistovaný porody doma velmi podporuju. A rozhodně si nemyslím, že nemocnice nabídne 100% záruku, že se nic nestane, to je snad jasný.
Martin S. _@email.cz
27. 1. 2012, 17:52
richard:
http://technet.idnes.cz/a…
Petr
27. 1. 2012, 16:51