pockej v marakesi ted neco vybuchlo? nebyl jsem celej den na netu a googl mlci
mrva
26. 1. 2012, 21:44
ted se dejiny cesky kultury nebudou delit na pred a po bourkovi, ale lidi se budou delit na debily, co se o bourkovi musej bavit i v souvislosti s jadernym vybuchem v marakesi a ty, co se ho radsi zeptaj, jestli za to muze
čenda
26. 1. 2012, 21:41
tonda: good one
anonymous
26. 1. 2012, 21:03
snažíte se ale toho bourka nezakecáte
tonda
26. 1. 2012, 20:46
Tak teda jo: já (teda my protože do toho nemám v zásadě co kecat) bych si po našich 2 zkušenostech porod doma nelajzl. Úplně bezproblémové těhotenství bez jakýchkoli zjevných rizik se pokazdy svrhli do docela hodně problemovyho porodu, který by moje žena pokud bychom rodili doma možná nepřežila. Oba si jak na porod tak na následnou péči v porodnici nemůžem v nejmenším stěžovat, úžasný přístup jak sester tak doktorů, absolutní volnost návštěv... No jo ale vono to bylo v podstatě na dedine 30 kilometrů od Brna a ted je ta porodnice určena k likvidaci...
skoli
26. 1. 2012, 20:17
mimo téma:
http://avaluna.bandcamp.c…novej singl AVA LUNA
Pedro
26. 1. 2012, 19:10
m.idnes.cz/ona/rozhovory/clanek.A110810_143328_spolecnost_jup.idn
na konci mluví o porodech, ale je to samozřejmě názor lékařky.....
amargok
26. 1. 2012, 19:02
jasny, ja tim samozrejme neutocim na domaci porody.. a nejsem holka, to by melo bejt dycky hlavne jeji rozhodnuti, stejne jako s potratem.
paveldruhy: me by zajimalo, jak dopad. skoncil v base nebo co?
agent paulie
26. 1. 2012, 18:40
Aran: ne, takhle jsem si to přeložil do vlastní řeči sám. Více slovy tam cejtim klid, intimitu, odbourání nepřijemnejch pocitů, nepřirozenejch postupů, navázání intenzivnějšího kontaktu s dítětem hned. Prožitek samotnýho porodu jsem určitě jako faktor zaznamenal, ale jestli znám někoho takovýho natož osobně Ti teď neřeknu.
Jak jste to měli vy, nebo lidi, co znáš, který slovo to vystihuje líp?
John
26. 1. 2012, 18:02
haha, osa.cz mimo provoz
Martin
26. 1. 2012, 16:55
tohle se Vám možná bude líbit:
http://technet.idnes.cz/d…(sorry, že takhle skáču do diskuze na daleko zásadnější téma)
Lukáš rojko.lukas@gmail.com
26. 1. 2012, 16:49
John: Neznám nikoho, kdo rodil doma kvůli větší "volnosti" a "prožitku". Ty jo? Takhle ti to ty lidi popsali?
Aran uv@silver-rocket.org
26. 1. 2012, 16:49
Porod doma je něco jako jízda na motorce bez helmy. Člověk má lepší výhled, takže menší šance průseru, větší prožitek. Při průseru horší následky. Většinou, jsou i případy, kdy třeba nezapnutí pásů v autě zachránilo při bourače život, s motorkou bude něco taky.
Pro někoho je důležitější volnost, pro někoho závětří statistiky. Obecnej princip. Tady to je dobrý, protože každej rozhoduje za sebe. U jinejch regulací už tak bejt nemusí.
Stíhání lidí, kteří podporují volnost, je pochopitelně směšný stejně, jako bláhový hazardování.
(Měl jsem to napsaný už dávno, tak sorry za duplicitu, nestih jsem to tedy odbouchnout.)
John
26. 1. 2012, 16:41
2 pavel s.: Jako fakt nechapu v cem je problem, statistika je uplne jasna pokud si ty cisla jedna nebo druha strana nevymejslej, ale porod s asistentkou prinasi zvyseny riziko v krajnich pripadech, ale taky snizuje komplikace v jinejch pripadech, je to komlikovanej proces ovlivnovanej psychikou, prostredim a nohy do praku a uspechanej doktor nemusi bejt vzdycky zjednodusujici faktor, a hlavne z toho nikdo nedela pravidlo, ale jde jen o tu moznost volby, rict si ze nebudes podstupovat naprosto ponizujici cekani v nedeli od peti rano aby te vzali do porodniho seznamu porodnice v podoli nekdy za 6 mesicu kdy houby vis co a jak bude. a je to taky cely s tema porodnima asistentkama vic nez jen tohle, za par let dokazal ten ne uplne systematickej tlak i v tech normalnich porodnicich aspon trochu zmenit pohled doktoru na od naprostyho pohrdani doporucenima svetovy zdravotnicky organizace, na postupnou zmenu chapani ze tehotenstvi neni nemoc (i kdyz je to teda fakt nepochopitelne pomaly).
Abuch uv@silver-rocket.org
26. 1. 2012, 16:18
Pavel S.: Na porodni bolesti je prej nejlepsi morfium. Porod.baba musi bejt trosicku jasnovidec, ty vole. Podivej se na Martina, taky kazal o svobode a jak dopad.....
PevelDruhy
26. 1. 2012, 16:09