Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
nez: A proč ne losovačka? Když už teda... Mě připadá "hodnota" nějakýho jazzovýho festivalu stejná jako vítání tyvole roku hada nebo SRSS nebo Creepy Teepee nebo Fluff Fest nebo jiná blbost. Čím se to liší v očích takový mašinérie, jako je "stát"?
Aran uv@silver-rocket.org 10. 1. 2013, 10:32
ad komise: ja mam osobne s grantovymi komisemi spise spatnou zkusenost (MK je primo katastrofa - tam si za Jandaka rozdelila komise granty primo mezi sebe). Problem je, ze cesky rybnik je maly - kazdy se s kazdym zna. Takze urcite jmeno muze byt jasna vstupenka k penezum nebo naopak je projekt automaticky poslan do kose.
Na druhou stranu - neznam lepsi zpusob nez odborne komise. Nechat to na urednicich, soudcich z lidu, losovacka, bozi soud?
nez 10. 1. 2013, 10:28
Abuch: Já chápu argument, že stát má nějak podporovat něco jako kulturu, když už podporuje tisíc dalších debilit, jen s tím argumentem nesouhlasím. Když se rozhodnu uspořádat - slovy Alžběty - "festival soudobý hudby s nejlepšíma interpretama ve svym oboru" a pozvu si Neurosis, Swans, GY!BE, Einstürzende Neubauten a Lyssu, no tak se mi to samozřejmě ze vstupnýho nezaplatí ani omylem, takže moje logika mi říká: "Nedělej takovej festival, debile." Logika někoho jinýho mu říká: "Zkus vyžebrat prachy od státu." Tu druhou logiku prostě nechápu - protože v normálním životě se přece taky takhle nechováš. Žiješ s rozpočtem, na kterej si vyděláš. Příjem - výdaj. S platem 12 000 Kč si nekoupíš auto za půl mega. V tomhle mi ten systém grantů připadá úplně vytrženej z reality.
Aran uv@silver-rocket.org 10. 1. 2013, 10:26
ale za co bys ji vymenil, za lid? ja celej svuj zivot musis verit tolika ruznejm "komisim" od doktoru, pres skolu, silver rocket to je treba pro me komise dobryho vkusu a spousta lidi nam veri (a pak je nekdy zklamana)
Abuch uv@silver-rocket.org 10. 1. 2013, 10:25
Abuch: Hele tyvole ale věřit nějaký "kompetentní komisi" mi teda připadá úplně nejzrůdnější na tomhle celým.
Aran uv@silver-rocket.org 10. 1. 2013, 10:20
Alžběta: Myslím, že tady "každej chytrák" nemá jasno. Ale díky, žes to nám omezenějším vysvětlila. Bez ironie. Jinak si myslím, že "kvalita" se dá dělat i za těch pár stovek někde v Holubníku - když už se zmínilo tohle.
Aran uv@silver-rocket.org 10. 1. 2013, 10:16
to je jasny ze to je smysluplnej nazor kdyz s nim souhlasis POZOR, VTIP!
rozumbrado 10. 1. 2013, 10:10
abuch - konecne smysluplnej nazor (a navic s nim souhlasim)

protoze, kdyz se rekne A musi se rict i B. Kdyz nemaj mit dotace jazzovy festivaly (nebavi me to a at si na sebe vydelaj) tak proc divadla a filharmonie (sponzoru je prece dost)?. Z vedy bych ponechal pouze aplikovanej vyzkum - dotovanej fabrikama a farmaceutickejma firmama (proboha k cemu je historie??). Stat by hodne usetril. V Chorvatsku nebo Srbsku privatizovali jejich narodni divadlo...
nez 10. 1. 2013, 10:06
Kníže: jeste jeden takovej vylev a muzes si jit psat uz jen fejzbuk, tak se uklidni.
admin 10. 1. 2013, 10:00
ja jen musim rict, ze nikomu kdo zada o grant rozhodne nezavidim. mel sem nekolikrat moznost spolupracovat na necem prograntovanym a vzdycky je to smlouva s dablem. ne ve smyslu, ze by mi prislo spatny, ze na neco takovyho stat dava penize, to se stava u cehokoli, ze se az casem ukaze, jestli to podporuje neco "co ma nejakej smysl", dopad, kontinuitu, nebo to byla uplna blbost, ale v tom, ze je pak dotycnej otrok toho grantu, kterej musi naplnit, a ty urednici na nej utoci kuli sebemensi drobnosti (nekdy). kdyz to za to nekomu stoji a ma na to zaludek, tak je idealni cerpatel grantu. a nepochybuju ze se da zazadat i o grant na smysluplnou vec. Nekdo nadava na filmare, jinej na hudebniky, nekdo klidne na vedce z humanitnich oboru, ktry nevytvarej nic. Za sebe muzu napsat, ze nebejt grantu do filmu treba, tak sme nikdy neudelali Nebela, taky je jisty, ze se z grantu zaplati spoustu uplne nesmyslnejch filmu, ale to je do chvile nez je ten film v kine dost tezky posoudit, a ani to jak je prijatej a bavi nebo nebavi lidi, este nemusi znamenat nejaky rozlousknuti, jestli mel nebo nemel vzniknout. kdyby nebylo grantu do humanitnich oboru, nikdy bych nedelal jeden projekt na kterym makam uz asi 7 let a povazuju ho za unikatni. A rozhodne si, pres vsechny maly domu myslim, ze nejaka komise k tomu urcena (stat nevi, ale ma na to komisi aspon trochu odborniku), je rozhodne kompetentnejsi k tomu rozdelovat a vybirat to, nez z dovolenim nejakej Lid (viz volba prezidenta).
Abuch uv@silver-rocket.org 10. 1. 2013, 09:48
Alžběta: Důvod proč jsem postoval svůj příspěvek je přesně ten, že je od státu dost alibistické napsat formulaci, o tom, že se později třeba nějaké peníze přiklepnou. A šlo mi právě o plánování rozpočtu - jak se s tím pak ti pořadatelé mají poprat? Takže mě to jasný je, jsem holt chytrák hehe. Nikdo tady taky nepsal nic o tom, že by alternativní hudba byla jen hc nebo punk. Je je jen tvoje domněnka. Myslím, že John to nakousl. Proč zrovna ten a ne ten umělec? Stát opravdu neví, co je pro lidi dobrý, zvlᚍ v tak subjektivním oboru jako je kultura. Proč by měl stát například dotovat třeba nové desky konkrétním umělcům? Kdo a jak rozhodl, že zrovna oni jsou ti, kteří si to zaslouží a všechny nás obohatí? Je skvělé, že se snažíš získávat peníze na minoritní žánry, bez ironie. Rozhodně jsem radši, když moje peníze skončí v kultuře než novém auťáku nějakého chytráka. Ještě ale uvedu, že poslední kontakt s granty v okruhu mých blízkých skončil nabídkou ke společnému vydírání jiného úředníka a větou "Víte, mám kolegu, on je nesmělý, ale jinak supr kluk..myslíte, že je možné mu trošku zvednou sebevědomí..s hezkou mladou herečkou?" Tohle je taky součástí kruté reality systému dotací a proto docela chápu i to MRDAT.
Marek 10. 1. 2013, 08:42
Holky, já nevím. Podle mě byla lepší ta debata o tajemných ženách, které s milým úsměvem v ústraní udržují ohně v rodinných krbech velkých mužů scény. Tohle je takové nějaké... oficiální? Kam se podělo tajemno a mystika? Takové přízemní věci tady řešit... POZOR, VTIP!
Lukáš 10. 1. 2013, 08:17
Hele Bjetka:
0) Kdo jsi?
1) Pojď mrdat.
2) Vyděláš si na sebe?
3) Neurážej lidi!!!!
Kníže 10. 1. 2013, 06:02
A ted to podstatny: kde sou zebricky???
lamač 10. 1. 2013, 05:01
alžběta: mě osobně přijde jako blbost pozývat sem dvacetičlennou skupinu z konga... nicméně jde o to, kdo a jak rozděluje ty prachy? proč je na prvním místě bodově megafestival se stovkami sponzorů a vítání roku hada je bez šance? tohle je ta "daň", o který mluvíš?
p 10. 1. 2013, 03:22