no to je právě ono - já chtěl jenom vědět pro které akce (nebo celé kategorie - např. "alternativní hudba") jsou dotace nevhodné a proč. Jestli např. united islands NE, ale A studio Rubín nebo Divadlo Archa ANO (nebo ty taky NE).
nez
9. 1. 2013, 19:15
nez: Ale já mám pocit, že nikdo tady dotace nějak nezatracoval jako takový, ne?
Aran uv@silver-rocket.org
9. 1. 2013, 19:05
já si chtěl jenom přečíst nějaké názory/argumenty. Vím, bylo to naivní..
nez nezdenek
9. 1. 2013, 18:34
zato zemědělci?
a teď?
9. 1. 2013, 18:29
měl jsem takový nejasný dojem, že alternativní hudba pak už není dost alternativní
nez
9. 1. 2013, 18:24
tady nekdo tvrdi, ze dotace jsou absolutni zlo? ze sem si nevsim
ty jo?
9. 1. 2013, 17:50
dotace ANO/NE?
zemědělci: ?
alternativní hudba: ?
alternativní tiskoviny: ?
divadla: ?
památky: ?
věda: ?
podle mě dotace absolutní zlo nejsou.. ale zajímal by mě vyargumentovaný názor proč některé kategorie mají být podporovány dotacemi a jiné si to nezaslouží
nez
9. 1. 2013, 17:48
v: přesně, chtít po mně, abych sám pochopil, co jsem kde napsal nebo řekl, vyžaduje velkou odvahu. Zvlášť, když ta věta vůbec nedává smysl. Je to nálada předaná pomocí písmen, protože nešlo poslat kávovou sedlinu.
John
9. 1. 2013, 16:07
alžběta: Mě akorát nešlo do hlavy, k čemu je pořadateli jakékoliv akce informace, že MOŽNÁ něco-někdy dostane. Chápu tvoje rozhořčení, ale peněz na kulturní akce nikdy nebyl a ani nebude dostatek. Takovou dobu jsem nezažil a myslím, že ani nezažiju. Proto se spíše než v samotné částce nimrám v tom, že prachy dostanou lidi, které si opravdu s pojmem alternativní hudba (tak jak ho vnímám já) nedokážu spojit. Nehledě na to, že kdybych pořádal "alternativní festival", nešel bych žebrat o nějaké drobné k úředníkům na magistrát.
Marek
9. 1. 2013, 15:29
2bjetka: jak na to dojedeme?
dr.
9. 1. 2013, 15:22
no sobotka řek, že humanitární obory neprodukujou nic užitečnýho, a kultura je přece taky humanitární záležitost...
sobotka
9. 1. 2013, 15:08
ad Alternativní hudba: kdo si chce počíst, tady jsou výsledky z minulých let.
2012 -
http://www.mkcr.cz/cz/pro…2011 -
http://www.mkcr.cz/cz/pro…2010 -
www.mkcr.cz/assets/granty…2009 -
www.mkcr.cz/assets/granty…Z toho jde docela vidět, že to z větší části dostávaj pořád ti samí lidi (typicky Rachot, Ostrouchov atd.). Ještě stojí za to se podívat na složení komisí (nechce se mi to hledat), to je taky fajn počtení.
Radek
9. 1. 2013, 14:47
Marek: to žlutý znamená, že nějaký peníze budou, ale spíš tak jako co zbyde. Ty v zelenejch rámečcích by měli něco dostat jistě. A o tom kdo je zelenej, žlutej nebo bílej samozřejmě bohužel nerozhoduje nějaká kvalita, potřebnost apod., ale spíš známosti se členy komisí. A spíš než žehrat na to, kdo v seznamu je, nebo neni, byste se spíš měli státu ptát, proč tak katastorfálně málo na kulturu (obzvlášť tu "živou") přispívá... protože na tenhle přístup doplatíme jednou všichni. Ale samozřejmě jsou za timhle postem hlavně moje sobecký zájmy, protože v jednom z těch objektů pracuju, heh.
Alžběta bjetka@centrum.cz
9. 1. 2013, 14:28
zahráváš si, vypouštět Johna z láhve
v
9. 1. 2013, 13:55
John: to bych prosil rozvest , diky
trouba
9. 1. 2013, 13:36