triple double whore
http://www.youtube.com/wa…
Hugooo
10. 1. 2013, 16:13
Taky si myslim. Ty bys měla líp číst. O filmu a jinejch odvětvích jsem nenapsal ani čárku. Od začátku píšu výhradně o alternativní hudbě. Mučedníka? Čtení ti fakt nejde. A velmi málo peněz? Tak se tady zeptej kluků, kolik stojej třeba Dinosaur Jr.
Jožin
10. 1. 2013, 16:10
myslim ze tady je hlavni problem v tom ze se to cely oznacuje "alternativni hudba" to stado zadatelu o grant a to je minimalne zvlastni kazdej myslim chape ze orchestry nebo vedecky vyzkumy se asi jinak zaplatit nedaji ale kdyz tady nejakej rachot nebo stimul a nebo am120 vypraveji o nejaky alternativnosti a pak stoji s nastavenou rukou pred ministerstvem kultury tak z toho se treba me trochu zveda kufr a to nejsem zadnej strazce hodnot takze tak
jandak
10. 1. 2013, 16:07
Aran: moje poznámky o chytrácích apod. byly míněny samozřejmě trochu ironicky. I když pokud někdo nechápe, že kupř. operu nebo symfonii nezinscenuješ na sedmičce za 100 eur, tak si o něm myslím, že moc inteligence nepobral (to je míněno obecně, ne na někoho konkrétního tady).
Jinak si vážně myslíte, že věci, který si na sebe prostě nevydělaj, protože už jsou ze svýho principu vysokonákladový a který třeba vás osobně nezajímaj, nemaj právo na existenci?! A ano ten současnej systém rozdělování je špatnej, s tim souhlasim! Ale pořád díky penězům od státu (nebo soukromejch dárců) vzniklo a vzniká spousta skvělých věcí, který by bez nich nikdy nevznikly, nebo ne v takový kvalitě. Abuch nebo jara to snad vysvětlili dost jasně.
Jožin: prosim tě, nepoučuj mě a nedělej ze sebe mučedníka, neni mi 15 a na nějaký tzv. scéně už se taky nějakou dobu pohybuju. Já vim, jak se dělaj koncerty a věř mi, že už jsem jich taky pár zaplatila ze svý vlastní kapsy. Když dělám koncert punkový kapele, tak taky nikoho nežádám o prachy, mimo jiné i proto že punk nebo hc jsou víceméně protisystémově zaměřený, takže by to bylo sr_aní do huby. Ale jiný žánry to v sobě neobsahujou, a není pak nic špatnýho, když od někoho přijímaj dary. A já to respektuju, i když vidim věci třeba jinak,
Ale HLAVNĚ: stejně jako dost jinejm tady ti uniká jedna zásadní věc - punkový koncerty si můžeme dělat nezávisle na komkoliv, protože to stojí relativně velmi málo peněz! A v tom je možná podstata tý scény a důvod, proč (nejen) pro mě bude vždycky znamenat nejvíc. Ale film ze svý vejplaty nenatočíš, stejně jako za ni nepozveš špičkovej zahraniční orchestr. Takže vyvyšovat se nad někoho, že tahle scéna si na sebe vydělá a ostatní jsou líný žebráci (třeba tohle uráží zase mě), je přinejmenšim omezený. A myslim, že ty jseš dost inteligentní na to, aby ses dokázal zamyslet v širších souvislostech.
Alžběta
10. 1. 2013, 15:46
garance
Význam: záruka, zástava, jistota
solidní nejistota
10. 1. 2013, 14:03
Alžběta: Rozhodně netvrdim, že alternativní hudba je jen punk a hc scéna. Ten argument je uplně mimo i tady. Pokud se rozhlídneš, uvidíš daleko širší žánrovej záběr. Tudíž vůbec nejde o žánr, nýbrž o přístup k věci. Ale dobře, řekněme punk - proč si tahle scéna na sebe dokáže "vydělat", a ostatní ne? Neni to třeba tim, že někdo má práci, rodinu a cojávimcoještě, a přesto je ochoten po večerech, v tzv. volnu padat na hubu, aby někomu jinýmu, koho třeba vůbec vlastně nezná, udělal turné, koncert, ubytování blablabla..., jen proto, že se mu líbí, co dělá, blablabla? Zatimco někdo jinej natáhne ruku a čeká, jestli mu ty peníze daj, nebo nedaj a brečí na stránkách tisku, jak je to s kulturou špatný? Já nevim, mě asi nepřesvědčíš. Přesně, jak psal Adam - když vidim, že na to nemám, nejdu do toho. V Holubníku, když ho zmiňuješ, to tak je nastavený - buď se dohodnem (dost často děláme koncerty, který "nikdo nechce", a musíme dát kapele míň než je garance), nebo do toho nejdem (což se moc nestává, pro kapely je lepší hrát aspoň za něco). Takže i tim málem kapele pomůžeme a sebe finančně nezabijem a můžem pokračovat dál.
Jožin
10. 1. 2013, 13:59
to je sama humanitni dotace a jak to pak dopada
http://www.novinky.cz/kri…
klinec
10. 1. 2013, 12:23
hele, nedela koncerty nekdo ve znojm nebo v jihlave ted? jedem v breznu na moravu, 15 mame breclav a pred tim bysme mozna este neco dali 14.3 (ale to sou v brne swans), takze ne moc blizko brna, aby sme byli slyset
o otk@noise.cz
10. 1. 2013, 12:19
dotace: v pardubickym divadle 29 fungujeme z dotaci a z pronajmu. je to jedna z cest, jak na mensim meste delat dlouhodobe i divny veci a pritom nedavat porad kapelam a hercum jen cestaky. netvrdim, ze je to dokonalej model, dost veci v tomhle soukoli hapruje a je podivnejch. ale zaroven nemam pocit, ze bysme podepsali smlouvu s dablem nebo ze bysme se za to meli stydet. samozrejme, ze se pak clovek jako tzv. dramaturg dostava tim, koho zve, trochu do pozice samozvanyho arbitra vkusu. to uz je asi na osobnim nastaveni kazdyho, jak se s tim vyporada. kazdopadne respekt vsem, co jedou jen po svy ose.
jara ajarajar@centrum.cz
10. 1. 2013, 11:47
nathan bell hraje:
http://youtu.be/w8LEdMG6v…
vaclav
10. 1. 2013, 11:33
ano prispevek z 10. 1. 2013, 10:06 byl myslen smrtelne vazne a je nutne ho chapat doslovne...
nez
10. 1. 2013, 11:15
k čemu je proboha historie??? právě k tomu, aby takováhle otázka nikdy nemohla padnout... takže něco dělá špatně, ať žije sobotka
historik
10. 1. 2013, 11:02
mě napadlo přesně to samé. Když vidím seznam žadatelů, nejférovější mi připadá los. Jinak totiž rozhodne odborná komise od Jandáka (jeho definice dobré muziky známe že) a jinak komise té nové paní, o které naopak nevím vůbec nic.
Marek
10. 1. 2013, 10:49