Já si myslim, že ačkoli Tvoje vysvětlení dává určitej smysl, odlišný názory neznamenaj, že jejich nositelé nepřemýšlí. V týhle oblasti podle mě neexistuje něco jako ultimátní argument, prostě k tomu lze jen zaujmout postoj. Sorry, já fakt nedokážu odpovědět na to, jestli máme mít díky státu možnost vidět za podnákladovou cenu 20člennej ansámbl z druhý strany světa. Kdyby jich bylo 200, budou mít ještě větší cesťák a určitě to bude ještě větší zážitek a celospolečenský obohacení.
Celý to říkám kvůli tomu, že je jednodušší princip zavrhnout jako takovej, než se bavit o parametrech. A přiznám se, že fakt nedokážu říct, jak bych se choval, kdybych se chtěl muzikou živit, nešlo mi to, a měl bych na dosah státní dotaci. Hodnotit to z pozice člověka, co pěstuje sklepní bordel jako koníček, mi přijde trochu vychýlený.
Tvrzení, že budeš ráda něco platit ze svejch daní, i když Tě to nezajímá, je super. Trochu mi z něj plyne, že stát ví líp, co je pro lidi dobrý, než oni sami. Tohle mi zatim na celý úvaze o kultuře přijde jako nejslabší článek. Resp. do důsledku: žijeme mezi blbcema, co by všechny prachy jenom prožrali, tak je aspoň trochu vořežem a budem podporovat věci, který zajimají minoritu. Ta minorita obohacená kulturou vyšších kvalit to společnosti vrátí.
Hele, je pozdě, možná v tý úvaze mám nějakou chybu, ale docela mě to zaujalo a nepatřim mezi lidi, co na to maj jasnej názor. Dík předem za pomoc si ho formovat.
John
10. 1. 2013, 01:31
Jenom dodávám, že nejsem nijak nabroušená, jak by se možná mohlo z mýho příspěvku zdát. Naopak se královsky bavim. I když je mi zároveň trochu líto, že většina lidí evidentně vůbec nepřemejšlí... Timhle to tady ze svý strany uzavírám. Díky za pozornost.
Alžběta
10. 1. 2013, 00:41
Nerada diskutuju po netu, ale když už jsem to tak trochu rozpoutala... pár slov na vysvětlenou:
Marek: ta slavná tabulka je jenom výsledek nějakýho 1. kola, teprve v konečných výsledcích se "ti žlutí" třeba dozvědí, kolik dostanou. A kdokoliv kdo něco podniká, ať už je to naprosto cokoliv, potřebuje pracovat s nějakým rozpočtem, to je snad naprosto jasný, ne?
Ostatní věci asi nemá cenu vůbec komentovat. Evidentně tu každej chytrák má jasno. Ale pro ty omezenější:
alternativní hudba SE NEROVNÁ punk nebo hc. Znamená to třeba taky klasickou hudbu, soudobou hudbu, nekomerční jazz, elektronickou hudbu world music atd. atd. A pokud někdo nechápe, že se podobný aktivity dost dobře nedaj dělat třeba v Holubníku za pár stovek - pokud maj bejt kvalitní -, tak je zřejmě lehce mentálně zaostalý (stejně jako člověk, co neumí napsat souvislou větu a používá jako argument slovo mrdat).
Ale jistě třeba nám - hloupým, neschopným a zbabělým lidem v HIS Voicu - Jožine nebo pane p poradíte, jak uspořádat festival soudobý hudby s nejlepšíma interpretama ve svym oboru. Nebo poraďte Rachotu, jak sem dovýzt 20členou kapelu z Konga... My vážně budem vděčný za všechny konstruktivní návrhy!
Nehledě na to, že já si prostě stojím za tím, že stát má podporavat kvalitní menšinový aktivity (kulturní, vědecký...). Tak jako by měl podporovat třeba lidi, který se o sebe nedolážou v současnym systému postarat apod. Jinej důvod pro existenci státu mmch ani moc nevidim. To že se trocha peněz dostane i k nesprávnejm lidem je asi nutná daň, kvůli který ale nemá cenu vzít peníze všem.
Protože jinak tu budeme mít jen divadlo Hybernia (nic jinýho si na sebe nevydělá) a obýváky, kde si budem navzájem hrát pro pár kámošů. Díky nechci, já ráda budu platit ze svejch daní cokoliv, co je dobrý, i když mě to třeba osobně nezajímá.
Sorry za dlouhej post, víc mi to zkrátit nešlo.
Alžběta bjetka@centrum.cz
10. 1. 2013, 00:38
Dotace, tyvoe! To slovo samo o sobě vyvolává chuť zvracet. Hustlim neuvěřitelnou řádku let, ale nikdy, rozumíte, nikdy, jsem o nich neměl valný mínění. Lováky, keš, merkle, šrouby, chechtáky, to jo, to je čistá ruka a jasnej vzkaz minulejm i budoucím generacím dobrodruhů. Ale D O T A C E...? Vždycky se mi vybaví úředník, kterej doma potajnu nosí TS mikinu a chodí tak i občas do hospody naproti. Nezbývá mi než s Bugrrem provolat směroplatnou odpověď v ústrety --- MRDAT!!!
Job honza.krejca@gmail.com
9. 1. 2013, 22:12
jožin: no nejspíš, když nemáš koule nebo nechceš riskovat vlastní ztráty, nedokážeš sehnat prachy nebo sponzory (co je horší - sponzor nebo grant?), zkrátka - když jseš neschopnej (ať už za to může tvoje neschopnost nebo třeba vrozená vývojová vada), tak požádáš o grant....
p
9. 1. 2013, 22:10
a definuje to tak i minsterstvo
takze dojednano
9. 1. 2013, 21:37
no tak vsichni ty zeleny i zluty i bily se urcite tak plus minus oznacujou, tak to bysme meli
souhlas?
9. 1. 2013, 21:36
Pojďme se odrazit od definice pojmu "alternativní hudba".
John
9. 1. 2013, 21:26
Já nejsem za boha schopnej vymyslet jedinej důvod, proč žádat o dotace na alternativní hudbu. Poraďte.
Jožin
9. 1. 2013, 21:17
Konečně někdo pochopil, o čem jsem psal. Dík za připomenutí.
John
9. 1. 2013, 20:43
Zas na druhou stranu - rok hada bysme měli přivítat, vo tom žádná.
Aran uv@silver-rocket.org
9. 1. 2013, 20:10
ok - já si něco domýšlel, pouze kvůli tomu, že tady nebyly žádně názory/argumenty (o které jsem škemral). Jestli to bylo kvůli tomu, že jsou pod"alternativní hudbou" skryté akce typu - vítání roku hada, tak už to chápu. Dlouhé vedení. Ale asi máš evidentně hotovej a jasnej názor o mém názoru.
nez
9. 1. 2013, 20:01
nez: Hehe, na tomhle celým je fantastický, jak si okamžitě dosadíš, že ten post měl za cíl "urazit" nebo "zesměšnit" Creepy Teepee. Mě tam třeba pobavilo nejvíc nějaký to vítání roku hada nebo čeho, ale mám holt smůlu - jsem v Silver Rocket, takže jeden takovejhle post (navíc bez jakýhokoliv dalšího komentáře) ze mě automaticky dělá někoho, komu "trhá žíly" grant pro toho nebo onoho. Vykládej si to, jak chceš, názor máš evidentně hotovej a jasnej. Ten link mi přišel v mnoha ohledech pozoruhodnej, to je celý.
9. 1. 2013, 19:42
mně na jednu stranu serou všechny dotace a granty (nejvíc na kinematografii). Mám osobní zkušenost s granty ve vědě - jenom výjimečně díky nim vzniklo něco smysluplného, co nešlo udělat bez nich. Na druhou stranu, když chápu dotace pro Revolverrevue nebo divadlo na Zábradlí, tak mě to Creepy teepy žíly netrhá.
nez
9. 1. 2013, 19:33
nez: Já to nevím Zdeňku, jak to mám vědět? Co si myslíš ty?
9. 1. 2013, 19:19