Silver Rocket

Animales Exóticos Desamparados + Calvera 15. září v Kaštanu

Töhötöm 9. 9. 2023

Animales Exóticos Desamparados + Otra Vez
15. září 2023, Praha, Klub Kaštan

Chilskou a celkově latinskoamerickou undergroundovou scénu si obvykle spojujeme s punkem, různými odnožemi metalu a dalšími spíše extrémními žánry, ale na tamní scéně se toho děje mnohem víc. V Evropě dobře známe například Föllakzoid nebo Famileu Mirandu – a právě v jejich stopách se na první evropské turné vydává další zajímavý spolek Animales Exóticos Desamparados.

Kapela z chilského města Concepción existuje už skoro patnáct let, na domácí scéně si vybudovala pevnou pozici, pravidelně koncertuje i v okolních zemích a vydala celou řadu nahrávek. Jejich koncerty se vyznačují značnou mírou divokosti a nespoutanosti, nebojí se ale ani různých experimentů v podobě živé vizuální složky vystoupení nebo propojení s contemporary tancem – nikdy vám při tom ale nedovolí zapomenout na to, že jejich kořeny pevně vězí v DIY punk scéně. Gabriela, Naomi, Victor a Vicente se nyní rozhodli opustit břehy řeky Biobío a představit svou hudbu oscilující mezi post-punkem a instrumentálním post-rockem i na našem kontinentě – a tou úplně první zastávkou bude klub Kaštan v Praze.

Původně plánovaný Otra Vez nakonec nebudou, ale vystoupí Calvera, basový mág, loopovací čaroděj a vizionářskej prorok. Už je to pár let, co vyšla jeho debutová deska, ze který se mězitím stala klasika – a snad můžeme doufat, že se v dohledný době dočká pokračování. Calvera na pódiu je svátek za všech okolností.

AED poslech ZDE, Calvera poslech ZDE.
Facebook akce ZDE.