Silver Rocket

An Eagle in Your Mind, Calvera, UKWLT 26. dubna v Kaštanu

ÚV SRR 25. 4. 2023

An Eagle In Your Mind (FR), Calvera, UKWLT
Kaštan, 26. dubna.

Když mi přišla nabídka udělat francouzský duo An Eagle In Your Mind, vůbec jsem ho neznal. Ale už od prvních tónů jsem tak nějak tušil, že TOHLE by mělo v Kaštanu hrát. Raoul a Sophia  o své hudbě říkají, že je to „lidová hudba pro národ, který se teprve tvoří, civilizaci migrantů“. Je v tom všechno, co mám rád: je to temný, je to urputný, jde to hlavou proti zdi a asi nikdy to nebude „trendy“ a „cool“. Vlastně je jedno, jestli se to onálepkuje jako „doom-folk“ nebo „minimalistická psychedelie“ nebo „pulzující drone“. Je v tom podprahová energie – a jestliže se někdy u někoho jinýho mluví o „návratech k přírodě“ nebo naopak o „soundtracku civilizační dekadence“, tak tady je to všechno pěkně pohromadě.

Takže je mi vcelku jedno, že zase asi přijde pět a půl člověka… vlastně není, protože tenhle koncert určitě bude přinejmenším zajímavý.

Sekundovat budou CalveraUKWLT. Michala jsem před časem viděl po delší době na SRSS na mlejně (co teda neni čurákův) a byl jsem skoro v lehkým šoku, kam se od svých začátků posunul. Třeba když bude mít víc hraní, bude muset víckrát odpovídat na nejapný dotazy, kdy už ty nový songy vyjdou a kdy konečně s tím druhým albem pohne. UKWLT v současnym duu Torra a Töhötöma je ještě intenzivnější než předtím. To, jak ty živý bicí ještě víc opisují strojovost, mi zní až fatalisticky. Jakoby Petr nedělal celej život nic jinýho, než že zatloukal velký hřeby do něčích lebek. A o Torrových hrubých stěnách je asi zbytečný něco říkat – kdo zažil, ten ví…

Prostě myslím, že to nebude špatně strávenej večer, a každýmu, kdo se rozhodne do Kaštanu zajít, jsem dopředu neskonale vděčnej, hlavně za ty na podiu. A pokud jste to „neskipli“ a dočetli až sem, děkuju i za tu trochu věnovanýho času a všechny ve středu večer zvu!

-fst-