Silver Rocket

RED TORCH - My Fridge Is in Pain

ÚV SRR 16. 12. 2021

První nahrávka Red Torch Wiseman vyšla na kazetě v roce 2019. Navazuje na ni šestice novejch písní, který současně vykazujou známky jednoznačnýho posunu dál. Kam přesně?

Máte dvě možnosti. Analyticky založený jedinci si to budou muset poslechnout, nechat projít hlavama, strávit a pak se k tomu nějak postavit a zformulovat stanovisko. Osoby zmítaný intuicí a chaoticky pudovým přístupem si to prostě poslechnou. Výsledek bude ale v obou případech stejnej: už při druhým poslechu si uvědomíte, že se tyhle písničky okamžitě hluboko propíšou do mozku a vy už nikdy nebudete schopný přehrávač vypnout. A tak je to správně.

Pro první skupinu tady máme pár zachytnejch bodů (autorem těchto slov je analyticky založenej potomek anglickejch a francouzskejch kolonistů, kterej se asimiloval v tavicím kotli středu až východu Evropy): „Red Torch mají větší kouzlo než vlak plný Malých tváří, který vedou všichni Moderní lovers přes nádraží Waterloo. Shoegaze šedesátejch let pro rok 2022. Obráceně chvástání. Nový žánr, právě tady, právě teď.“ Jinými slovy: slyší tam Small Faces, The Modern Lovers a Kinks. Možná můžeme ještě doplnit Beat Happening nebo Jane’s Addiction… dál už hledejte sami.

Druhá skupina vodítka nepotřebuje.

My Fridge Is in Pain vychází v tuhle chvíli digitálně (poslouchejte ZDE a kupujte za klasický kilo hned). Někdy v prvních měsících příštího roku se pak objeví i vinylová verze, která bude tentokrát velmi speciální. Poprvé se ponoříme do světa direct cut vinylů, samosebou v prvotřídní kvalitě. Takže čekejte malej exkluzivní náklad, kterej se stane ozdobou a pokladem každý skutečný sbírky milovníků gramodesek! Pokud zakoupíte desku nejdřív digitálně, a pak zatoužíte po vinylu, bude vám ta stovka pochopitelně z ceny LP odečtena.

Red Torch!