Silver Rocket

SILVER ROCKET SUMMER STODOLA: kapely

ÚV SRR 27. 8. 2020

Letos je to pěkný smörgåsbord, bude FOLK, bude GRUNGE, ty vole, bude METAL, bude i HARD ROCK. Bude všechno, jako vždycky. Podívejme se tedy trochu blíž na tu hudbu.

Vlněna
Tato kapela by klidně mohla vyhrát soutěž o ‚the nicest guys ever‘, ale zase ta hudba úplně tak hodná není (naštěstí!). Nevidět Vlněnu naživo teďka, je velká, velká chyba, mají zvláštní energii, ty písničky mají pokaždé úplně jiný rozměr. Nová deska je na světě sotva dva měsíce, sedí to k letnímu období úplně královsky, a v Penikově to bude velký!

I’m a Sloth
I‘m a Sloth je grunge kapela z Vídně a myslí to úplně smrtelně vážně. Průměrný věk kapely je asi tak 20. Baskytaristka nosí šaty a účes jak Courtney Love. Bubeník tak trochu připomíná Dana Peterse. S lehkou úpravou by zpěvák/kytarista vypadal jako mladý Thurston Moore, ale komunikuje jako Krist Novoselic. Ve volném čase mají vedlejšák Nirvana revival. Jak se často stane s kapelami, který ‚wear their influences on their sleeves‘, celkový projev je RADOST!

Horní tok
Mladý pán, který pochází z města kousek od České Kanady. Místní říkají, že ho občas vidí, jak běhá kolem, elegantně, rovně, soustředěně, upřímně. Tak, jaká je jeho hudba.

Prohra Praha
Prohra Praha po roce zpět na SRSS s novou deskou. Heavy riffy, heavy bicí, ženská na obalu desky, co víc si může hardrockový fanoušek se přát? Toro: ‚PP nám servíruje "moderní rock", ale bez těžké příchuti stokrát vyjetého oleje, z riffů jde cítit dělnická poctivost a svěžest, proroctví hněvu i nabídka k divokému sňatku.‘ Bereme se!

Nesbitt‘s Inequality
Nesbitts nikdy nehráli na SRSS od jejich začátku (furt práce nebo dovolená asi), tak hrajou letos. Rauvolf: ‚jako Leonard Cohen na cracku.‘

Paramount Styles
Taky z Vídně, kdysi z USA, Scott McCloud přijde zahrát svoje sladké, nadčasové Paramount Styles hity. Už celkem dlouho tu nehrál, těší se na Vás. Teď aktivně brnká jinak, nedávno dostal grant od vídeňského magistrátu, aby udělal covery na Facebook, je jich tam už 12. Kdo nechce slyšet Scotta zahrát The Replacements v České Kanadě? Yeah yeah yeah!

Plešatá Zpěvačka
Jejda, bude i zlo! Celkem normálně vypadající kluci, kterými ve skutečnosti nejsou, důkaz je v jejich metalu. Po roční pauze zase na SRSS a bacha, s novou deskou! Myslete na zlost, tmu, bouřky, ropné skvrny, zlomená žebra, smrtelné viry, autonehody, nenávist, smutek a vůbec všechny zlé věci, a těšte se moc!