Silver Rocket

E - Complications

Aran 7. 7. 2020

Tahle deska se jmenuje „Complications“ – a ano, její zrod provázela fakt nebývalá kalamita nepříznivejch okolností. Klíčový fakta? Koronavirus, krachující lisovna, poškozená matrice, nepoužitelná matrice, další náklady navíc, cestování s matricema, hodinový telefonáty s audiofilem, platba sáčkama místo peněz atd. Kdybysme věděli, co všechno nás s třetí deskou E čeká, tak bysme… taky bysme do toho pochopitelně šli s nadšením znova. Tohle trio totiž hovoří jazykem, kterej je nám nesmírně blízkej, a kterýmu nadšeně rozumíme. Je to pro nás velká věc a ještě větší čest. E„Complications“ poslouchejte a objednávejte TADY, video od Pavla Šefla si užívejte hned zde.

Cesty Silver Rocket a E se protnuly poprvý v roce 2017, když tu kapela hrála několik koncertů s eponymní debutovou deskou, která vyšla o rok dřív na Thrill Jockey. V triu se sešly zajímavý osobnosti: na kytaru hraje Thalia Zedek (ex-Come, Live Skull, Uzi), bicí má na starosti Gavin McCarthy (ex-Karate, Glorytellers) a výraznou basu obsluhuje Jason Sanford (Neptune). Co jméno, to pojem. Druhá deska „Negative Work“ vyšla v roce 2018 taky na Thrill Jockey – no a ta třetí je teď venku ve spolupráci Silver Rocket a Lokal Rekorc.

E hrajou hudbu, která v roce 2020 působí vlastně hodně „staře,“ ale pro lidi jako my (a doufáme, že i pro lidi jako vy!), který se neustále nechávají překvapovat evidentně nekonečnejma možnostma základního nástrojovýho obsazení, je to hotovej poklad. Zvukový souřadnice? Velmi zhruba Shellac, Unwound nebo Mission of Burma. Kytarová hra Thaile Zedek je v něčem NAPROSTO charakteristická (jednou to objevím a přesně pojmenuju), Gavin McCarthy je bubeník, po kterým touží každá kapela, a to, co předvádí Jason Sanford se svejma podomácku vyrobenejma nástrojema (nejblíž to má k base, ale čert ví), ještě vynikne v precizním masteringu Ondřeje Ježka.

Užijte si to. Skvělá deska.