Silver Rocket

I'M A SLOTH, THE HEROINE WHORES, RED TORCH na Sedmičce

Töhötöm 17. 2. 2020

Pokud se zeptáte googlu, co dělat ve Vídni, tak vám mimo jiné řekne, že je v podstatě povinnost každýho člověka se jít podívat do místní zoo na lenochody. Rozhodli jsme se vzít tohle doporučení vážně a abyste nemuseli nikam jezdit, strčíme vám je až pod nos. Ve středu na Sedmičce tudíž máme šanci si opět poslechnout vídeňskou partu I’am a Sloth, která právě vydala nové EP s hezkým názvem My Body Is My Capital. Tihle lenochodi jsou dlouhodobě zavěšený někde na pódiu, takže jste na ně mohli narazit jako na předkapelu našich poměrně oblíbenejch starejch veličin jako Mudhoney nebo Tad Doyle, a to se teda takříkajíc počítá.

Další kapela bude mít cestu do Prahy z opačnýho směru, z Lipska – a je třeba podotknout, že jejich název v nás bez váhání evokuje starý dobrý AmRep časy: jmenujou se The Heroine Whores. A pokud se jich zeptáte, jaký jsou základní navigační body jejich existence, tak padnou slova jako riot grrrls, Sonic Youth nebo Babes in Toyland. A tomuto jazyku pochopitelně velmi dobře a rádi rozumíme.

Naštěstí jsme na vzniklou situaci schopný náležitě reagovat, protože k nim můžeme nasadit naše Red Torch. Doufáme, že tuhle kapelu už nemusíme (například po loňským SRSS a dalších vydařenejch koncertech) představovat: původní trio je v současný době doplněný o klávesy, takže kdyby se obalili hajzlpapírem, budou vypadat jako The Mummies.

Po výše řečeném doufám nikoho nepřekvapí, že jsme středeční akci na Sedmičce hrdě nazvali „Grunge Night“: začínáme už po sedmý, vstup je 200, na všechny se těšíme!