Silver Rocket

SILVER ROCKET SUMMER SMRČNÍK: zákulisní informace

ÚV SRR 28. 8. 2019

P: Hele, viděli jste lineup na SRSS? Co si o tom myslíte? Kterej psychopat to dával letos dohromady? První, co mě napadlo, že je to vtip.

L: Psychokiller, qu'est-ce que c'est?

R: No já zase zaslechl názor, že je to tak šílený, že je to potřeba vidět. Ale ten názor zazněl v němčině, to zřejmě taky něco znamená.

T: Jsem u tchyně, můžu mluvit až odpoledne.

T: Mně to přijde jako fajn mix kapel, který buď nikdy tam nehrály (Red Torch, Ctib, Severní Nástupiště, Důlní pes, Bolehlav) nebo tam nehrály hrozně let (D2ti De3t2, Fetch!, UKW). A pak teda Gurun Gurun.

P: Tak tohle musí bejt nějakej omyl. Já viděl nějakou jinou verzi lineupu, podle který měl hrát Unkilled Worker, Unkilled Worker Mexican Style, Unkilled Worker Jah Rastafari, Unkilled Worker Jazz Roots, Unkilled Worker Dub a nakonec pak Conjunto de cumbia de obrero matado viviente...

T: Ty chlastáš?

P: Hovno. Tohle naprosto mění situaci a vypadá to jako dost super lineup... vezmeme to teda postupně: Red Torch? Já se těšim, i když při pohledu na tyhle kluky si občas uvědomuju tíhu stáří. Ale hraje jim to super, o tom neni sebemenších pochyb.

L: Já jsem tvé stáří, pozvi mě dál...

T: Dlouho toužím pro možnosti, aby víc lidí mohlo vidět a slyšet Red Torch, nejsou moc na očích, a je to super šikovná kapela. Ale bacha! Dvě kapely, který budou hrát, jsou v podstatě na vrcholu – D2ti De3t2Fetch! mají nový desky na spadnutí. Další tři maj desky ani ne půl roku starý. Je to de facto showcase, snad přijdou i nějaký lidi z Německa na tu kvalitu.

P: Jak si představuješ koncert Severního nástupiště v sobotu? Bude to nějak organizovaný, nebo anarchie?

T: Tadeáš mi psal, že nejradši nebudou hrát na pódiu, a já z nějakýho nepochopitelnýho důvodu původně myslel, že budou hrát vpodvečer. Pak ale Ondřej do toho zasahoval, že musej hrát nakonec. Jsou tři důvody, proč to je správný rozhodnutí: a) duševní zdraví zvukaře, b) věkový průměr účastníků, c) pozitivnější začátek září.

P: Takže set Nástupiště v mramorovým dole?

T: I tohle je možný.


Mramorový lom Lipová

T: Já jsem teď na fotbalovým zápasu, Zlín – Karviná, a docela mi to připomíná koncert Gurun Gurun.

R: Vždyť ještě nehrajou, výkop je za hodinu.

P: Jako že Karviná za pomoci tichejch, nicméně drásavejch mimozemskejch zvuků zatlačila Zlín na vlastní polovinu a domácím nepomáhá ani invenční obrana pomocí zóny pískajících kachniček?

P: Nebo je tam jen málo lidí?

L: Lidi jsou lidi, lidi lidi.

A: Honza Bořil v Lize mistrů, já mám piči.

P: Jinak aby nedošlo k mýlce, Gurun Gurun jsou ozdobou každýho festivalu, to by si měli všichni uvědomit.

L: Někde bijou lidi lidi!

T: Myslíte, že je možný, že to skončí těžkým soubojem D2ti de3t2 vs. Fetch?

P: Tohle je třeba upřesnit: pokud myslíš pijáckej souboj proloženej co nejdivnějšíma fórama, sázím na DD. Pokud myslíš argumentační souboj na libovolný téma z vesmíru, vsadím veškerej svůj pozemskej majetek na Fetch! Pokud myslíš hudební souboj, tak se ze sázení stahuju, tady jedou proti sobě dvě těžký váhy, výsledkem může bejt jen naše radost.

T: Ježiš, to zní strašně vtipný! Moh by to ve svým projevu použít Justin Trudeau: „Výsledkem může být jen naše radost…“ Chlastáš?

T: Pojďte všichni na SRSS, výsledkem může být jen vaše radost.

L: Všichni jsou už v Mexiku.

A: Milan Škoda v Lize mistrů, přeju mu to jak blázen.

P: Chceš mě nasrat? Mám ti poslat svojí fotku, kde mě jako dítě drží na rukou Fidel Castro?

P: Jinak správnej slogan zní: Pojeďte všichni na SRSS, výsledek může bejt jen vaše zkáza.

T: Přesně!

T: Kdy jste viděli naposled Ctiba?

P: Hele, jak jsme hráli v Rožnově letos na jaře (byl to významnej den, Lyssa byla v tomhle městě – v týhle baště alternativní kultury, he – za všechny ty roky úplně poprvý). Dost jsme zírali, jak to tam funguje. Hráli s náma Chorobopop, Ctib je tam absolutní hvězda a šéf, fakt nám spadla brada. Čili na něj se hodně těšim, to je jasný.

T: No, já myslím trochu něco jinýho, jestli víte, že Ctib se španělkou už patří minulosti, teď je z toho velmi slušný punk disko.

P: Je mi to už známo, navíc – jak jsem psal – jsem viděl Chorobopop, tudíž krok k punk disco neni nijak nepochopitelnej, hehe.

P: A co Bolehlav? Ukazuje vám vnitřní zrak, jak bude tohle na Smrčníku fungovat? Bude hněv, nebo extáze?

T: Absolvoval jsem dvě úplně rozdílný akce letos s Bolehlavem, na jedný hrál úplně poslední po půlnoci po asi tak deseti koncertech v řadě, a všechny oddělal. No a na druhý hrál v čajovně za bílýho dne pro crusties, a znova všechny oddělal. Tak jsem přesvědčen, že za každých okolností všechny oddělá.

P: Nic menšího od něj neočekáváme! A co Důlní pes? Bude blues?

T: Letos to vypadá na meditační hudbu jak na začátku, tak na konci. Důlní pes je forma meditační hudby, která tě nabije: dává ti pozitivní energii, dá ti vědět, že jsi tu vítanej. Majstrštyk je podle mě i jeho zařazení na úvod, to bude začátek jako blázen (doslova).

L: S tím bláznem si nic nezačínej...

T: Na co se těšíš ty, Radime?

R: Na mramorovej lom.

P: Tak popojedeme…

P: Zapomněli jsme na někoho? Zapomněli! Co má v plánu Unkilled Worker, budeš hrát věci z desky? Nebo nějaký překvapení?

T: Co se týká UKW, každej koncert má jinej setlist, nikdy se to neopakuje. Věci z nový desky budou, a taky snad premiéra coveru od jedný SRR kapely…

L: První kolo, a hned premiér!

P: A ještě jedna věc: výběr piva jsme svěřili místním borcům, prej to bude něco místního… Radime, jaký jsou teoretický varianty? Na co se v tomhle kraji můžeme těšit? Landofka zmiňoval nějakej pivovar v Jeseníku…

R: Vůbec to tam neznám.

T: Čím je SRSS podle tebe letos výjimečný? Co to nabízí, co nebylo v minulých letech?

P: Ježiš, možná po všech těch letech na týhle akci máme rádi to, že vlastně nabízí vždycky to samý, tak je otázka, jestli něco takovýho vůbec chceme... Nový místo je vždycky super, krok do neznáma, nový prostředí, nová krajina. Ale vlastně už vim, jedna věc je nová...

P: Bude se hrát na takovým plácku před chalupou, „pódium“ (žádný nebude, rozložíme to na zem, to víte, ne?) bude u chalupy, ale Jožin říkal, že na druhým konci toho plácku (čili de facto při koncertu v zadních řadách) je terénní zlom a poměrně prudkej sráz, hehe. Takže kdo bude ustupovat před intenzitou uměleckýho prožitku směrem dozadu, tak ať se prosím nikam nezřítí.

L: Ustup do hor!

P: Správná odpověď na tu otázku teda zní: „Ano, tento ročník nabízí něco novýho. Pád do hlubin.“

L: S křížem na zádech hlavou dolů - černá díra rokenrolu.

T: Ale co si budeme povídat, o kapely nejde. Jde o návrat benefičního baru, snad poprvý od Točníku.

P: Amen.

R: Gut.

 

Pravděpodobnej lineup:

00:00 Bolehlav
23:00 Gurun Gurun 
22:00 Fetch!
21:00 UKW
20:00 Deti deste
19:15 Severni Nastupiste
18:30 Ctib
17:30 Red Torch
17:00 Dulni pes