není mi moc po chuti, že při 40 lidech náštěvy půlkou vstupného dotuju klub, když tam na baru ještě nechám dalších tři kila, přece jdu na koncert, takže ty peníze by měli jít většinou kapele. 4000 je objektivně hodně za pronájem klubu jako je 007
občanský jouda
21. 9. 2011, 09:27
nojo zabte mě ale teď sem skončil práci a todle je uplně nejlepší
http://www.youtube.com/wa…
Pedro
21. 9. 2011, 00:36
nezabíjejte mě: Rozhodně se nemusíš bát, vyprodanej Rubín nehrozí! Díky!
Aran uv@silver-rocket.org
20. 9. 2011, 21:01
Omlouvám se, že ruším debatu o dvou stovkách, ale mám otravnej dotaz - jsem z velkýho daleka a nerad bych našel Rubín vyprodanej (asi sci-fi, vím)... Takže - nemusím se bát?
nezabíjejte mě
20. 9. 2011, 20:57
a já bych koncerty zrušila, každého jenom otravují
stará blažková
20. 9. 2011, 19:45
Phill Hell - kazdopadne s nekterejma bodama tvejch nazoru souhlas..
Pepek
20. 9. 2011, 17:31
Phill Hell - ..no hele, ono to s tou drahou Anglii nebude zase az tak horky - potraviny jsou cca na stejny urovni jako u nas, o elektronice a osaceni nema smysl ani mluvit, to je tu mnohem levnejsi, jedinny, kde jsou ceny krapet vyssi je ubytovani a sluzby - bus, vlak apod., ale i CR se v tomhle meritku spolehlive dotahuje.
Rekl bych, ze takovy Holandsko je napriklad neporovnatelne drahsi, nez UK.
Jinak pokud myslis nejaky "mensi" kapely, tak neco mezi sesti az deviti librama vyplaznes tak jako tak.
Pepek
20. 9. 2011, 17:24
ta amerika je tak bezvadna!
chci tam jet turne
20. 9. 2011, 16:25
Argument o podpoře klubů/mládežnických center na západě už tady nedávno zazněl, to je jasná věc a jen to podtrhuje ten nenormální stav u nás, kterej ve výsledku vede k tomu, že koncerty u nás často stojí víc než tam (mimochodem ten příklad z Anglie - jednak zrovna tyhle kapely už jsou podle mě ty "větší" a pak, Anglie se zbytku Evropy vymyká tím, že v ní je všechno dražší).
Mě spíš příjde zajímavý to srovnání s Amerikou - na mě to tam působilo tak, že hardcore je tam pořád ještě i po všech těch letech "hnutím" děcek z ulice, co z toho sice za pár let vypadnou (většinou tehdy, když začnou řešit vážné existenční starosti), ale je tam stálý přísun mladé krve a jsem přesvědčenej o tom, že to má přímo souvislost i s finanční dostupností koncertů a desek. Zatímco u nás se z toho tak trochu stává fosilie pár desítek posledních mohykánů, co se k tomu dostali někde v nadšených 90. letech a teď už jsou finančně zajíštění natolik, že si ty koncerty za 200-250 korun (v Americe za 5 - 10 dolarů) a LP desky za 250 - 400 korun (v Americe za 8 - 15 dolarů) můžou dovolit, ale jejich počet se postupně ztenčuje. Tím samozřejmě jejich aktivity nijak nezpochybňuju a tím se taky s touto diskusí loučím.
Phil Hell
20. 9. 2011, 16:10
Aran: To nebylo mířeno nijak na SRR. Jen na ilustraci toho, proč někde jsou schopni kapelám platit větší garance aniž by tomu odpovídaly návštěvnosti.
jony
20. 9. 2011, 16:02
Torr má pravdu.
jony: No, tohle my máme dávno vyřešený. Svět se určitě obejde bez koncertů desek a Silver Rocket. Až přijde čas to zabalit, tak se to stane. Ale NIKDY se nestane, abysme někoho prosili o tenhle druh peněz.
20. 9. 2011, 15:58
ty moravismy jako "imho", to je fakt hnus.
poleno
20. 9. 2011, 15:57
V řadě zemí funguje výrazně podpora místních samospráv na různé sociální a jiné programy, ze kterých bývají velmi často podporována různá místa, kde se koncerty konají. Nechci tady tvrdit, že každý klub a každá parta v Evropě bere nějakou formu dotací či grantů, ale rozhodně je to tam běžnější a častější než tady. Nechci tím rozjíždět debaty o tom peníze od státu/radnice ano/ne či tohle není punk apod. Jen by to imho mělo v téhle debatě také zaznít.
jony
20. 9. 2011, 15:53
Já bych jen dodal, že pokud se tento diskuzi se někoho zda zbytečně osobní, to jen reflektuje postavu, který ten klub má mezi některý z nás. Nejsme blbý: 4,000 je dost velká částka. Podobně jako Banán skoro každý z nás z UV dělají koncerty sami a mimo, protože nebylo by možný zaplatit. Ale zase, jak už dole napsali ostatní, my víme proč to tam stojí tolik. Taky víme, jak se tam cítíme, a pro většina z nás je to jeden z málo míst na celým světě kde se opravdu jsme v pohodě. Ale dobře, má člověk platit sto korun navíc, aby se cítil v pohodě? Jestli si nemýlím sedmička uživí několik lidí, který přes ty roky se stali naše kamarády. Vidím třeba 'barmany' daleko víc než 95% mých kamarádů. Vím o jejich rodině, jak se mají, co reseji. Já to beru tak, že to, co děláme, pomáhá další lidí fungovat jak chtějí a musím říct že tento představa mě baví hodně.
Torr uv@silver-rocket.org
20. 9. 2011, 15:44
A offtopic, ale epochal: novej track iconAclass (MC dälek z Dälek):
http://www.youtube.com/wa…
20. 9. 2011, 15:24