Phil Hell:
1) Ano, jistě - souhlasím. Tak proč těm kapelám jednou za čas nedopřát fajn koncert se vším všudy? Myslím, že nemusí automaticky platit, že když hrajou ve Státech tak a tak, že to musí bejt v Evropě to samý.
2) Tohle "něco za něco" je z mýho pohledu strašně vypočítavá věc. Nebudu přece ty kapely kádrovat podle toho, jestli někdy udělaly koncert pro jakoukoliv Silver Rocket kapelu (nebo teda "východoevropskou", jak píšeš). Ty vidíš punk takhle, já to vidím takhle: ta kapela se mi líbí, jsem její fanoušek, tak jí pomůžu. A neočekávám od toho koncerty pro svoji kapelu jako "výměnu". Nebo si ten koncert musejí "zasloužit" tím, že někdy aspon slyšely nějakou českou kapelu? Nevím, tomuhle moc nerozumím.
3) Prosím tě, uveď nějaký příklady, jak Silver Rocket "neustále zvyšuje vstupný". Děláme to totiž přesně naopak. Pokud to nebylo cíleny na SR (což asi fakt nebylo, když to čtu znova), tak sorry - nemyslím to jako výpad.
4) Baví - a bavit nepřestane, hehe.
Aran uv@silver-rocket.org
20. 9. 2011, 11:37
no, tak jsi nám to tady řekl a teď si dáme lanýže
moravska piča
20. 9. 2011, 11:33
Nic moc proti Sedmičce nemám, zažil jsem tam svoje první hardcore koncerty, co tam dělal na začátku 90. let Vlček, ale možná bych vzal do úvahy i to, že:
1) Většina těch kapel a pro ty americké to platí obzvlášť, co děláte, je zvyklá hrát někde ve sklepě, obýváku, skladišti nebo v garáži za to, co se vybere při vstupným 5 dolarů do klobouku. Na nějakou plnou ledničku pití, jídlo, slušný spaní atd. můžou zapomenout. Nemyslím si, že z jakéhokoliv horšího prostoru než je Sedmička by byli zpruzení (speciálně americký kapely jsou zvyklý si dělat zvuk samy jen na pódiovku a žádnýho zvukaře nepotřebují - skoro bych řekl, že něco jako pódium a zvukař poprvé ve svým životě vidí až na turné v Evropě). Ta laťka, co mají nastavenou doma, se u nás snad ani podlízt nedá (samozřejmě mluvím o těch spíš začínajících a míň známých kapelách - i když věřím, že i NEUROSIS, MELVINS atd, si svého času tyhle štace taky dostatečně objely), ostatně vyzkoušel jsem si to sám.
2) Existujou tak slušný podmínky pro cizí kapely (garance, super klub atd.) i pro český kapely na západě? Kolika z nich tam vůbec někdo udělá koncert uprostřed týdne a ještě s garancí? Punk by měl podle mě být i o jistý reciprocitě a vzájemný (vý)pomoci a možná se pletu, ale mě se zdá, že tohle často moc nefunguje. Nejlíp to zjistíte, když se nějaký cizí kapely, co žádá o koncert, zeptáte, kolika českým kapelám (no dobře, nebuďme nacinalisti, tak teda kolika východoevropským) kapelám udělali kdy koncert oni? (nebo pokud je nechcete moc dráždit, tak zda-li vůbec nějakou českou kapelu kdy slyšeli?)
3) Vstupný 2 kila a víc za kapely, co hrajou 2, 3 roky a u nás je zná jen pár fajnšmekrů se mi zdá dost přestřelený a ve výsledku tím neustále se zvyšujícím vstupným "trestáte" tu neustále se snižující skupinu nejvěrnějších fandů, co na koncerty chodí. Nemluvě o tom, že s občasnou změnou prostor se často i lehce provětrá vzduch a na koncert přijdou někd yi lidi, co jsou zvyklí chodit jinam než na Sedmičku.
4) To všechno, co jsem napsal výš je samozřejmě nepodstatný za situace, kdy vás dělání koncertů stále baví, kdy jsou spokojení návštěvníci a samozřejmě i ta kapela a klub, kterej jedinej ze všech zúčastněných se tím regulérně živí (spolu sbookingovou agenurou, což je taky fajn punkovej byznys), zatímco vy musíte ráno do rachoty.
Phil Hell
20. 9. 2011, 11:17
na 007 pry s detma a mirandou zahrajou este Nikki Louder
slovniska ambasada
20. 9. 2011, 10:50
Jinak POINO třeba mě osobně extrémně sedli, jeden z top konciků 2011. Velký díky Pedrovi a Machymu, i když pro ně to byl bezpochyby provar.
zbyněk kenik.maty@centrum.cz
19. 9. 2011, 17:36
ono taky zalezi kolik si ta kapela rekne, zejo, pro nekterou kapelu muze byt uplne normalni ze jeji prachy jsou na budgetu nizsi polozka nez nektery jiny
no
19. 9. 2011, 17:26
Hele já jsem velkej zastánce Sedmičky, to snad nemusím nikomu vysvětlovat. Ale odbývat to, co píše "viděno střízlivýma očima" jen jako píčování mě nepřijde úplně ok. Protože úplně mimo mísu to fakt není. Sám jsem letos dělal několik koncertů Na Půlce, protože na Sedmičce bych je nezaplatil, respektive kapela by nedostala žádný peníze.
A třeba Klubovna je podle mě taky úplně v pohodě prostor.
Banan xmr.bananax@seznam.cz
19. 9. 2011, 17:06
všechny ty kluby co tu menujete skončej do dvou let (bohužel) a sedmička to drží nad vodou 40 let a vám je to furt málo
viděno staršíma očima
19. 9. 2011, 16:31
klubovna, discentrum atd? to si delate prdel. hlavne prepocitavejte koruny na eura at jsme svetovy jak sovak s brodskym
libicek
19. 9. 2011, 16:28
Aran: sorry, ale fakt nevím, jak líp než tou ironií vyjádřit to, že někdo není ochotnej si přiznat, že dát klubu víc peněz než kapele je fakt divný.
s tím, co píšeš o 007, bych naprosto souhlasil, kdyby šlo o koncert, u kterýho by byla aspoň naděje, že tam přijde třeba 80 lidí. S tím, že je lepší o něco víc prodělat s vědomím, že to bude příjemnější pro kapelu i pro lidi, bych souhlasím taky, ale není to úplně tak jednoznačný, jak to formuluješ. Když to uděláš v menším klubu s nižším nájmem, tak za 1) je větší šance, že budeš moc dát víc peněz kapele a 2) můžeš dát nižší vstupný (takže by pak takovej koncert moh stát 4-5 euro jako kdekoli jinde v Evropě). A takový místa v Praze jsou... Klubovna, Final, XT3, Discentrum... (jasně, každý to místo má oproti 007 nějaký nevýhody, ale to je to samý jako s tou Dvořákovou síní). Kromě toho jsem si jistej, že tyhle kapely jsou zvyklí hrát i za divočejších podmínek, než poskytujou ty klubu, který jsem vyjmenoval...
viděno střízlivýma očima
19. 9. 2011, 16:19
Aran: Mě jsou ty důvody jasný. Ale jestli je to naprosto adekvátní, to nevim. No nic... Nezbývá nic jiného než si udělat svůj vlastní klub, kde bude vše minimálně tak dobrý jak na kopci, ale za jiný peníze. A to není ironie!
amargok
19. 9. 2011, 16:16
mno ještě je ve hře tohle (jen tipuju, třeba to tak vůbec není): když tam (007) žádnej koncert není, tak to tam ČVUŤáci asi moc nevytrhnou, takže by se provozovateli mohlo vyplatit snížit (nebo zrušit) nájem, protože tržby by šly do píči
jos
19. 9. 2011, 15:57
amargok: Chápu. Mně připadalo, že souhlasíš s tím ironickým "Je fakt super vidět, že punk je pořád ještě živej" od "střízlivejch očí" (ty vole to je jak někde u indiánů - blázinec. No nic.). Jak to vidím já: za ten servis, kterej nabízí Sedmička - bezkonkurenční zvuk, fantastickej přístup zvukaře, zázemí pro kapelu, pomoc s propagací, možnost udělat nekuřáckej koncert - je 4000 Kč NAPROSTO adekvátní částka. Skoro mi přijde lepší udělat koncert na místě, o kterým vím, že to bude super pro lidi i pro kapelu - a prodělat na tom o něco víc, než na místě, kde to bude z jakýhokoliv důvodu drhnout.
19. 9. 2011, 15:36
Adame, nevím co je punk, ale co vím, že na kopci nemůžu udělat koncert, protože bych se nedoplatil.......
amargok
19. 9. 2011, 15:28
Já jen abych se v tom zorientoval - jestli tomu rozumím, tak "střízlivý oči" a "amargok" tvrdí, že 4000 za pronájem 007 je hodně a že to není punk. Chápu to správně? Díky.
19. 9. 2011, 15:14