A offtopic, ale epochal: novej track iconAclass (MC dälek z Dälek):
http://www.youtube.com/wa…
Aran uv@silver-rocket.org
20. 9. 2011, 15:24
Pepek, martin: Zajímavý čtení, díky!
20. 9. 2011, 15:24
Phil Hell:
1) Cajk.
2) Rozumím.
20. 9. 2011, 15:23
Tohle je fakt zajimava kauza, takze rad prispeju i svym bludem...
..nejakej cas okupuju Bristol v UK, mistni UD scena je na tom velice dobre a rekl bych, ze tu funguje i par podobne nadsenejch posuku, jako sektari ze SR.
Velky i mensi kapely tu hrajou takrka kazdej den a je z ceho vybirat.
Napriklad takova Corleone Family, ktera dela koncerty kapelam jako Unsane, Melvins, Eyehategod, Wino, Big Naturals apod., si docela dost zaklada na tom, aby meli kapely dostatecnej komfort - alepson co vim z doslechu...podle me to neni o narodnosti, ale opravdu o lidech, neda se to generalizovat.
Jinak pro poradek prihodim par cifer, ktery jsem za nektery listky dal.
Unsane - 11 liber
Eyehategod - 16 liber
Helmet - 20 liber
Fucked Up - 11 liber
Keelhaul - 10 liber
Monotonix - 10 liber
Samiam - 10 liber
B.Dolan - 9 liber
Z toho mi tak nejak vychazi, ze i za min znamy kapely tady tech 200 - 270 korun das.
Pepek
20. 9. 2011, 15:23
čoveče filipe v praze nic z tohohle co píšeš nemáme, proto to tady děláme tak blbě a ty v brně tak dobře, nic jinýho za tím není
šalinátor
20. 9. 2011, 15:10
Já si žádnej vlastní klub dělat nemusím, vím, že když budu chtít dělat koncert v Brně, můžu si vybrat z poměrně široký nabídky od poměrně "luxusních" klubů, kde se platí nájem + zvukař okolo 3.000 Kč (Yacht, Melodka), přes kluby, kde se platí okolo litru (Křenka) až po kluby kde se neplatí vůbec nic (Muzak) nebo to udělat na zkušebně, která je taky zadarmo a ještě mi jde veškerej profit z prodeje piva. A když mám tyhle možnosti (v Praze nejsou?) pak logicky podřizuju výběr místa tomu, kolik lidí asi na kapelu příjde a kolik mě to celkově budu stát, ne opačně (tj. tak, že to musím dělat za každou cenu v klubu, kterej je z těch výše nastíněnejch alternativ nejdražší - ale v klidu, nikomu to neberu dělat si to tak, jak mu to nejvíc vyhovuje). O tom si myslím, že tahle debata je.
Vrah, o kterým píšeš, se z českýho prostředí naprosto vymyká tím, že ho dělají dobrovolníci, hrajou tam výhradně (snad?) podzemní kapely, vstupný je tam možná i proto poloviční nebo o třetinu nižší než na koncertech těch samejch kapel v Praze a je podle mě naprosto v pohodě, když si nechávate víc peněz než dostane kapela.
Phil Hell
20. 9. 2011, 15:05
Hele, fakt zajímavá diskuse. Takže až si uděláš ten vlastní klub, kde to bude stejně dobré a levnější, tak se ozvi, bez ironie... ale moc tomu nevěřím, protože my vlastní klub provozujeme a vím, co to stojí (já například v rozpočtu na koncert počítám s podobnou částkou, ale vždy mám v záloze ten bar, že jo, no ale na druhou stranu, když nepřijdou,lidi, tak ani ten bar nevydělá...). Občas kapely dostanou méně, než klub, ale většinou je situace opačná - kapela se mě ptá, že jestli nám to stačí, když oni dostanou tu svou gáži (chápu to tak:vědí, že když my nebudeme mít dost, tak nebudeme existovat a příště si tady nezahrají).
Ale pokud kapela dostane GARANCI 3 litry (což není moc, ale zase pro evropskou kapelu na tour myslím v pohodě), tak není co řešit, že klub dostane o trochu víc.
martin co má malárii
20. 9. 2011, 14:37
Jako starej hnidopich jen upřesním, že Enablers se nevrací s novym bubeníkem, páč Dough Scharin s nima už jel to minulý turné, čili v Praze byl taky. Tehdy aktuální "Tundru" s nima ale ještě nenahrával, howgh.
vl
20. 9. 2011, 14:26
to překvapen: Enablers jsou dobrý vždycky a všude, na každým videu a v každý písničce
luklukluk
20. 9. 2011, 12:50
ad 1) V pohodě - plnej servis pro kapely atd. - mě je to sympatický, jim určitě taky a navíc se sem pak určitě rádi vracej, OK. Jen pak chápu, že se někteří lidi celkem oprávněně diví, proč u nás za koncerty platí 2x tolik co v Americe nebo 1,5x tolik co v západní Evropě a oni přitom vydělávaj 3x nebo 4x míň. Je to holt mj. i proto, aby to ty kapely u nás neměly tak těžký jako to mají doma (změna je život). Tenhle přístup do jistý míry chápu a dokud lidi baví ho dotovat vstupným (a vás vlastníma penězma z prodělků), který by možná mohlo být nižší, tak nic proti tomu. Je to chvályhodné.
ad 2) Kapku přeháníte - nenapsal jsem "něco za něco", jen jsem se opovážil vnést do debaty možná trochu jinej pohled na punk jako na síť kámošů, kteří kromě toho, že si vozí prdel dodávkama na šňůrách organizovaných profiagenturama a s jistotou garancí (klid, netvrdím, že tak to mají všechny kapely), občas taky přiloží ruku k dílu i pro ty druhý (bez vypočítavosti). Myslím, že na tom není nic nepochopitelnýho a že tak punk funguje už odpradávna a i v tomhle se liší od mainstreamu (kam naopak spíš spadají kapely, co se hraním živí, zatímco jejich fandové se jim skládají na to, aby nemuseli chodit do práce).
ad 3) + ad 4) Myslím, že k tomu není co dodávat.
Phil Hell
20. 9. 2011, 12:34
Hele, naše vlastní kapely věděj hodně o tom, na jakejch bizarních místech se dá hrát za skoro žádný peníze, a právě proto se snažíme to pro kapely, co nás bavěj, dělat jinak. Je to někdy náročnější, ale podlě mě správný. Ano, lze bejt promotér bez rizika, to neni složitý - ale podle mě to většinou odsere ta kapela, a tohle třeba já nechci. Myslim, že i za hranicema najdeš lidi, který udělaj něco pro tebe - netvrdim, že je to snadný. Ale nemusí to bejt prostě jen výměnnej obchod, na to neni vůbec nutný přistoupit.
A ta cena vstupnýho, asi to nebylo teda na nás... ale jako kurva my přeci FURT tohle řešíme, mezi sebou, s lidma, furt. Trestat lidi dvěma stovkama za koncert... stopade je menší trest? Kilo je přijatelný za "neznámý" kapely? Nebo radši úplně zadara? Já bych byl šťastnej, kdyby se prachy z muziky daly úplně vynechat, ale my jsme zatim cestu k tomu, aby tu hrály dobrý kapely zadara nebo za minimální peníze, nenašli.
Töhötöm uv@silver-rocket.org
20. 9. 2011, 11:58
Hele ty Enablers jsou všechno tak dobrý jako to video co máte v novinkách? Jestli jo tak to jdu.
překvapen
20. 9. 2011, 11:45
neco za neco - to je prece zaklad crustovyho byznysu arane. ty kapely muzou bejt sebehorsi, ale poplacaji se po zadech a udelaji si navzajem turne po celym celickym svete.
anti vsechno
20. 9. 2011, 11:40
Phil Hell:
1) Ano, jistě - souhlasím. Tak proč těm kapelám jednou za čas nedopřát fajn koncert se vším všudy? Myslím, že nemusí automaticky platit, že když hrajou ve Státech tak a tak, že to musí bejt v Evropě to samý.
2) Tohle "něco za něco" je z mýho pohledu strašně vypočítavá věc. Nebudu přece ty kapely kádrovat podle toho, jestli někdy udělaly koncert pro jakoukoliv Silver Rocket kapelu (nebo teda "východoevropskou", jak píšeš). Ty vidíš punk takhle, já to vidím takhle: ta kapela se mi líbí, jsem její fanoušek, tak jí pomůžu. A neočekávám od toho koncerty pro svoji kapelu jako "výměnu". Nebo si ten koncert musejí "zasloužit" tím, že někdy aspon slyšely nějakou českou kapelu? Nevím, tomuhle moc nerozumím.
3) Prosím tě, uveď nějaký příklady, jak Silver Rocket "neustále zvyšuje vstupný". Děláme to totiž přesně naopak. Pokud to nebylo cíleny na SR (což asi fakt nebylo, když to čtu znova), tak sorry - nemyslím to jako výpad.
4) Baví - a bavit nepřestane, hehe.
20. 9. 2011, 11:37
no, tak jsi nám to tady řekl a teď si dáme lanýže
moravska piča
20. 9. 2011, 11:33