Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Radim: jen krátce, protože skoro přestávám chápat, co se to tu dneska děje. Asi se shodneme na tom, že squatting je trochu jiná kategorie útoku na soukromý vlastnictví než prostá loupež auta. Právo na soukromý vlastnictví jinak porušuje kdekdo, stát nevyjímaje. Pokud se řeší tzv. "problém" se squattingem takhle a jako ospravdlnění zazní "respekt k soukromýmu vlastnictví", je to málo přesvědčivý a maskuje to zjevně něco jinýho, čili je to tzv. účelový.
Töhötöm uv@silver-rocket.org 14. 9. 2009, 18:30
Dalsi trest: 2 mesice vezeni s podminkou na jeden rok ( http://twitter.com/squatm… ). Bez komentáře.
Ado. 14. 9. 2009, 18:19
Jako já jen čumim ty vole...
Aran uv@silver-rocket.org 14. 9. 2009, 18:02
jako nikdo tady nepochybuje o tom, že intenzita zásahu fízlů byla neadekvatní. ale je potřeba si uvědomit jednu zásadní věc - nejde se prostě nacpat do baráku, když si to jeho majitel výslovně nepřeje. nikdo nemá právo vzít si / používat cizí věc proti vůli vlastníka - ať už jde o dům, auto, kytaru, boty, prostě cokoliv. anebo když mi něco přijde z mýho pohledu bezprizorní, můžu si to přivlastnit?
nechápavej 14. 9. 2009, 18:00
priklad respektu k soukromymu vlastnictvi uz tady nekdo popsal v souvislosti s vyvlastnenim ve "verejnym" zajmu, to jako ze treba barak o kterej se staras a vrazis do nej prachy si veme stat, aby misto neho postavil dalnici nebo parkoviste
paul 14. 9. 2009, 17:46
Tohotom: respekt soukromýmu vlatsnitcví je účelovej argument? Nechápu. Prosím vysvětlit. Mimochodem tomu, kdo mě nazval fanouškem fízlokracie - jestli tak soudíš z vety"respekt k soukromýmu vlastnitcví" tak je asi na čase vytáhnout si hlavu z prdele, ne? Ještě bych dodal to, že náckové jsou mrdky a fízlové na ně serou, ale to neomlouvá předmět týhle diskuze...A poslední věc. Když si třeba koupim barák a nebudu mít nějakej čas na opravu prachy a někdo se mi tam nakýbluje...to je jako cajk, jo? Tak jestli někdo chce tvrdit, že by mu to nevadilo tak si mysli, že je pokrytec on.
Radim 14. 9. 2009, 17:44
já sem třeba včera musel mámě vysvětlovat, že squatteři a sprajeři jsou (teda v principu) různý skupiny lidí a že squatterum nejde vo to posprejovat prahu. to je jeden příklad informovanosti tý nasraný části společnosti.
Peklo pe.klo@centrum.cz 14. 9. 2009, 17:29
Lukáš: o tohle myslím nejde. Majetek znamená i odpovědnost. Když na něj kašleš, můžeš skoro všude na světě očekávat, že tvoje vlastnický právo někdo prostě zpochybní (často navzdory zákonům). Stát tě někdy brání, jindy zase ne. Někdy tvý vlastnictví zpochybní stát sám. Zajímavější ale je, proč se s lidma, který zpochybňujou tenhle rys kapitalismu, náš stát ochotnej bavit není, zatímco s rasistama to až takovej problem neni. A navíc všechny hází do jedoho pytle.

Jinak jak psal Torr - squatty jsou všude důležitou součástí toho, co máme rádi. Zajeďte si třeba do Německa. Kdo chodí na koncerty a trochu kouká kolem sebe, tak to myslím chápe. Jak by měl fungovat squatting, to ovšem nevíme... má to svoje dějiny, na to jsou povolanější lidi. My jsme jen punkáči, co mlátěj do kytar, žejo.
Töhötöm uv@silver-rocket.org 14. 9. 2009, 17:16
Aran: no vidíš, já mám před barákem už půl roku nadrbanou káru a šetřím na opravu a asi bych byl pěkně naštvanej, kdyby k ní někdo přišel, řekl si, že ho tam evidentně chci nechat zrezivět a vzal si ho pro sebe. Ovšem kdyby mi ho pak vrátil opravený, tak bysme se určitě dohodli. Podle mě zhruba na takovým principu, se souhlasem majitele, může squatting fungovat.
Lukáš 14. 9. 2009, 17:04
taky byste nechtěli mět na krku to,že to třeba spadne a někdo tam natáhne bačkory
pražák 14. 9. 2009, 17:03
Lukáš: no a navíc: voni se přece pomalu už chystaj vyhánět lidi z jejich vlastních domů, když budou zrovna potřebovat!!(ale to je trošku mimo tohle téma)
Tms 14. 9. 2009, 16:57
jo ale majitel má podle mě taky určitou zodpovědnost za ten barák.Dejme tomu že to třeba spadne a někdo tam zařve.
možná melu 14. 9. 2009, 16:55
jedna věc je smysl pro morálku, drzost, fašismus, mučednictví, demagogii ale tohleto, co tu hodil "taky mazec" je silná káva, ukazující na nekonečnost debility, spojený s jasnýma regulema birokratickýho státu tyvole.
...policistům tvrdil, že byl v domě pouze v rámci výkonu své práce, to mu však podle policejního mluvčího Tomáše Hulana není nic platné a bude s ním jednáno jako s kterýmkoliv jiným squaterem...
crack 14. 9. 2009, 16:53
Lukáš: Ale čí svobodu narušuješ, když se nabouráš do prázdnýho baráku, kterej chce developer evidentně nechat spadnout, aby se o něj nemusel starat??? Tady přece nemluvíme o tom, že by squatteři chtěli bydlet u někoho doma!
Aran uv@silver-rocket.org 14. 9. 2009, 16:52
Aran: však si nemyslím, že to jsou "smažky", myslel jsem, jak to bere standardní divák TV zpráv...
Taky nemluvím o slepým dodržování zákonů, to vůbec, spíš mám na mysli, že ke svobodě patří i určitá dávka zodpovědnosti, zejména ta, že nebudeš omezovat svobodu někoho jinýho. A v tom, že někomu vlezeš do baráku (tenhle případ) nebo na pole (Czechtec) přesně tohle vidím, i když konkrétní řešení těchto situací ze strany úřadů se mi hnusí.
Prostě takhle: o represích bych mluvil až mě budou vyhánět z mýho domu, když mě vyženou z cizýho, tak se holt seberu a jdu...
Lukáš 14. 9. 2009, 16:47