Abuch - Ufff. Já to neuváděl proto, že bych si to myslel taky. Já to uváděl jako příklad toho, že pohledy jsou různé. Příklad toho, že asi KAŽDÝ ví, že drogy (a spousta jiných věcí) škodí (a to nejen jemu, ale svými důsledky i jeho okolí) a přesto jsou lidi, kteří je berou. Realita vs. ideál. Ale jinak to asi vidíme hodně stejně.
marek - Vidíš: V tom je mezi námi rozdíl - já ti tvůj názor neupírám. I když by bylo strašně snadný říct, že si to o tobě myslím taky.
Aran - Jaký filozofický veletoče máš na mysli? Jen jsem vyjmenoval pár úhlů pohledu. Se kterejma ani v nejmenším NESOUHLASIM úplně stejně jako s tím vaším "vše, co je dobrý pro mě, musí být dobrý i pro ostatní".
fakt nekuřák - ani nevíš, jak je potěšující to číst.
Ok, vzdávám to. Buďte dál někteří přesvědčeni o tom, že máte jedinou, nezpochybnitelnou pravdu a že každý, kdo to vidí jinak, je debil. A já si dál budu přemejšlet, kde se to tady najednou vzalo, proč tahle debata přichází až v posledních letech a třeba před čtyřiceti lety by argument, že nechce smrdět, když jde v noci domů, asi nikdo nepoužil a za exoty naopak byli ti, co nekouřili...
A všichni třeba budem spokojený. Teda až do momentu, kdy si nějaký idiot zas zapálí vedle mě na koncertě, což mi vadí stejně jako většině lidí a nebylo to pro mě téma debaty.
naposledy tarrův zastánce, co neni tarr
4. 2. 2010, 15:30
fakt nekuřák: Myslím, že "končíš" proto, že nemáš argumenty. Sorry, vidí to každej. O jakým BOJI nekuřáků je vlastně řeč? Opakuju: snažím se jen bránit.
Dejtesi pohovužne?: Těším se na nějaký tvoje super téma na tomhle fóru. Sem s ním!
Aran uv@silver-rocket.org
4. 2. 2010, 15:27
vy už jste tak zaseklý ve svý vlastní spravedlivosti, ve svym boji, že už to pomalu ani neni směšný. argumentace je v podstatě v pořádku: svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhýho, možnost kouřit venku, akce dopředu označený jako nekuřácký... proti tomu nic nenamítám. ale tu vaší křižáckou urputnost, Banánovy násilnický výhružky.. s tim jděte fakt do prdele.
končim, jen jsem si chtěl trochu rejpnout a vidim, že to nemá význam.
tarr je v pohodě.
fakt nekuřák
4. 2. 2010, 15:22
Tyvoletohlejefaktprdeluž. Každejtejdentosamý! Užsenatovyserteadělejtemuzikuračikurva! Všichni!
Dejtesi pohovužne?
4. 2. 2010, 15:10
Takže podle některých lidí, já vlastně coby nekuřák omezuju kuřáky tím, že jim upírám jejich právo foukat mi kouř z cigaret do mého obličeje. super.
BSe
4. 2. 2010, 15:02
pohled na čadiče skrz okna v Kafe Kafka dává problematice potřebnej obraz: venku mráz a smrad, uvnitř teplo s vůní baru a dívek
majty hehe
4. 2. 2010, 15:02
co je normalni....tetovani nijak neovlivnuje okoli narozdil od koureni...
hluk je samozrejme diskutabilni zalezitost, ale podle prokazanyho tkzv. Bowieho efektu, lidske ucho snese pri poslechu oblibene hudby podstatne vetsi zatez bez poskozeni,nez kdyz poslouchate neco co se vam nelibi. takze lidi co dou na koncert hlasity hudby, tak proste budou poslouchat hlasitou hudbu, nikdy jsem nesel na kocert pro 200 cigaret...
Abuch uv@silver-rocket.org
4. 2. 2010, 14:58
co je normální?: to nevím, ale ty normální nejsi.
marek
4. 2. 2010, 14:55
co je normální?: Ty vole to je výborný. Garantuju ti, že podobnejma filozofickejma veletočema si obhájíme třeba i rasismus jako svobodný a normální vyjádření vlastního názoru. Mě prostě přijde fascinující, jak je některejm lidem ÚPLNĚ JEDNO, že dělají nepříjemný věci jinejm lidem, který si to nepřejou. Vůbec to ty vole jakože nechápu, nerozumím tomu.
4. 2. 2010, 14:54
Tarr: až budeš někde na koncertě, tak se přihlas. Jestli nevíš jak vypadam, tak se zeptej, někdo asi vědět bude. Nebo mi napiš na mail. Myslím, ale, že face to face nikdy nepotkáme, protože na to nebudeš mít.
Banan xmr.bananax@seznam.cz
4. 2. 2010, 14:52
br: Ano - to je pohled nekuřáka. Kožní lékař by ti asi řekl, že normální je netetovat se (ze stejných důvodů) a MUDr.Nešpor z Bohnic všude otevřeně říká, že normální je neposlouchat rockovou muziku, protože s ní jsou spojena nebezpečí typu alkohol, drogy, hluk a další věci které ohrožují zdraví.
Tvá argumentace nápadně mimochodem připomíná argumenty, těch, kteří zavírají rockové kluby.
co je normální?
4. 2. 2010, 14:51
Aran: fakt jsem neopisoval
Marek
4. 2. 2010, 14:49
no tyjo fakt nevim...napsat takovejhle post po tom co sem adam napise:
Rozdíl je ten, že kuřáci MAJÍ MOŽNOST chodit kouřit ven, zatímco nekuřáci jsou odkázaný na jejich ohleduplnost.
znamena budto ze prispevatel je proste slepej a hluchej a nema cenu se s nim vubec hadat, nebo se todle sepisoval hodne dlouho a nevidel co sem adam napsal..., cely je to jen o ty moznosti, a pisem to sem jako u blbejch furt dokolecka:
nekurak nema sanci v tom kouri nebejt, kurak si muze jit zapalit ven, to fakt nikdo nikomu nezakazuje, a nekurak kterymu kour nevadi, si jde s kouricim kamosem pokecat ven. ja sem treba alergickej na kour od mala, mam nejakou presunutou verzi astmatu a kour mi fakt nedela dobre, ale celou dobu sem to nejak proste bral, jako ze je to dan rokenrolu, ale od ty doby co mam deti tak mi to proste fakt vadi prijit domu a smrdet jak vypalena indianska vesnice. A mam pocit ze vetsina SR to ma podobne, tak vas proste uz po nekolikaty prosime, nekurte na koncertech, neni to zadny krizovy tazeni, bananova inkvizice je jen takova mala ukazka, ze nekdy to muze cloveka privist az k zoufalstvi.
Mimochodem kdyz tu hrali OM, tak ty teda (nekuraci) absolutne nechapali co je to za zemi kde lidi kourej jak tovarny v klubech nebo dokonce v restauracich, rikali ze neco podobnyho videli uz jen v rakousku...evidentne to jinde jde, a nemusi to bejt ani nakazany zadnym zakonem, jak rikali kuci po turne na slovensku, ze kluby sice nekuracky nejsou, ale lidi normalne sami od sebe chodej hulit ven. To je to co bysme si strasne prali i my.
Abuch uv@silver-rocket.org
4. 2. 2010, 14:48
zastánce: nerozumím ti. Pořád ti nedocházi jedna věc. Normální je nekouřit. Ať se ti to líbí nebo ne. Nechápu, proč by měl nekuřák brát ohled na kuřáka, fakt ne. Svoboda jedince končí tam, kde začíná nesvoboda toho druhého. Velmi ošemetný slogan, ale v tomto případě prostě platí a důvod proč, si můžeš přečíst na každé krabičce od cigaret.
Marek zavodskymarek@centrum.cz
4. 2. 2010, 14:47
odpověď: Nerozumím úplně.
Pro všechny kuřáky: vadím vám nějak já jako nekuřák? Omezuju vás nějak na koncertech nebo v hospodách? Musíte řešit, že tam jsem - já, NEKUŘÁK? Jestli jo, chci vědět jak. Jestli ne, nerozumím těm kecům o křížovým tažení. To totiž pořádají kuřáci na nekuřáky, ne naopak. My se jen snažíme bránit.
4. 2. 2010, 14:46