Prej čtyř piv.
Radim radim.solc@gmail.com
11. 3. 2010, 18:32
Výběr mezi digitální verzí (spíš wav než mp3) nebo fyzickým nosičem s kódem ke stažení je rozumný řešení. Vinyly kupuju a mám je nejradši, ale zároveň je to trochu luxusní zboží. V pohodě jsou i kazety, pokud jsou hezky udělaný. Cédéčka mi přijdou nejlepší jako malonákladový CD-R, to můžou bejt náhodou taky krásný artefakty. Třeba obal Head In Body, co vydal Klangundkrach by na jinym formátu vůbec nevynikl.
mty
11. 3. 2010, 18:30
Ať už formát jakej chce, když ho pořizuješ od lidi, který se věnujou DIY tvorbě, pak můžeš pro podporu jejich činnosti volit formát libovolnej (přijde mi šumák, jestli vinyl, kazetu, CD nebo fonografický válečky). Zkrátka využíváš vlastní přehravač, na cesty třeba mobil nebo jiný péempéčko. Samostatnej kód za kilo, to je věc, která zabíjí hned dvě mouchy jednou ranou. Jednak můžeš podpořit vydání něčeho hmotnýho, ale předevšim, je tu šance si v ceně čtyř piv poslechnout, co zase ty který kokoti za šílenost nahráli (bez ohledu na to, jestli kapelní filozofie nadržuje nejmenším, malejm nebo velkejm kotoučům). Jak píše Tomske, je to solidní řešení, mě se líbí a nemyslim, že by s tim měl kdokoliv jakkejkoliv problém.
Job honza.krejca@gmail.com
11. 3. 2010, 18:25
ja hlasuju pro 7"/LP bez downloadu, sedet u gramofonu s kafickem a trapit cernej nebo barevnej kotouc jehlou, to je prozitek, kterej zadnej mp3 prehravac neprinasi. dalsi vec je jinej (tim myslim lepsi) zvuk na gramofonu prehravaneho LP nez digitalni ve formatu mp3.
mrdat cd i mp3
11. 3. 2010, 18:25
do třetice. a věřim rovnici pro 21. století: "download zadarmo = více prodaných nosičů". tedy víc lidí zjistí, že je to dobrý, a proto je větší pravděpodobnost, že to někdo ocení a koupí si nosič. alemožná to je jen má špatná úvaha
Tomáš Fuk
11. 3. 2010, 18:23
fonografický váleček/šelaková 78ot. deska + 16kbps mp3
juchůů
11. 3. 2010, 18:23
a flac rozhodně taky. a taky zadarmo.
Tomáš Fuk
11. 3. 2010, 18:21
Kombinaci vinylu a kódu pro stáhnutí mp3 beru. Většinu věcí stejně kupuju na vinylu, a pak to někde stáhnu z netu, abych to mohl poslouchat mimo obývák. Na kazetách jsem sice vyrostl, ale nějak jsem k nim přestal mít vztah...
libor
11. 3. 2010, 18:20
sem línej si číst, co tady psali lidi přede mnou, takže možná budu někoho opakovat.
1) doporučuju rozhodně byznys školení, kde vysvětlí, že dyi je cesta do pekel a že nerozumíte světu:)
2) já nevim, mně přide platit za mp3 hovadina. buď si ot někde člověk stáhne "bokem" nebo za to zaplatí za nuly/jedničky. dle mě dnes vychází tolik dobrý hudby, že ač s to asi blbě přiznává, tak samotná hudba má téměř nulovou hodnotu.
3) vinyl je sice super elitářská záležitost, kdo si to bude chtít ale ne každej má doma gramofon, zas na druhou stranu, dyž už si někdo vinyl koupí, je jasné, že mu na tom záleží.
4) myslim, že stále budou lidi, co budou vyžadovat cd. já si raději koupim cd než vinyl. nemám gramofon, ale když už chci podpořit kapelu, tak za to chci mít něco fyzického. (pozn. není nic horšího koupit si cd s odfláknutým bookletem).
5) v tomhle se mi líbí, jak to udělalo Sporto. kdo za to odmítá platit, ten si to nikdy nekoupí a chtít za nula/jedničky prachy je lehce pokrytecké. kdo už se rozhodne kapelu podpořit, tak už třeba cena o 50 korun víc ho nerozhodí a chce něco víc než hudbu. sběratelství je elitářská blouznění.
tedy) mp3 zdarma + krásnej vinyl s vloženým cd (lisování cd stojí pár korun nemýlim-li se) a klidn+ě ať to stojí od 50 korun víc.
6) "museli si cédéčko do poličky kutilským způsobem vyrobit sami" - tohle nikdo dělat nebude... možná pár bláznů.
Tomáš Fuk
11. 3. 2010, 18:19
sorry
vinyl/kazeta + mp3l
měst
11. 3. 2010, 18:02
vinil/kazeta + mp3
měst
11. 3. 2010, 18:00
Hele, děkujeme za všechno co píšete - přesně v tohle jsme doufali, že nám dáte vědět, jak to vidíte. Pokračujte! Je to mimořádně zajímavý, píšete super věci, který stojej za přemejšlení... a tahle debata bude mít určitě hmatatelný i nehmatatelný výsledky.
Töhötöm uv@silver-rocket.org
11. 3. 2010, 18:00
Hele, každej tady jede proti CD, ale já bych byl i pro krásný digipacky, který jdou udělat taky dobře a třeba Wake/Lift od Rosetty, nebo od PG.Lost digipacky jsou nádherný. Nicméně netuším, jak je to finančně náročný. Prostě si myslim, že by se CD nemělo zavrhovat. To, že si to ripnete a zapomenete na medium je tak trochu divný - pro mě je to pořád artefakt, ke kterými něco cítim, protože cítim i něco k tý kapele; jinak bych si to taky nekoupil, že jo.
Co se týče vinylu to je snad jasný, že když bude vinyl, dám mu přednost, ale kdybych neměl prachy (což při studiu konstantně nemám) a byl by hezkej, o něco levnější digipack, tak bych ho bral, že jo. A kód na download k vinylu a digipacku by byl hezkej bonus.
A když jsem to zakončil tím bonusem, tak asociativně teda musím říct, že nejlepší "strategii" při vydávání maj Sporto - stáhni si to gratis kámo a když se Ti to bude líbit, kup si to. Ale je jasný, že by na tomhle parazitovalo hodně lidí, kdyby se to zavedlo na celym labelu. Aspoň budou peníze do zálohy na koncerty z mp3 downloadů, to se mi líbí. Stejnak proti mp3 nic nemám, jinak bych neměl svůj "label", kde dávám věci, který mám rád od lidí, který mám rád... No, takže asi tak nějak.
Jo, hele, vlastně ještě bych měl jednu krásnou ukázku tady, jak se to dělá hezky a úspěšně:
http://futurerecordings.b…Úžasná hudba, dobrý investice a fajn lidi.
skold punkistpop@gmail.com
11. 3. 2010, 17:56
souhlasím, cd opravdu na hovno je. jsem taky pro vinyl + mp3. člověk prostě tak nějak cítí potřebu "něco" vlastnit a pokud tu je ta možnost vinylu místo cd, tak to má hned mnohem větší kouzlo. ale bez mp3 se to ve světě kompjůtrů už asi fakt neobejde.
totalySICK
11. 3. 2010, 17:48
Souhlasím s tím co už tady padlo - když už si cédo koupím, tak si ho stejně hned ripnu a po pár dnech už ani nevim, že ho mám v jiné než digitální podobě...
Co se týče vinylů, tak jste to právě vy (SRR) díky komu reálně o koupi gramce uvažuju.
To navrhované kilčo za album je naprosto OK - platím to s tím, že podporuju váš projekt a taky toho interpreta; obojí se mi líbí (jinak bych si to nekupoval) takže no probs.
Jen tak dále!!
Mates playlist1384@gmail.com
11. 3. 2010, 17:42