jinak vinyl je bez debat.
Takeshi
11. 3. 2010, 21:38
Dobrej napad jsou ty digipacky (prece je tam jen mene toho plastu) jak uz zde padlo.Presto ze nemam "jeste" gramec tak kapelu ktera se mi libi po hudebni strance, rad podporim a nejak nezalezi kolik je cena nebo na cem to je i kdyz preferuju cd ale jako fanousek te kapely to beru za povinnost. Super napad je to ze: kod by byl v nejakym bookletu(digipack) kde budou texty a celkovej art co k tomu patri tak aby si kazdej prisel na svy jen misto cd bude kod.A nebo v druhem pripade at si vybere kapela na co to hodit.
Takeshi
11. 3. 2010, 21:32
To je úplně super co tu píšete, díky moc!
Aran uv@silver-rocket.org
11. 3. 2010, 21:28
Dobře udělaný rip v APE/FLAC za 150,-, případně rip z lp (96/24), s grafikou s pdf třeby = pro mě lepší než cd. Vinyl dle libosti + digitál. Artefakt je fajn věc, ale cd jsou samo o sobě jedničky a nuly taky.
jkl
11. 3. 2010, 20:43
Jsem pro variantu vinyl s mp3 a nebo jen mp3. Ti, kteří nemaj gramec a chtěj vlastnit něco hmotného, tak ať si koupěj ten vinyl. Budou mít něco hmotného, co jim vydrží a ještě třeba někdy v pozdějším věku změní názor a koupí si i ten gramec.
CD je hloupost. Když tak nanejvýš udělat jen booklet s mp3 kodem a ten pak prodávat.
v k
11. 3. 2010, 20:43
vinyl je krasnej umeleckej artefakt sam o sobe, nejaka plastova blbost ho nemuze prekonat
jo a
11. 3. 2010, 20:16
Jsem jednoznačně pro VINYL s kupónem na stažení mp3 (teda já bych se asi obešel i bez toho kupónu - v poslední době už si to většinou ani nestáhnu - ale spousta lidí to určitě využije). Nad CD už jsem zlomil hůl - jediný výjimky z poslední doby byla první deska OTK a minialbum Auxes. Je sice pravda, že vinyl je luxusní zboží, ale oni ty cedéčka taky nejsou levný a přitom jsou o tolik ošklivější ... Takže těžkotonážní 12'', letectvo 10'' a pěšáci 7'' do boje!!!
jakub.uck
11. 3. 2010, 20:12
me by se libilo, kdyby si treba nejakym hlasovanim mohli lidi vybrat obal desky - vim ze to neni zadna prdel to udelat v tech programech a tak, ale treba aspon barevny varianty a tak - clovek by mel pocit jeste silnejsi, ze se toho ucastni...
ale treba je to blbost, tak sem s ni
chytrej grafik
11. 3. 2010, 20:11
Já jenom za mp3 platit určitě nechci. Potřebuju mít něco hmotnýho. Naproti tomu CD mi ještě nepříde nějak mrtvý. Asi si koupím radši vinyl, protože je to "něco speciálního" ale CD mam doma taky hodně a neodepisoval bych je. Líbí se mi i ten nápad s kazetama, který posloucham v autě. Určitě potřebuju "hmotnou věc".
Minťas
11. 3. 2010, 19:39
vinyl + mp3
JH
11. 3. 2010, 19:15
zvědavcům: Je to Ibanez ATK 400 made in Korea.
http://i77.photobucket.co…Mám z ní pocit, jakože poprvé v životě držím fakt basu, hehe, je to dělo!
vocas michal
11. 3. 2010, 19:14
Jak tady někdo psal, že leckdo nemá doma gramec, a proto že je vinyl hovadina: myslim že v tom je právě super ten kód ke stažení v ceně vinylu - muziku si poslechneš taky (i když s ne tak dobrym zvukem, že jo) a obal vinylu ti stojí na poličce nebo visí na zdi a tim pádem si užíváš i ten vizuelní zážitek. Jednou jsem dostal vinyl Shellac, když jsem ještě neměl gramec, a stejně jsem se z něj posral radostí, protože ten obal je prostě boží...
Vikak8nek
11. 3. 2010, 19:04
Já si myslím, že rozhodně zachovat vinyl + mp3. Pro lidi co si pořídí jenom mp3 tak sleva na vinyl, kdyby náhodou změnili názor. A zavést SR account, přes kterej bysme si mohli kdykoliv stahovat znova "naše" desky, poslouchat je online z jinejch míst a mohla by tam bejt i galerie tej desky, texty, rozhovor. Prostě bonus(né bonus jako bonus).
golder
11. 3. 2010, 19:02
A co kotoučáky? Délka záznamu je až 120 minut, takže vedle desky samotné by tam mohlo být ještě spousa b(B)onusů... Jinak já sem pro hmatatelný věci na asfaltu + si to vždy ještě stahuju do auta, takže s kódem....
siki
11. 3. 2010, 18:53
vinyl + mp3
Alžběta
11. 3. 2010, 18:40