to Hukot: NESOUHLAS!!!
dirtylung
12. 3. 2010, 17:45
to Hukot: SOUHLAS!!!
(petr) pureheart@czechcore.cz
12. 3. 2010, 17:24
Czesc! Osobně bych za mp3 nezaplatil. A říkat, že CD a kazety jsou mrtvej formát, je blbost, protože tohle se říkalo i o vinylu. Všechny formáty maj klady i zápory. Jasně že vesměs všichni preferujem vinyl, o tom žádná. Ale ne každej vydavatel si může pravidelnějc dovolit vydávat věci na vinylu. Tak proč neudělat CDr a pár kazet? Náklady jsou minimální. A taky jsou k CDr kolikrát dost originální obaly. Tohle je věc vyavatele/kapely, na jaky formátu co vydaj. Risk je to vždycky.
Hukot pavel.lukacovic@gmail.com
12. 3. 2010, 17:22
k tomu co tady resi me napadla jeste jedna poznamka, hodne lidi rika vinyl + download a ze CD je mrtvy. jde o to ze obcas CD je vhodnejsi format, napr z duvodu ze kapela chce na CD dat nejakou dalsi datovou stopu (video...) nebo ze album ma okolo 55 minut tedy to vychazi na 2xLP a to je blby, s tema minimalnima poctama je ruzny co vim ja tak lodenice minumum 250 ks (cena se samozrejme odviji od poctu) ale vim ze v Nemeckou listovna majici minimum 100 ks, DVD je 500 ks, u CD myslim taky 500 - opravne me nekdo pokud se pletu. klidne lisovany CD nahradit CDR, Hydrahead to i dnes bezne delaji u nizkonakladovejch titulu (napriklad posledni album Everylovely Lightningheart vyslo ve 300 ks a ten artwork libustka - rucne sity a lepeny a k tomu posipany nejakym korenim)
wydlák
12. 3. 2010, 17:20
sobně bych byl taky pro vinyl + mp3 kód! nebo jen samotnej mp3 kód + třeba nějakej pěknej povedenej plakát, aby ten člověk měl taky něco hmotnýho:) a ne jen ty jedničky a nuly: 01010101010101010101010101...
12. 3. 2010, 17:15
no ty nekde vidis kody na esmek?
ja ne
12. 3. 2010, 17:14
a u alb který vycházeli jen na vinylu to bylo jak?? (př. Esqmeg - oba 10", Wollongong 10") díky!
12. 3. 2010, 17:13
petře: Jasný, ale to není problém rakeťáků. Ptali se, jakou cestou se maj vydat a já řikam, že to prostě není jednoznačný - u někoho bude fér CD (digipack/selfmade) a u někoho vinyl - tak to bylo a tak to bude. Spíš vidim důležitost týhle diskuze ohledně názorů na propagaci kódů a mp3 - to je děsně důležitý, jak to lidi pojmou a jak to s tím vidí...Vinyly a digipacky nechat, netahat se s tímhel názorem, protože to je bludnej kruh a vyvést důsledky ohledně download kódů a mp3. To je můj názor, že jo.
skold punkistpop@gmail.com
12. 3. 2010, 17:12
(petr): protoze prodej cd dotuje (nebo spis dotoval) vydavani lp, u kterych ta marze je minimalni
ftw:
12. 3. 2010, 17:09
to skold: no ale co je pak jediné do očí bijící, tak je fakt že sice nákladově vyjde CD zhruba dejme tomu o polovinu méně a prodává se za cenu mnohdy vyšší než LP. a to neni dobrý! si myslim...
12. 3. 2010, 17:04
františku: Hele, stejně tak někomu nemusí jet gramec a může ztrácet vinyly (i když to jde fakt hůř). To je to individuální generalizování, který tu furt zaznívá - já jsem třeba nikdy žádný CD neztratil a všechno jede jak má. Mě by fakt zajímalo, už jen prakticky do budoucnosti, co je v lisování ekonomičtější = náklady na lis / co si kdo koupí. Jako artefakt může fungovat jak vinyl, tak i CD, spíš je jasný, že je vinyl větší fetiš, když už budem chttít být přesnější. Jakej je náklad na vinyl a jakej je náklad na hezkej digipack? Hele, zrovna jsem si objednal tohle -
http://futurerecordings.b… a děsně se na to těším. Jasný, že vinyly mám víc rád, ale když už se tady sakra bavíme o něčem, co ušetří náklady, tak většinou vidim, že je CD levnější než vinyl a tím pádem bych CD nezatracoval. Myslim tim hezky udělanej digipek, nebo nějakej selfmade v limitce... No, snad to nepíšu moc zmateně kluci.
skold punkistpop@gmail.com
12. 3. 2010, 16:59
Kolik vubec stoji takovej lis treba cd a jakej je minimlani pocet ? Nevim, neznam tak se ptam. Treba jestli by byla moznost s tema cedeckama vydat treba nejaky limitovany pocet kusu ,kdyz tu padaj i nazory na cd ze je zbytecne je zavrhovat.
Tim
12. 3. 2010, 16:48
Taky přihodím svoje i když už bylo všechno řečeno. Kecy že "nikdo nebude platit za mp3" a nebo "dávat mp3 zadarmo" jsou blbost, minimálně studio se zaplatit nějak musí. Je jasné že ti co za mp3 neplatí nikdy, tak ani nezačnou. Ti co si CD kupovali doted, pro ně nebude problém začít platit za mp3. Je to stejný způsob podpory kapely a když prostě je vydávání CD v současné době ekonomicky neúnosné, tak s tím nic nenadělám. Jsem za vinyl+kod a nebo mp3 (či jiný digitální formát dle vkusu). Ono tady totiž nepadlo a myslím že spousta lidí si to tu ani neuvědomuje, že se bavíme o kapelách které prodají CD spíš v řádu desítek kusů než stovek. A jde hlavně o to že nikdo z kluků neni rokefeler aby mohli nechat vylisovat 500 CD, 50 jich prodat hned přes shop, dalších 100 na koncertech a zbytek nechal ležet doma s tím že se třeba časem prodají. Pokud bych byl ohledně těch cifer mimo, tak mě opravte
BSe bs@mismas.org
12. 3. 2010, 16:35
Třeba pro mě sou cédéčka taky mrtvý. Moje megasupersmažící (dvd) romka už přes 2 roky nefunguje a vůbec mi to nevadí. Když chci něco poslouchat, tak mám klasicky buď nějakej vinyl a nebo mp3, který jsou tak z 0,2% konvertovaný ze cd, o kterých moc ani netuším, kde zrovna teď sou. Vinyl vole jen tak neztratíš :-P. Čili žádný cédé už kupovat neplánuju. Když se tu ale objeví něco, co z nějakýho důvodu (ať sou to třeba prachy -- blbost -- nebo nevim... teď mě nic nenapadá, ale určitě nějaký důvody sou) nekoupím na vinylu, tak mi koupě mp3 přijde jako skvělá možnost, jak si hudbu OKAMŽITĚ sehnat/stáhnout a zároveň podpořit ruce, který to vytvářeli. ... - žádnej převratnej názor ale tak ptali ste se...
františek
12. 3. 2010, 16:32
to skold: tak si kup gramec a rázem to pochopíš!:)
(petr)
12. 3. 2010, 16:32