Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
NPyřin: a co ne jako alternativa, ale neco jako benefit pro vinyl? nekdo nechce vinyl, chce jenom digital a zaroven chce tu vec podporit. tak zaplati za flac.
Bourek uv@silver-rocket.org 12. 3. 2010, 15:07
Aran: Je mi to jasné. Spíš jsem chtěl říct, že placený download pro mě nemá smysl, i kdyby měl být jen jako levnější alternativa k nosiči.
NPyřin 12. 3. 2010, 15:03
Tohle jsem myslel: "Celá ta debata totiž je o kompromisu - jak vydávat a nezruinovat se. Resp. o tom že vydávat zároveň vinyl, CD, mp3 a ještě třeba kazetu od jediného titulu aby si každý vybral svoje, už opravdu není ekonomicky reálné."
V8k 12. 3. 2010, 15:01
Já nechci moralizovat, sám stahuju, jak o život...Ale kdo přišel proboha první s tím argumentem platit za jedničky a nuly je nesmysl? Platíme za software, antivir, online banku, nebo třeba za pluginy atd. To, že je to běžný ve světě asi nikoho nedojme, to chápu. Stažení za poplatek s případnou slevou na LP by bylo hodně velkorysé! Jsem pro! Jinak vede samozřejmě LP + mp3. CD už nějakou dobu nekupuju, ale proti gustu...
Honza lichen@seznam.cz 12. 3. 2010, 15:00
a co jako presne?
nechapu 12. 3. 2010, 14:56
To co psal fst by si měla uvědomit většina autorů předchozích přízpěvků k debatě. A možná přehodnotit svoje vize o tom, z jakejch nosičů a formátů si budeme moct vybírat... Takže díky Tondo, hehe.
Vikak8nek 12. 3. 2010, 14:54
Jen aby bylo jasný: NIKDY nás ani ve snu nenapadlo vydávat muziku JEN jako download. Vinyly budeme dělat vždycky, to je základ. Spíš jsme si jen chtěli ověřit náš pocit, že CD je mrtvý.
Aran uv@silver-rocket.org 12. 3. 2010, 14:52
Většina věcí tu už zazněla, ale za sebe: Platit jen za jedničky a nuly mi je podle mě blbost. A to i když si odmyslím, že nám lítají zadarmo na všech těch rapidsharech. Když nějakou muziku vůbec neznám, asi těžko vytasím stováka jen za to, abych si ji mohl stáhnout. To už si ji radši půjdu poslechnout na koncert, pokud tu ta možnost je. Když ji znám a líbí se mi, tak už na peníze tolik nehledím. Chci si to nasápat do počítače? Koupím si CD. Chci mít doma něco pěkného? Koupím si vinyl. Chci podpořit kapelu jako takovou? Koupím si k tomu i triko, placku nebo jinou kokotinu. Vždycky ale chci mít něco doma. Možná jsem úchyl, ale už jsem si takhle párkrát koupil CD nebo vinyl od kapely, o níž jsem měl jen mlhavé tušení, ale rozhodlo to, že se mi líbil obal. Placené mp3 nic neřeší. Že by mohly aspoň látat provary na koncertech? Nezacyklí se tím celá scéna sama do sebe? Pár kamarádů zaplatí, ale další potenciální zájemce to může od poslechu odradit. Nebo to přesně takhle chcete?

Takže pokud chcete osekávat náklady, můj názor je: LP + kód na mp3 (případně jiný formát) pro platící fanoušky. Budou mít artefakt i hudbu v počítači. Nahrát kazetu nebo vypálit CD do auta umí snad každý. A k tomu streamovat vydanou desku na web, ať si ji může poslechnout kdokoli.
NPyřin 12. 3. 2010, 14:42
voe cd forever!!!!!
kunda 2 12. 3. 2010, 14:38
zas jsem si to odklik dřív. sorry.

healer: Celá ta debata totiž je o kompromisu - jak vydávat a nezruinovat se. Resp. o tom že vydávat zároveň vinyl, CD, mp3 a ještě třeba kazetu od jediného titulu aby si každý vybral svoje, už opravdu není ekonomicky reálné. Pro jinou hudbu by třeba (možná) byl dobrý kompromis CD-R+mp3 (protože tvrdit, že je cd mrtvý ve všech žánrech je čirá naivita), ale zrovna pro tuhle je nejlepší ten vinyl+mp3. už si rozumíme?
fst | 12. 3. 2010, 14:33
healer: sacek s CD bookletem je jen nápad, nic víc.
vinyl + MP3 JE ekonomický kompromis.
fst | 12. 3. 2010, 14:27
http://4.bp.blogspot.com/… celekem vtipná fotka hehehe
hluch 12. 3. 2010, 14:25
pro fst: vinyl + MP3 neni kompromis
sacek s CD booklotem je kompromis
healer 12. 3. 2010, 14:21
Tak jsem se tím prokousal. Každej názor dobrej, i když mě některý pobavily tím svým zarytým přesvědčením, že když to tak dělá ten dotyčný, určitě to tak dělaj všichni, že jo... (např.: "každej dnes poslouchá CD jen v počítači"). Trošku mi je taky smutno z představy, že kdyby v tý debatě všichni mluvili pravdu, tak by se každýho vinylu celkem hravě musela prodat minimálně stovka kusů ve vcelku krátký době...
Ale abych odpověděl - vzhledem k tomu, že je evidentní, že něco musí z nákladů vypadnout resp. nejde o to jak vydávat, ale jak vydávat tak, aby se to dalo ekonomicky utáhnout (což si zjevně ti, kteří razí heslo "mp3 jedině zadarmo" tak nějak neuvědomují) tak z toho vylézá, že vinyl+download kod je nejrozumější kompromis. A pak mě taky napadl pro CD milovníky formát sáčku s CD-bookletem + inlayem + kodem (krabičku si koupit a CD vypálit snad už umí skoro každej) řekněme třeba za 80,- Ale chápu, že pro místní komunitu s názorem, že CD je mrtvý to asi je úchylárna...
fst | khotzilla@seznam.cz 12. 3. 2010, 14:11
SNCMF vs. BFLMPSVZ
beru oba vinyly 12. 3. 2010, 14:07