mrtvy noty: vole, noty nikdo neumi.
T.
12. 3. 2010, 21:00
podle me je ciste mp3 release proste blbost. i za prachy. jestli se ma udrzet nejaka celkova koncepce, tak proste musi fungovat jeste nejaky pevny medium. pak uz si rikam, ze by se rovnou vydavala muzika po jedny veci, jako nejakej singl release. na co cekat nez budes mit deset veci. to znamena, ze i kapely budou vic premejslet nad tim, jestli ma vubec smysl danou vec natacet a vydavat(stoji to prachy). vono teda, kdyz odbocim do uplne jiny debaty, tak si rikam, proc vubec se zabejvat natacenim a vydavanim hudby. transwaggon jezdej stace po cely republice aniz by meli jedinej release a jde to taky. vetsina lokalnich kapel a scen - a vo ty by svym zpusobem melo jit v prvni rade (aspon ja to tak cejtim) je mnohem vic vo zivym hrani. treba OTK jsem loni videl rozhodne vickrat nez jsem je poslouchal doma. vydat desku je podle me spis snaha nabidnout muziku vo neco sirsimu publiku. kazdej kdo kdy tocil nejakou muziku vi, ze ve skutecnosti po tom, co to nejak vodsudla, tak to cely pekne postriha, doladi, procisti a pak uz vlastne si rikam, k cemu je ta snaha vlastne dobra? CDcko je mrtvy medium, hlavne proto, ze dnesnimu posluchaci je na obtiz fyzicky medium, ok. trochu to podle me souvisi vsecko s tim, ze posluchac ma postupne vetsi volnost v tom, co vlastne chce poslouchat. driv mel u vinylu zakladni moznost stranu a nebo b, minimalne u singlu. pak prisla kazeta, ktera se dala pretocit, pak cdcko, kde uz si muzu primo preskakovat tracky, mp3 uz ani nemusim kopirovat kompletni - takze proto si rikam, je tohle jeste vubec album? co se tyce vinylu, tak kdyz jsem videl v GZ jak se nejdriv posle WAV po netu, kterej se prekonvertuje do 44.1 khz a vypali na CD, ktery se pusti do rezacky, tak me trosku cukaj koutky, kdyz nekdo mluvi vo tom, ze ten vinyl lip hraje. mimo to, je frekvencne dost omezenej - nemuzes do rezaci jehly pustit treba vysokou frekvenci o vysoky hlasitosti, protoze bys ji proste prerval, takze je jeste castej pripad, ze ti na ten master hodej nejakej high cut a seberou par decibel. takze si rikam, kdyz uz tak kombinace vinyl a mp3, abysme si ten metal mohli poustet v kancelarich do sluchatek.
Peklo pe.klo@centrum.cz
12. 3. 2010, 20:38
Tak podívejte se, pánové, až v květnu vyhraju volby, tak se osobně postarám o to, že bude nadále vydávána pouze kvalitní hudební produkce minořádně talentovaných umělců, jako například Kateřiny Brožové a to pouze na mnou schválených nosičích. A deset procent z prodejní ceny půjde na hokej.
Jiří Paroubek
12. 3. 2010, 20:29
"... lidi za to z principu nebudou chtít platit..." já nevim, ale de přeci taky o podporu tý věci. Lidi, který nejsou ochotný platit z nějakýho takovýho pricipu, jsou podle mě zhusta ten typ lidí, který si nakonec nekoupí ani to cd.
Jasně, že by bylo super mít vinyl, cd, kazetu a já nevim co eště, ale je snad jasný, že to nejde. A když se všichni tak rádi oháněj podporou "scény", tak to snad znamená třeba i něco tomu obětovat nebo si něco upřít, ne?
A sorry - třeba stovka je fakt málo, tu ušetří snad úplně každej.
Alžběta
12. 3. 2010, 20:25
začíná to tu zavánět poněkud sektářskejma myšlenkama
martin
12. 3. 2010, 20:24
Tak taky přihodim svuj názor, i když to bude ve většině jen opakování již níže řečeného. Pro mě je CD taky mrtvej formát a vlastně vždycky byl. Vyrost jsem na kazetách a přešel rovnou k mp3. z walkmena rovnou k ipodu. Jedno až tři CD za rok jsem si kupoval v podstatě jen proto, abych SRR a kapely podpořil, prohlíd jsem si booklet, hodil to do mp3 a CD uložil jako artefakt na poličku. Jako nemajetnej student hudbu prostě stahuju a pokud bude deska ke stažení za kilo, to co jsem dal dřív za CD, dám teď prostě za download (vzhledem k nižší ceně toho nakoupim i víc). Je pravda, že je blbý nemít v ruce pak nic hmatatelnýho. Tady bych byl pro to dělat i kazety. Příjemnější artefakt, než CD. Ale je mi jasný, že moji slabost pro kazety nesdílí každej. ..No a jakmile se zmůžu na koupi gramofonu, budu samozřejmě kupovat vinily. Takže cesta podle mě: vinyl plus download, kazeta plus download a samotnej download (třeba s tou slevou při případnym dokoupení vinilu). Tady taky neni špatnej ten nápad s uživatelskym účtem.
K.ba
12. 3. 2010, 20:14
embosovaný sběratelský kartičky, ty vole to beru. vyměnim dva arany za todda v trenýrkách
f.
12. 3. 2010, 19:51
Our new album. Available now. Nice.
Album number three...we're calling it 's/t'...came out on CD and Digital this past Tuesday. The label keeps saying they like it so much that we were starting to wonder if they were fucking with us...but the more folks hear it the more positive vibes we're getting about it...so, maybe we've done something right...but we'll leave that to you to decide.
If you've got money to burn, then you should probably buy the CD edition....until the LP arrives this spring, of course....the CD layout has 5 different inserts, each from the same serious of paintings that the official cover is from. So although we'd love to sell 5 times as many records as last time, don't get nervous when you see 5 different album covers racked at yr local record store...they're all the same.
If yr so young that buying records sounds retarded to you, then you can find this beast at any of the digital stores...which pretty much means itunes.
If yr the sort that don't buy shit, then you can stream it at Revolver Magazine's site. We're not sure how long that'll be up, so enjoy it while it lasts!
CD is available direct from Hydra Head here.
Enjoy away!
Daughters
12. 3. 2010, 19:49
prej ted dost leti vydavat jen noty, at si to lidi zahrajou doma sami... ne, sorry, nemam nic konstruktivniho do debaty o formatech, bezim na russian circles, snad budou prodavat i nejaky partitury po koncerte
mrtvy noty
12. 3. 2010, 19:46
vyserte se na mp3, vydávejte desky.
mx xmarekx@email.cz
12. 3. 2010, 19:31
Při vší úctě, kazeta jako běžnej standard už je asi fakt mimo. A to není subjektivní postoj - pořád jich mám plnou ložnici a kufr v autě, ale tahle éra už prostě není aktuální.
Tedy jasně vinyl plus kód - to je tak nějak nejlogičtější. Pro mě osobně pak nejpraktičtější LP s přiloženým CD v pošetkovém obalu.
Vinyl nade vše, nechci se rouhat, ale jak během let pozoruju ten nárůst zájmu o gramodesky a postupný odmítání CD, začíná mi bejt CD nosič zase více sympatickej - asi proto, že už není IN, stejně jako před pár lety nebyly vinyly... Ale obecný výhody vinylu jsou zkrátka daný a nemá cenu je pořád dokola omílat.
A k mp3 downloadu - lidi za to z principu nebudou chtít platit, protože neobdrží nic hmotného. Je to tak trochu proti přirozenosti. Co třeba udělat nějaký speciální, třeba i číslovaný kartičky s kódem. Něco relativně trvanlivýho - na způsob embosovaný kreditky nebo tak. Možná bláznivej nápad, ale třeba posune tuhle výživnou diskuzi zase o kus dál. Koneckonců, i tyhle kartičky by se nechaly sbírat a kompletovat a lidi by to možná donutilo poctivě zaplatit, bla, bla, bla... :)
Berry vinyl@madmusick.cz
12. 3. 2010, 19:20
V8k: Dyť jo, diy s nápaditym, ručně dělanym bookletem v pár kusech :)
vncl
12. 3. 2010, 18:36
V8k: Dyť jo, diy s nápaditym, ručně dělanym bookletem v pár kusech :)
vncl
12. 3. 2010, 18:36
vncl: náhodou, na vaše tourCD-R jsem ve svý sbírce pyšnej, he!
Vikak8nek
12. 3. 2010, 18:32
kazety nahraný z jezevčíka - tak to je moc!!!:D
(petr)
12. 3. 2010, 18:17