tim: blbost! ze ty mas rad mother..?
b.
13. 3. 2010, 14:23
Unkilled Worker má bez debat nejlíp udělaný artwork, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl.
crack
13. 3. 2010, 13:44
strb: kazetu SaDE jsem neviděl, třeba je to výjimka.
Pro mě je to na 99% mrtvý médium - ty lepší věci z kazet mám na cd a ty, co se nedaly sehnat jinak jsem si přehrál do mp3. Knížečka ve vinylu by byl luxus, co to posune zase někam dál.
OTK mají fakt skvělý booklety, to se dá prohlížet pořád dokola. Mám rád digipacky - některý jsou opravdu výjimečný, třeba Peeping Tom, No Code a Vitalogy od Pearl Jam, Projekt Parabelum, Nierika, Umakart, Unkilled Worker....
hawran
13. 3. 2010, 13:01
ty voe napad stahovat nejaky koncerty je super vec. Neco natocit na hd cam coz dneska neni problem.a za nejaky poplatek stahnout je to dalsi pomocna ruka.Prece se ne kazdej dostane vzdy na koncert ale rozhonde v nejaky mire aby to nedopadlo ze by nikdo nechodil na koncerty a doma sedel a honil pero.
Tim
13. 3. 2010, 12:31
http://etmonculcestdutofu…Před pár týdny u nás hráli tyhle rafani "Les louise mitchels" Pascal mi poslal tenhle odkaz. Vedle mp3 obou kapel bylo v tom souboru ještě v .pdf formátu pěkný obrázky, texty, nějaký povídání atak. No pak jsem si ten večer koupil ten vinyl a řikám si jaký to asi bude. A překvápko (tudíž i u vinylu může bejt)! Vevnitř knížečka se všema těma věcma co mě dostali v tom "pedeefku"
A jestli má SaDE s/t "art o ničem" tak jsem magor.
strb s dobrým pocitem,že zná lidi.
13. 3. 2010, 11:54
k debatě: ročník 66, začínal jsem na kotoučáku, tim chci říct, medium mě nezajímá, zajímá mě to, co chci poslouchat, to slyšim z kazety, CD, vinylu nebo mp3 - jestli je to blbý, barevnej vinyl s přiloženejma omalovánkama to nezachrání.....
myslim, že nejlepší je dělat všechno co nejlíp to jde, netlačit na pilu, naučit se říkat NE, občas udělat vinyl občas kazetu, občas CD, někdy vydat věci na flešce...
já jsem SR vděčnej za paletu desek a koncertů, který by jinak než díky SR prostě nebyli
pokud nezačnete vydávat na voskovým válečku, budu svoje lidi podporovat, co mi budou síly stačit, protože tak jedině můžou normální věci fungovat
osobní rady pro tahouny SR: zvolněte trochu, ono se zase nic tak hroznýho nestane, všechny ty debaty poslední dobou jsou tak trochu důkazem, že jste na křižovatce a bojíte se zvolnění jako čert kříže, ale vono vás to nezabije a nezkurví, vás o kterejch mluvim ne
tomáš
13. 3. 2010, 09:07
veci co vysly jen na kazete nebo jen na vinylu - flac download za prachy.
jojojo
13. 3. 2010, 08:38
mty: Sonu a Kuvu zrovna doma nemám, ale okolo má taky pefektní booklet. Jedno z nejhezčích cedeček na poličce. Ta chytrá skládačka. Tohle formátu CD sluší. Takovýhle věci budou při případnym zavrhnutí cedeček chybět, ale asi si stejně stojim za tim, že CD nemá budoucnost. Celkově vždycky stály většinou za prd. plast kterej se na různejch místech láme. Zklamání, když CD rozbalíš a zjistíš, že booklet je jen dvojlist, žádný texty, nic. A když je booklet naopak nabouchanej, nejde z tý krabičky nikdy vytáhnout a trhá se. Pustit CD v přehrávači taky neni zdaleka takovej obřad jako pustit vinyl, ani to nemá to šumivý kouzlo kazeťáku.
hawran: nemyslim si, že prostor pro art je na kazatě o ničem. to několikerý skládání bookletu u kazet, to je právě jedna ze součástí toho kouzla (podobně jak u toho bookletu CD okolo). Ale jak jsem řikal, chápu, že spousta lidí může vztah ke kazetám vidět spíš jako úchylku.
K.ba
13. 3. 2010, 02:19
no jasně, třeba koncert l'point!
ha
13. 3. 2010, 02:00
někdo níž psal, že dělat si doma z downloadu vlastní cd bude jenom blázen.... Bonusovo EP má parádní booklet a už sedí v polici hned vedle One Minute Cardinal
blázen
13. 3. 2010, 01:50
Do teď jsem kupoval CD, ale vypadá to, že mi SRR opět změní pohled na věc a dám se na vinyly. Jsem pro vinyl + kód, taky mám potřebu mít něco hmotnýho a zajímá mě i ksicht desky. Download za kilo taky dobrý, když v tom bude i booklet v pdf, tak to má smysl. Digipack má taky svoje kouzlo, ale cena toho papíru nejspíš převyšuje cenu cd. Dejte všechny vyprodaný věci ke stažení !!!
Vydávat desky na MC (byť s možností stažení) mi přijde jako cesta do pravěku. Tady už to není o zvuku, prostor pro art je taky o ničem a zamotaná páska každého akorát nas... . Chápu, že někomu kazeta přijde pořád super, ale to se můžeme rovnou vrátit ke kotoučáku.
Co zkusit dát ke stažení záznam nějakýho povedenýho koncertu?
hawran.z.rokycan
13. 3. 2010, 01:44
Hele, z poličky na mě teď koukala Sona a Kova a řekl bych, že třeba tomuhle albu formát CD vyloženě sluší. Nemám pro to logický vysvětlení, ale neumim si představit, že by to na něčem jiným vypadalo líp. Jeden z nejkrásnějších obalů, co jsem kdy viděl.
mty
13. 3. 2010, 00:53
Když už řešíte ty downloady, tak by hlavně stálo za to dát k dispozici starý MC, 7", 10" co už jsou dávno vyprodaný. Myslím, že by si je občas leckdo rád poslech / pořídil. Věci co vyšly na cd se vždycky někde u někoho najdou, ale víte co mi dalo práce sehnat Skalp i v těch blbejch mp3kách? A co takový Esgmeq - Devil Servant nebo splitko Point / Anyway, link na tohle za kilo by myslim leckdo ocenil, a SR by to nestálo prakticky nic.
Jinak samozřejmě kombinace vynil + download. Otázka je jakej format, protože mp3 je sice rozšířenej, ale taky licencovanej formát, a prodej něčeho v něm by možná zaváněl výběrem bakšiše od pánů z OSA.
Kejmy nikdy nespí
13. 3. 2010, 00:43
ja kupuju skoro jen cdcka, ale spis z toho duvodu ze sem se zatim nedokopal k tomu poridit gramec. takze za me flac [mp3] + vynil . mp3 zadarmo urcite ne, co treba system zaplat kolik chces, s tim ze by byla minimalni castka. stream cely desky urcite jo. Taky k tomu klubu Silver rocket / bizardni ,ale mohlo by to fungovat treba tak ze bys mel moznost bejt clenem [platit nejaky fixni prachy mesicne] a v ramci toho clenstvi dostal vsechny nosice plus nejaky slevy na koncerty plus kerku silver rocket na celo
bigbee
12. 3. 2010, 21:59