Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Sedlo voe, kde jsou vsechny ty přechodné formy zvířat a lidí ? Proč ještě nikdo nevykopal - příklad - archeopterixe (ptakoještěr, neasi) v první nebo druhé evoluční fázi, kdy má křidélka jako kuře, které mu komplikují pohyb, nemůže se pořádně ani plazit ani lítat, je k tomu odsouzen po několik desítek tisíc let, než se jakoby přetvoří v dokonalého ptáka :) kdy je vlastně ta evoluce pro něj hroznou přítěží (!), nehledě na to , že koster v přechodných formách ( miliónů druhů) musí být mnohem víc než těch " hotových " ? Ha ? Ale možná mluvíš o evoluci duchovní, kde je to všechno ovšem ještě méně pochopitelné ( vzhledem k velmi malým časovým úsekům) Z toho jsem jeleň zas já...hehe
bgt 14. 12. 2010, 14:55
super diskuze. uplne cumim co takovej obycejnej dzagannath zpusobil :)

za Klubovnu jeste jednou opakuju. komu dzagannath na koncerte bude vadit, at mi to rekne .. nebudem mu mlatit bibli ani jinou nabozenskou knihou po hlave, nebudem ho krizovat ani ho neutancujem k smrti! ani v nejmensim to neni problem. tolerujem jak kazetakuv, tak nazor kohokoliv z vas..
Janek 14. 12. 2010, 14:48
nazor: s tím naprosto souhlasím.

John: tím co je mimo mé chápání nemyslím apriori věci spirituální (i když ty taky), ale spíše současné teorie o vzniku vsmíru. Například teorie superstrun, zakřivení časoprostoru, časové paradoxy, kauzalita atd.
Zároveň věřím, že jsou na světě lidé, kteří už vidí dále, než si umíme představit. To, že se něco vymyká mému chápaní neznamená, že se to musí vymykat chápní kohokoliv jiného.
Krásný příklad je onen proslulý bod sváru v teorii velkého třesku. Mnoho lidí si nedokáže představit, že zkrátka nejprve nebylo nic (popř. nějáká žhavá všeobjímající hmota) a že z toho ničeho vzniklo něco.
S tím opravdu nemám problém, nevadí mi, že tomu nerozumím, ale neignoruji to - věřím, že dříve či později tomu někdo příjde na kloub.
Vždyť nemusím být ani magor s iq 200 abych si byl schopen sám pro sebe vyvinout několik teorií, jak vznikl vesmír. Co když vesmír pulsuje v cyklech a to, co se nám jeví jako věčnost, je ve skutečnosti pouze záchvěv či výboj vyššího univerza (dimenze)?
Co když jsou všechny tělesa v našem vesmíru pouze zvětšeninou pohybujících se elementárních částic?
Klidně můžeme být i s celým vesmírem jenom nějaké bizadrní pokusné akvárium.
Jo, patrně hodně sleduju Star Trek, tak už mi z toho hrabe, ale nikdy nikdo mě nemůže přesvědčit o tom, že evoluce je výmysl.
Máš pravdu, v chápání Boha může být každý jedinec originál. Oprostíme-li se od klasického křesťansko-židovského schématu, může být Bohem v podstatě jakýkoliv soubor skutečností a myšlenek, se kterými se jedinec ztotožní, a které všeobecně (třeba i nevědomně) přijímá.
"Bohem" může být i spiritualita jako taková - fyzický pocit po (nebo při) nějakém prožitku.
Vždyť si stačí uvědomit, kdy člověk zažívá opravdový pocit toho, že "žije", že se něco v jeho životě mění, že není jen hromada tkání.
V podstatě za to lze považovat jakékoliv pozitivní i negativní emoce.
Radost a životní elán, vlna optimismu poté, kdy se nám něco podaří. Nebo naopak frustraci z okolí, nanaplněná láska, pocity zmaru z lidské hlouposti.
Nebo naprosto nejhorší možné zažitky spojené se smrtí blízkých lidí.
To je to, co nás dělá lidmi.
A vždyť ani nemusím chodit daleko - vetšina lidí kteří na tomto foru diskutují, hraje v nějaké kapele, skoro všichni vědí, jaké to je stát před lidma a bušit do nich svoje songy. Někdy bývají koncerty naprosto dokonalým spirituálním zážitkem, to přece potvrdí každý, kdo někdy zažil spocenou bandu lidí, která nemá nic lepšího na práci, než skákat před ním a třást hlavama do rytmu.
Co s náma dokáže udělat mozek tím, že vyplaví pár sloučenin, je naprosto úchvatné.
A proto věřím, že tohle je zhruba to, čemu jsem ochoten říkat "Bůh" - uvědomění si vlastního bytí a jeho nekonečných možností.
Oslava života.
Sedlo 14. 12. 2010, 14:17
http://www.election-recor… - novy ccka ke stazeni?zadny promo?kdo je election records?
c cka 14. 12. 2010, 13:53
Sedlo: myslim si ze vira je vic individualni.. neco jako osobni vztah cloveka a boha.. cloveka a vyssich sil/smyslu..
zasadne bych tu rozlisoval mezi nabozenstvim a cirkvi. cirkev je instituce.. pro nekoho je vira vic nabozenstvim, vic to smeruje k osobnimu vztahu atd, pro nekoho je vira vic instituce. a myslim si ze cim vic je virou instituce, tim hur - a to je asi ten okamzik kdy to speje k fanatismu a sektam..
nazor 14. 12. 2010, 13:49
je tady veselo, tak ja jeste prilozim nakym infem o matce.

v sobotu vyslo LP mother - through this disappearing land, muzete ho objednavat ted na insanesociety.net, deska je taky v rekomandu. kazdy lp obsahuje originalni kod na stazeni.

samostatnej download je moznej na strance disappearingland.bandcamp…, 0.60e za skladbu nebo 4e za celou desku...pripadne muzete samozrejme zaplatit vic.

diky a sorry za spam.
-ht- jtomas300@gmail.com 14. 12. 2010, 12:47
bourek: ještě ke culturejammingu - já ten rozdíl chápu a zároveň si myslim, že každej, kdo tenhle rozdíl chápe, tak dokáže i rozpoznat, co je v tomhle směru pro něj škodlivý nebo neni i když vidí ten symbol samotnej bez kontextu a není nutný mu to filtrovat. mimochodem tuhle plachtu v národní technický knihovně bych skoro taky považoval za culturejamming. co mi vadí je aplikování nějakejch jednoduchejch pravd, to je totiž přesně to, co dělaj ty nenáviděný církve a sekty. tahle debata je totiž to, co je důležitý a co nás od těch jednoduchejch odsouzení na jejím začátku posouvá dál.
michal 14. 12. 2010, 12:37
Klid, pohůnku, Buddha neni bůh
vasil 14. 12. 2010, 12:36
Martine, máš tu psychologa!
co si stáhnul tvoje EP 14. 12. 2010, 12:33
2musdrlant: super vtip.
2 bourek: kámo, miluju tě, ale trochu brzdi. bereš se moc vážně a meleš píčoviny
2 bůh: eště že seš
vasil blaženej 14. 12. 2010, 12:28
bůh: Viď?
Job honza.krejca@gmail.com 14. 12. 2010, 12:26
pár vět z novinek ... Takže žádný guestlisty, tady jde o lidský životy.....Tahle deska je droga, ta vás nepustí, dokud ji nebudete znát nazpaměť. ... z toho mi vyplývá... že label je normální obchodník, který pro získání svýho zisku (návštěvnost, prodej, dobrej pocit) používá TAKY psychologii, vydírání a zastrašování...
mudrlant 14. 12. 2010, 12:23
2john - jak to myslis prosim te?
by me zajimalo 14. 12. 2010, 12:20
by me zajimalo: si mě pobavil. Myslím, že sis sám odpověděl tím, jak a jakou otázku jsi položil. To se nepovede často.
bůh: geniální.
John 14. 12. 2010, 12:18
u týhle debaty se dá docela dobře honit.
bůh 14. 12. 2010, 12:11