Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Máte ještě Curiosity od Balaclavy?
chceš bejt kreativní ale z toho slova je ti na blití 19. 1. 2012, 12:45
zvedavej: dítě je jako vlkodlak, čas od času se z andílka mění ve smrada
znalej 19. 1. 2012, 10:12
JendaX: Je to zkrátka tak, že někdo na ministerstvu vymyslel "projekt", díky kterýmu pár desítek malejch knihoven zaniklo, protože byly tlačený k internetizaci (to je teda hrozný slovo), ale nebylo na to dost peněz, takže se na tom musely finančně podílet obce - který pak byly nucený volit mezi koupí PC pro knihovnu nebo třeba vrátkama před školku (máš recht, kravín byl blbej příklad, nic jsem tim nemyslel a blbě to vyznělo). Ne, že by nemohly tyhle knihovny dál fungovat bez internetu a registrace u MK, leckde to tak asi je, jak píšeš. Ale prakticky to pro ně znamená, že jsou odříznutý od výpůjček z "pověřenejch knihoven", což jsou větší knihovny v regionu, který těm menším zapůjčujou ze svejch fondů knížky, který zas ty malý knihovny pak můžou půjčovat svejm návštěvníkům (a který si ze svejch často skoro nulovejch prostředků nemůžou koupit do svýho fondu). A v knihovně, kde nemají ani na nákup jednoho PC se asi moc novejch knížek ročně nenakupuje, takže její provoz půjde stejně dřív nebo pozdějc do kopru.
Petr etrkalas@seznam.cz 19. 1. 2012, 00:22
vy tam máte ve školkách smrady místo dětí?
zvědavej 19. 1. 2012, 00:08
von to petr asi nemyslel tak uplně pejoratývně vůdči vesničanům, bych řek.
V8k 18. 1. 2012, 23:59
Petr: Hrozně se mi líbí to tvoje vysvětlení zániku knihoven na vesnicích. Ještě víc se mi líbí to tvoje opovržlivý spojení "že to asi dali na opravu kravína, nebo co". U nás se taky na kompa do knihovny peníze nedávaly, protože se shledalo lepším těch 30 litrů dát na vrátka před školkou, kterou obec - na rozdíl od kravína - provozuje. Aby smradi nelítali rovnou do silnice. Jinak knihovna jede v klidu dál i bez kompa a předraženýho netu, nezanikla. Jak řikáš, jednou tejdně, bez nároku na odměnu. Oni ti lidi na vesnicích taky nejsou úplný vidláci a blbečci.
JendaX jilek.jan/at/seznam.cz 18. 1. 2012, 23:41
V pobočce městské knihovny v Praze, když se rušil, jsme si naložili desek banánových krabic knih, takže máme slušnou knihovnu. Nabízeli to po zrušení školám, ale ty neměly zájem, tak to rozdávali. Jinak u nás na vesnici knihovna funguje, i když tam moc lidí nechodí. Ale význam to určitě má, hlavně pro školu/školáky
martin co má malárii 18. 1. 2012, 19:37
Slysim te rikat penize.
LiborDupal 18. 1. 2012, 17:39
http://www.youtube.com/wa…
jedeeeeeeeeeeeem
pláčucywe 18. 1. 2012, 17:01
jos: Ten původní záměr byl zrušit asi 15 poboček po celý Praze (MK jich má 50). Nejvtipnější na tom je, jak se vždycky snažej ušetřit na "pravejch" místech. Přitom těch 25 mil. je v magistrátním rozpočtu jak když plivne. Běžnej úplatek pro jednoho úředníka při výběrovým řízení třeba na stavbu pětikilometrovýho úseku dálnice se asi od ročního rozpočtu patnácti malejch knihoven moc lišit nebude.
Petr etrkalas@seznam.cz 18. 1. 2012, 14:29
Petr: já to teď četl v Tučňákovi (plátek radnice Prahy 4), menovali tam cca 5 poboček, např. na Praze 4 pobočka na magistrále
jos 18. 1. 2012, 14:18
Torr: Tím pražským případem se nejspíš myslí to jak cca před 3-4 rokama někoho chytrýho na magistrátu napadlo, jak ušetřit ročně 25 mil. Kč tim, že zruší asi třetinu poboček Městský knihovny, hehe. A případ vesnickejch knihoven: v rámci zavádění internetu do VŠECH knihoven (probíhalo v několika etapách cca do roku 2006) se zřizovatelé malejch vesnickejch knihoven - tj. vesměs obce - mohly rozhodnout, jestli se připojí k internetu a přejdou na elektronický půjčování, nebo zaniknou, protože bez splnění týhle podmínky nemohly získat registraci u ministerstva kultury. Připojení knihovnám na nějakou dobu hradilo ministerstvo ze státního rozpočtu, obce se na tom ale musely podílet nákupem počítačů a pro některý nejmenší knihovny to bylo likvidační, protože jim starostové odmítli techniku zafinancovat. Třeba to radši dali na opravu kravína, nebo co já vim. Tyhle knihovny pak zanikly. Většinou šlo o tzv. dobrovolný knihovny (otevírací doba třeba 1 hodinu týdně, knihovník to dělal ve svým volným čase bez nároku na odměnu). Jinak o žádný další chystaný systémový likvidaci knihoven mi není nic známo. Dělám v oboru 10 let, něco bych o tom, doufam, věděl.
Petr etrkalas@seznam.cz 18. 1. 2012, 13:52
já neznám žádnej průzkum, ale není to taky tim, že tam prostě chodí málo lidí? (a myslim, že to je problém spíš menších lokálních knihoven, než velkých městských) informace se daj dneska prostě získat jinak... moje máma byla knihovnice, část dětsví jsem tam strávil, takže je mi to taky líto, ale nevim jestli tohle neni přirozená změna...
michal 18. 1. 2012, 13:25
To víš, pohled z vesnice.
Radim uv@silver-rocket.org 18. 1. 2012, 12:37
Jen dodam, ze jsem slusny ignorant, viz zpravu od Radima: "Tohle je pražskej případ a až teď. Jinak i krajský města zrušily svoje pobočky už dávno, nemluvim o těch menších, který byly na vesnicích. Ty šly do hajzlu do roku 1995 cca."
Torr uv@silver-rocket.org 18. 1. 2012, 12:32