pyrát: za ten disk kam to ukládáš si zaplatil OSA výpalný, případně za flashky, prázdný CD/DVD/BR, tiskárnu, kopírku, scanner ...
takže sou to i tvoje prachy
jos
20. 1. 2012, 11:45
Mě ne, je to absolutně jeho věc a příde mi dost trapný že to tady řešíte.
Abuch uv@silver-rocket.org
20. 1. 2012, 11:35
Bourkovo vyjádření ohledně prachů od OSA by mě hodně zajímalo...
kamennej
20. 1. 2012, 11:26
orp: díky to jsem nevěděl
pyrát
20. 1. 2012, 11:24
pyrát: not any more.
http://www.rozhlas.cz/zpr…
orp
20. 1. 2012, 11:22
moje prachy to nejsou já jenom stahuju z megauploadu
pyrát
20. 1. 2012, 09:51
ty voe, Bonus dostal odměnu od OSA... no jak se s tím chlap vypořádá? ty prachy spálí nebo je věnuje na charitu? ale jsou to bezesporu krvavý prachy :-)
znalej
20. 1. 2012, 09:38
60.000 = LOK 02 + LOK 03, hehe
Pedro
20. 1. 2012, 09:14
Vítězem prvního ročníku cen Apollo se stal Martin Hůla alias Bonus za své album "Náměstí míru". Převzal tak uměleckou sošku od výtvarníka Maxima Velčovského spolu s šekem na finanční odměnu v hodnotě 60 tisíc Kč, který poskytl Ochranný svaz autorský, který je generálním partnerem cen Apollo.
denní tisk
20. 1. 2012, 08:28
straba: "fond je tak bohatej, že zatím nemám důvod se registrovat jinde." ti jebe?
Pedro
20. 1. 2012, 07:50
ad knihovny: dobé téma! jediný způsob jak lze čelit trendu zavírání knihoven (loni se to v Anglii týkalo 400 malých knihoven) je chodit tam, využívat jejich služeb. Je to stejné jako s koncertama. knihovny i koncerty by měly být o setkávání a komunikaci. samozřejmě kvalitu knihovny vytváří lidé, kteří v ní pracují. Pokud však lidi do knihoven přestanou chodit, je to pro zřizovatele většinou signál pro možné zrušení.
malárie: martine, do bystřic lidi chodí. z vesnických knihoven v okrese jsou na tom procentuálně (obyvytelé/čtenáři)velmi dobře. bohužel, teď se tam změní knihovnice a mám obavu, že to půjde trošku do kopru. jak říkám, je to o lidech.
u knihovny se dá dělat spousta věcí ...
http://www.youtube.com/wa…
ass @knir.cz
19. 1. 2012, 17:48
dnes pochod proti reformám veřejných vysokých škol. půl sedmá před právnickou fakultou!
http://www.proalt.cz/?p=2…
dav
19. 1. 2012, 17:36
ad knihovny.
Jsem z Červenýho Kostelce (10 tis. obyvatel i s přidruženejma vískama) a nikdy jsem neřešil průkaz do jiný knihovny. Studuju ale v Olomouci chodím do knihovny jen když něco potřebuju akutně nebo něco fakt "odbornýho" co u nás nemaj.
Celej gympl se mi češtinář divil, jaktože nemám průkaz v náchodský knihovně (vokres rozumíš), no ale já ho nepotřeboval neb všechno co jsem chtěl měli u nás. Takže asi záleží jak malý město myslíš. Ale určitě v Zábrodí mají takovou tu "1zatejden dobrovolníkem spravovanou knihovnu"
No a co se týče novejch titulů, tak jasně, že to je bída a samá pseudohistorie, tarot, životopisy a vaření, nicméně fond je tak bohatej, že zatím nemám důvod se registrovat jinde.
straba
19. 1. 2012, 16:50
Myslim si, ze knihovny jsou opravdu dulezite, jinak bych nebyl tak impulzivni a nepsal bych zde naivni prispevek na tento krasne forum. Vlastne si nedovedu predstavit vice dulezitejsi lokalni statni instituci. Nejen pro skolu/skolaky, ale pro lidi, kteri nemaji pristup k informacim treba kvuli financnim duvodum. Jako dite, ale i ted jako starsi teenager byly pro me verejne knihovny vzdycky oazy klidu a hlavne misto kam clovek muze jit a nebyt hodnocen na zaklade toho jak vypada, co ma na sobe, jak mluvi, kolik ma penize, apod. Je jasny, ze klasicky vyznam ‘knihovny’ se hodne zmenil v posledni letech, pro vetsinu lidi odkud pochazim je to misto, kde mohou pouzivat internet, hledat praci, naucit se neco noveho, atd. Nase nejblizsi knihovna na Praze 3 ma celkem fajn vyber programu pro deti, duchodce ci pro celou rodinu, a dokazu se predstavit, ze by mohla mit i vice funkci, ktere soukromy sector bud nenaplnuje, anebo za ne chce nesmyslny penize. Ja vim, ze tady neni chudoba treba jako v USA, obavam se, ze mozna to vzdycky nebude tak dobre jako to je ted, a budeme radi, ze zde bude misto kde se obycejni lide budou moci pripojit ke spolecenskym aktivitam bez ohledu na socialni status. Napriklad ve Filadelfii zavreli vsechny knihovny a maji zde monopol na kabelove pripojeni k internetu (Comcast - zadna jina firma tam neni) a je to kvuli tomu dost drahy. Vzhledem k tomu, ze je cim dal tim vic sluzeb poskytovano pres internet (nejen nabidky prace nebo moznost na ne odpovidat, dale online kurzy pro dospele ci moznost studia na stredni nebo vysoke skole online, anebo treba konzultace s lekarem za mene penez nez za fyzickou navstevu ale take moznost komunikovat s okolim) a pokud se clovek nema jak se pripojit, neni moc jednoduche fungovat ve spolecnosti. Tim padem knihovny mohou byt jedna z mala moznosti, jak pomoci lidem s pristupem k informacim na nekolika urovnich a myslim si, ze knihovny nikdy nebyly tak dulezite jako ted. Tohle je ovsem mozna trochu cizi pohled, nicmene si myslim, ze stoji za to odporovat zruseni takove instituce od zacatku, protoze pokud to jde snadno, signalem muze byt, ze verejnost bude souhlasit s PR soukromeho sektoru a pravicove politice, ze ‘je to jina doba prece, knihovny nemaji vyznam’, a se bude je zrusit dal. To, co pise Petr, o finacovani a modernizaci regionalnich knihoven to je ovsem neco uplne jineho, a bylo to hodne zajimave cteni. Prekvapilo me to, protoze knihovny, ktery jsem navstevil napriklad ve Frydku Mistku, v Liberci, ve Zline byly na tak vysoke urovni, ze jsem mel asi falesnou predstavu. V mensich mestech je to zrejme jiny svet.
Torr uv@silver-rocket.org
19. 1. 2012, 15:02
http://tv.sme.sk/v/23135/…
Angazovany HipHop pro stredni tridu
19. 1. 2012, 13:53