Já bych tyhle dvě kauzy tak úplně nesrovnával. V každý jde o něco trochu jinýho. Týc je představitelem současnýho uměleckýho trendu, kterej se snaží penetrovat veřejný prostor, narušovat stereotypy vnímání a možná provokovat, ale není v prvním plánu komentářem ke stavu společnosti ani politickým postojem.
Naproti tomu Smetanovo upravování předvolebních plakátů politickejch stran, je vědomým protestem proti faktu nemožnosti vybrat si z nabídky současný politický scény. Ponechávám teď stranou, nakolik je Smetanovo počínání dětinský, nebo jestli je Týc pozér a pseudoumělec, či co.
To co tyhle případy spojuje, je alarmující skutečnost, že po víc než dvaceti letech takzvaný demokracie, je možný bejt u nás za něco takovýho perzekuovanej, a de fakto dokladem, že tady žádná demokracie není.
martin
10. 3. 2012, 18:07
špatný svědomí: možná je to o tom, jestli ti je sympatičtější naivní idealista a třeba hlupák (podle mně spíš outsider) nebo oportunistický pan umělec (který rozhodně nestojí tak mimo systém, jak by se rád prezentoval)
čistý svědomí
10. 3. 2012, 16:46
už se na to vyserte a raději si rozšiřte obzory o suřík
http://cs.wikipedia.org/w…
Pb3O4
10. 3. 2012, 13:10
skvelej text
http://www.silver-rocket.…
smekam
10. 3. 2012, 12:55
za to může paroubek!
pan ucitel
10. 3. 2012, 12:47
čůrající a blijící panáčci vs tykadýlka
clash of titans
10. 3. 2012, 10:05
nesplet si server? tohle neni idnes
obcan
10. 3. 2012, 10:05
Proboha, vždyť ten Smetana je úplnej idiot! Volil komunisty; protestuje proti politické situaci činem hodným osmiletýho fakana; nejdřív mu Langerová nevadí a pak zase jo. Tyc je sice taky kretén, ale ty jeho semafory byly aspoň vtipný...
špatný svědomí
10. 3. 2012, 09:19
bohužel ano. dvakrát v kině, vždycky při závěrečných titulcích. nezvládl jsem nával emocí a svěrač vypověděl poslušnost. to se může stát i staršímu...
Dokaž to!
a je mi dobře
9. 3. 2012, 22:18
já slyším altsaxofón
Ses posral?
a je mi dobře
9. 3. 2012, 19:39
Občas jsem za podobný střety s realitou rád. Připomínají mi, že bych se neměl divit, že jsme tam kde jsme - v prdeli. Jen mě docela trápí, že to musím číst zrovna tady.
Banan xmr.bananax@seznam.cz
9. 3. 2012, 19:21
venca: kde se to kupuje?
jara z brna
9. 3. 2012, 19:08
A jejda, tak nam tady na drzého autobusáka ještě prasklo, že to je starej komanč. Já bych na něho poslal Mašíny nebo aspoň Jardu Jágra ať ho trefí pukem ty vole!
venca
9. 3. 2012, 18:53
ja bych chtel mit taky nick "jiny pohled"!!!!!!!!! muzu prosim?????? "jiny pohled" je tak tajemny a hezky!!!!!!
tajemnej a hezkej
9. 3. 2012, 18:13
jiný pohled: Nebudeš mi asi věřit, ale pečlivě jsem se v tvejch příspěvcích snažil najít nějakej NÁZOR nebo POSTOJ. Bavilo by mě na to reagovat. Ale bohužel jsem nenašel NIC, jen hezký a jaksi "profesionálně" napsaný věty. Připomíná mi to řadu bezpohlavních hudebních recenzí. "Někdo si možná myslí, že to je takhle, ale může to být i naopak, samozřejmě ale nelze zpochybnit, že oba přístupy mohou fungovat společně." Takže se s radostí připojím k dogmatickýmu a černobílýmu Banánovi. A tvůj pohled na Romana Smetanu mě v tom jen utvrzuje.
Aran uv@silver-rocket.org
9. 3. 2012, 18:12