... eště abych nekecal, možná že na kouření na koncertech ňákej názor přece jen mám... v ideálním světě by si kuřáci na (na punkový etice založenejch) kuřáckejch voe i nekuřáckejch koncertech měli sami uvědomit, proč si tam nezapálit... jenže tohle není ideální svět a drtivá většina kuřáků k sebeuvědomění nedojde, nepomůžou ani argumenty, protože závislost je zkrátka silnější, přísně sobecká a argumenty na ni neplatěj.. pomůžou jenom zákazy! apelovat na kuřáky, aby na kuřáckejch koncertech nekouřili, protože je to punkově neetický, jako se tady roky snažíte, nemá cenu. ovlivníte 25 % lidí, ostatní si prostě zapálí hned, jak to udělá první. a bazén je zechcanej...
amonyn enada.dimenzan@seznam.cz
27. 2. 2015, 12:19
zdeněk: aha, já myslel, že navazuješ na diskusi a von to byl jenom výkřik do tmy
27. 2. 2015, 11:53
I just came here to read the comments.
a-nestacim-to-sledovat
27. 2. 2015, 11:43
přiznám se, že nečet. A stejně musím přiznat, že neoslovuju nikoho konkrétního. Zdá se, že si všichni berem z příspěvků jen to co se hodí nám. Mi zas přijde, že nechápeš mě, takže jsme si kvit. Jen mi to je jedno.
zdeněk
27. 2. 2015, 11:12
zdeňku: prosimtě, četl jsi tu diskusi vůbec? já si myslím, že ne. nebo jo, ale nepochopil a nebo pochopil a schválně překrucuješ (pak seš tedy demagog).... fakt nechápu, koho oslovuješ? komu chceš típat cigára a trestat, když tady žádnej militantní kuřák není! (nebo se aspoň neprojevil - snad kromě jose, kterej přestal psát už na začátku)
osobně je mi kouření na koncertech u prdele, vadí mi, že tady útočíte na magii na základě překroucení nebo nepochopení toho, co tady psal. snažil jsem se ti to vysvětlit, nepomohlo to.
27. 2. 2015, 10:45
ano, prosím! Přímou akci potřebujem!
zdeněk
27. 2. 2015, 10:37
a co z toho tvrzeni plyne? ze vas kuraci, zacnu trestat. protoze sem demagog a nestydim se za to.
cau
27. 2. 2015, 10:17
až budu plakat, poznáš to.
konec střapec, já blbec myslel, že to tu bude mít větší ouroveň než diskuse na novinkách. (tak teď Enado)
zdeněk
27. 2. 2015, 10:17
zdeňku (s černým trikem): pláčeš hezky, ale na špatnym hrobě... nevšim sem si, že by tady v poslední době někdo omlouval rokenrolem, že chce kouřit na nekuřáckym koncertě - od tebe ukázková demagogie!
co tady hlavně magie tvrdil bylo, že když jde na akci někoho jinýho než SRR, která je zrovna kuřácká, tak počítá s tím, že se tam bude kouřit a nebude potom pičovat, že zaplatil vstup a ono se tam kouřilo...
27. 2. 2015, 09:51
Taky mi to nedá. SRR dovolila "anonymní" fórum - SRR musí počítat s anonymnínma diskutujícíma. Tuhle rovnici chápu, ale zajímavý je, že se tu "anonymně" (nick se nevztahuje k nikomu konkrétnímu, koho bys moh znát, protože na SRR akce chodí tak moc lidí, že ho prostě znát nemůžeš) řešej povětšinou takovýhle mr*ky, jako, kdo na co má právo atd. Nevšim jsem si toho, že by SRR bylo veřejnoprávní médium. Proč se Vy všichni, stejně horlivě, neangažujete tam, kde je to opravdu na místě a potřeba? Aj, radši žádný otázky, nebo se taky namočím do nějakýho "rozhovoru". K věci. Je to podle mě hrozně jednoduchý. Kouření v uzavřeným prostoru (no, ono mnohdy i venku) obtěžuje nekuřáky a věřím, že i část kuřáků. Nekouření obtěžuje právě jen toho netolerantního kuřáka co si neuvědomí tu první premisu. Když jdu na nekuřáckej koncert, opravdu nečekám, že se tam bude kouřit. A omluvy rokenrolem jsou podle mě těžce mimo. On to vždycky někdo zkusí si tam zapálit, anonymita davu, je skoro tak mocná jako anononymita idiskusí. Tak z ní zkuste vystoupit a dotyčnýmu to říct na místě (slušně ho seznámit se situací, poprosit, rozbít tlamu, típnout cigáro o čelo, etc. jak se komu líbí) než pak někoho nesmyslně osočovat z demagogie.
zdeněk (černý trika s bílejma nápisama) z.fryba@seznam.cz
27. 2. 2015, 09:20
...A to byla takova hezka tecka za tim nasim pripadem
kukacka
27. 2. 2015, 08:17
Čau všem,
díky Radimovi, kterej me na tuhle debatu upozornil...
za celej Scrape Sound - na některých našich koncertech se kouří, na jiných ne, ale poslední dobou už většinou ne. Do jistý míry to ma dost společnýho s tím, ze se většinou odehrávají na místech, kde se na koncertech obvykle nekouří - Potrvá, 007 nebo v poslední době Podnik.. jak tady níže píše Yoz, bavíme se o tom s klukama dlouho a postupem času se snažíme kouření na našich akcích víc a víc omezovat.
Co se koncertů v Lucerna Music Baru týče (v téhle debatě jde zřejmě o Lanegana nebo AW, nevím teď přesně), řešíme to tak, ze se kouří jen nahoře v patře.. řekl bych že takhle je to zařízený i na koncertech, který tam pořádáme se Silver Rocket.
Stejně tak to bylo řešený i na AW, uznávám že tam tedy dost lidí kouřilo, na Lanegana jsme počet cedulí o nekouření v sále minimálně zdvojnásobili, viselo to tam skoro všude.. je možný, respektive téměř jistý, že i přesto dole v sále někdo kouřil, určitě těch lidí ale nebylo tolik..
celý je to samozřejmě o toleranci, když je někdo takovej blb že kouří ve vyprodaným sále před pódiem, tak se k tomu dá těžko říct něco víc...
mějte se fajn.
Michal
26. 2. 2015, 23:34
objevuju timber rattle
a objevuju rad
26. 2. 2015, 19:58
Jen tak na okraj, Scott Kelly zahrál cover Joy Division jak pán.
https://soundcloud.com/cv…
Job honza.krejca@gmail.com
26. 2. 2015, 19:41
tohle mě fakt nebaví, ale jenom pro pořádek, demagogii jsem nepoužil
ve smyslu sr, což z tý věty mohlo vyznít, za to se omlouvám. myslel jsem tím to,
že tady xkrát vysvětluju svůj názor, že kouření není v pohodě a jasně preferuju,
když se na koncertech nekouří, ale pokud se někdo rozhodne něco takovýho
jako je kuřáckej koncert uspořádat, tak na to má právo, i když by bylo lepší,
kdyby to tak nebylo. a aran mi na to odpoví, že teda vyžaduju jen respekt nekuřáků
ke kuřákům a že kouření některejm lidem vadí, jako kdybych říkal něco jinýho.
a ve finále dělám z lidí debily, protože jako většina z těch, kdo sem píše,
vystupuju pod přezdívkou. to je podle mě docela demagogický.
magie
26. 2. 2015, 18:40