Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
No já nevím, mě je 32, v Praze jsem byl všeho všudy cca na 5ti koncertech, v Brně na třech a to většinou jen na profláknuté hvězdy, za které by byl okamžitě vyloučen ze všech ...corů a punků a metalů... (když nepočítám Nomeansno a The Young Gods - za ty se snad nevylučuje..)
Hudba mě pořád zajímá, žiju jí jak jen můžu, poslouchám co se ke mě dostane, ale aktivně to nevyhledávám.
Hraju s kdejakou bandou blbců a chodím na koncerty lokálního významu s regionálním dopadem, na kterých si docela užívám.
Přiznám se vám kluci, že naprostá většina toho, o čem tu píšete, mě nikdy nezasáhla a když už, tak jenom zlomek. Spousta věcí, nad kterými se tu rozplýváte, mi většinou dokonce připadá jako úplná blbost, popř. (když je dobře) jako "ok, ale nic moc". Jasně - Isis = super, Melvins - paráda... Jesu, Godflesh bomba... Ale vís už toho asi není...
Na tohle forum chodím někdy jen tak, někdy zaprovokovat, někdy tu ulapím dobrý odkaz, který mě pobaví. Dokonce jsem si tu i koupil několik desek (i Esqmeg - pfff...) a takový nějaký celkový dojem byl jakože "Ok kucí, jdete svou cestou, je dobře, že tu jste, občas se vám něco povede..."
Občas mě tu sice sere, jak si všichni mažou med kolem huby, jak je všechno nejlepší a jak je všechno POVINNOST vole a jak kdejaký osel s laptopem VLÁDNE pičo, ale celkem jakože ok...
Nebyl jsem na koncertě Schrinebuilder a myslím, že můj život nebude o nic chudší.
Možná jde taky o to, že v těch 90tých letech všeobecně lidi věnovali novým kapelám více pozornosti, žili tím více, protože je v tom nic nerozptylovalo a taková ta pořád relativně nová svoboda tomu dávala sílu a chuť k objevování. A myslete si o tom co chete, ale to, že tenkrát internet "nebyl", bylo pro underground a tvrdou hudbu určitě lepší, než to, co lidi masíruje dneska v takové míře. Takže JE tu rozdíl mezi tím co bylo tehdy a co je teď. Jasně, spousta věcí jde dneska líp, jsme na to všichni zvyklí. Ale kupovat si desky na burzách? Psát si do fanklubů o plakáty a trička - normální oznámkované dopisy? To možná mělo pro splynutí se "scénou" svůj význam, protože když už člověk něco takové podstupoval...
Už to pozoruju i na sobě. Nových věcí mě zajímá čím dál tím míň, stále častěji se přistihnu při tom, že jsem nejspokojenější, když nemusím NIC poslouchat... Úplně mi stačí koncerty v okolí a v autě osvědčené klasiky. Doma si už pouštím jenom vinyly, které si koupím na koncertech a to většinou jen tak jednou, dvakrát. A cca dvakrát za měsíc, když to po zkoušce trošku natáhneme a dojdu domů ožralý, sjíždím kdejakou kokotinu z mp3 archivu a sedím cca do 4 do rána u Cannibal Corpse, Death, Godflesh atd. a píšu při tom výblitky na fóra, dokud neusnu s hlavou na klávesnici.
Zapadá výše zmíněné do mozaiky toho, "kdo jsme?"
Sedlo 19. 11. 2010, 13:33
Aran: já neřikám, že útočíš. Jestli skončíte tak to bude nejvíc mrzet zas jen ty lidi, který na ty koncerty chodili. Vážně neexistuje nějakej model podle, kterýho byste mohli dělat koncerty dál? Myslím že třeba v roce ´06 kdy se SRR dařilo byla ta skladba koncertů trochu jiná. Jestli vás nejvíc ruinujou Melvins a Shrinebuilder tak to prostě nebudete moc dělat...taky si myslim že není nutný se obhajovat.
Pedro 19. 11. 2010, 13:29
Aran: Ale já to z tvojí strany jako útok nebral, tvůj příspěvek se mi líbil a rozumím ti. Chtěl jsem jen naznačit některé svoje důvody, třeba to má nekdo podobné, ale rozhodně nemám potřebu se ti omlouvat a je mi jasné že jsi tohle ani primárně nechtěl. Je to prostě moje reakce. Od toho to fórum je, aby jsme se navzájem nějak poznali...
Marek 19. 11. 2010, 13:26
Marek, Pedro: Ale já na nikoho neútočil, nemusíte se nikdo obhajovat. Nikomu jsem přece v tom textu nic nevyčítal. A rozhodně nikoho NENUTÍM, aby chodil na naše koncerty proboha. No a že jsem to napsal na tohle fórum? Jinej komunikační kanál nemám, to je snad taky jasný...
Aran uv@silver-rocket.org 19. 11. 2010, 13:15
Já na forum vubec nechodim, protože se tady většinou řešej věci, ktarý mi nestojej za to, abych je četl, nicméně k této debatě jsem nucený se vyjádřit. I když se můj vkus v mnoha věcech liší od vkusu Silver Rocket , musím říct, že mi rozšířily obzory, například na akustickej koncert Wino jsem šel značně skeptickej a odcházel jsem jako jinej člověk. Byl jsem na spoustě koncerů Silver Rocket, někdy se mi to líbilo, jindy se to dost lišilo od toho co jsem si přečetl v upoutávce, ale vždy jsem odcházel s pocitem, že je tady parta, která to nědělá pro prachy, ale jenom pro čistou radost z toho, že se něco děje. Takže já vám moc děkuju, děkuju, děkuju, minimálně za to , že jsem se ještě někde neuchlastal v zaplivaný hospodě u fotbalu, kterej stojí stejně za hovno.
Dejf TJ Praha 19. 11. 2010, 13:13
na koncerty SR nechodím, protože tam nejsou žádný holky.
Ale vážně. Vstupné vysoké nebylo, tam bych problém neviděl. Na druhou stranu si rád ( jako i jiní z tohoto fóra) kupuju LP a knížky a když se to někdy sečte dohromady, bývá to měsíčně spolu s jinými výdaji za kulturu (divadlo, výstavy) překvapivě vysoká částka. Nepovažuju se za skalního fandu SR, ale rád se nechám tímto fórem inspirovat a pak třeba chodím i na koncerty naslepo a nemám s tím problém. Jenže toho je v poslední době tolik a všude samá chvála, že to fakt nezvládám. A pokud ještě mám svojí kapelu a chci někdy i cvičit na nástroj či skládat(spousta skalních SR fans taky hraje žeáno), jsem vzhledem ke skutečnosti, že pracuji, odsouzen být za hlupáka a vynechávám i takto našlapaný koncert. Mrzí mě to..ale tak to prostě je.
Marek zavodskymarek@centrum.cz 19. 11. 2010, 12:52
Pedro> No jo, už jsme o tom ostatně mluvili v úterý, snažím se ve svým okolí všechny zajímavý akce co nejvíc propagovat, občas někoho přitáhnu, ale víceméně všude se pořád dokola objevujou ty samý ksichty, tzn skalní fans, který tvoří i základ tohohle fóra. Chtělo by to propagaci i směrem 'ven', protože těch pár stovek lidí z celorepublikový 'scény' jí dlouhodobě nespasí, heh. Ale chápu tu Aranovu frustraci, kdy se snaží poskytnout lidem něco, co za ty peníze/čas/úsilí stojí a většina se mu na to akorát vysere. Smutný. Akorát je asi všem jasný, že tohle není to pravý místo, kde hledat nápravu.
twinsen 19. 11. 2010, 12:32
Nemám co dodat, chodím na všechny koncerty, který si můžu časově dovolit, nechápu, jak někdo může tvrdit, že je čtyřistapade za Shrinebuilder *moc* - wtf? A chodím jednoduše i proto, že jsem strašně moc vděčnej, že sem ty kapely někdo vůbec vozí a nepopsatelně moc si toho vážím bez ohledu na to, o jakýho promotera se jedná - tolik jich tu ostatně ani není. Takže ještě jednou děkuju.
twinsen 19. 11. 2010, 12:21
Já se chtěl vyjádřit, ale pak mi právě přišlo že by to někdo mohl brát jako blbej hahaha fórek. Ale když už jsem tady. Esej na téma který label máte nejraději a proč právě Silver Rocket.

Silver Rocket je pro mě hlavně parta kamarádů a to že nás spojuje muzika je spíš shoda okolností. Jsem rád, že si s klukama můžu tykat (kromě Bonuse, pochopitelně), že sme si s nima mohli zahrát ale díky nim i se spoustou dalších skvělejch kapel. Jsem jim vděčněj za všechno co pro nás udělali a dělaj.

Kluci dík, mám vás rád

f. 19. 11. 2010, 12:13
sem si nevsim ze by tady nekdo nekoho do neceho nutil
ale mozna sem jen blbej 19. 11. 2010, 12:13
Aran: Nevím jestli můžeš lidi nutit, aby chodili na koncerty. Na Shrinebuilder prostě přišli lidi, který ta kapela zajímala. Myslím, že stejně na každej koncert doplácíte. Jestli je chcete dělat dál musíte jich dělat míň. Nevím jestli dělá Shindy a ostatní koncerty líp. Když budete dělat každej rok koncert Coliseum, třeba tam bude chodit stabilně slušnej počet lidí. Když budete chtít zkoušet nový a hudebně dost podivný věci asi se dost často popálíte. A na koho se to vlastně obracíte? Na ty lidi co píšou jen na fóra a na koncerty nechoděj? Od těch čekáte podporu? Nebo lidi z Vaší starý gardy, který radši tráví večer s dětma? Na ty se právě vy asi zlobit nebudete. Jo a myslim, že todle fórum vlastně čtou jenom Vaši skalní fans, který na koncerty choděj i když třeba ne na každej.
Pedro fighttest@seznam.cz 19. 11. 2010, 12:11
Je fakt vtipný, že když se tady máte možnost k něčemu opravdu vyjádřit, tak je totální ticho. Holt dělat blbý hahaha fórky je přeci jen jednodužší.
Banan xmr.bananax@seznam.cz 19. 11. 2010, 11:58
mne se to taky libi. moc. je to syrove uprimny a bohuzel pravdivy. docela me to pichlo, patrim prave k tem lidem, o kterejch pises. sice sem nepisu tak casto, skoro vubec (na ty zbejvajici nepisu vubec), ale sem jednim z tech, co chtej, chtej, planujou a nakonec ve vetsine pripadu nejdou. i kdyz u tohohle slo konktetne o praci, u spousty jinejch to neni omluva. vlastne nevim, proc to pisu, tvuj vnitrni postoj to tezko zmeni a muze ti bejt z cistym srdcem u prdele, zes nekomu prave vyndal hlavu z prdele. jen tim chci rict, ze je to poctive napsany a jak napsal marian, nelitovat, nemenit ani carku.
em.pa 19. 11. 2010, 08:45
Adam: Neľutuj ani čiarku! Prezrelo to a vypadlo to z teba presne tak, ako to naozaj je. Perly či kaviár sa vážne nedajú donekonečna hadzať blbcom až pred tlamu! Časom to ale možno pochopia. MOŽNO...
Marián C. 19. 11. 2010, 03:56
SHRINEBUILDER fčera vo viedenskej Aréne ABSOLÚTNE DIKTOVALI A VLÁDLI. Pre malý predpredaj/záujem to bolo presunuté do malej sály. A ani tá nebola zaplnená/vypredaná... Videl som f svojom posratom živote naozaj NESKUTOČNÉ množstvo koncertof (občas som si schopný naordinovať ako správna smažka aj jeden denne), ale toto bolo FAKT ÚPLNE INÝ LEVEL! Zem sa zachvela! Nespočetne krát! F najbližších dňoch dávam samozrejme ešte šancu UNKILLED WORKER MACHINE, BURNING LOVE, COLISEUM, FM EINHEITovi, AT THE HOME WITH SOPHIA, SWANS, AETHENOR, HIGH ON FIRE, ..., ale bojím sa, že týchto S veľmi tažko niečo prekoná. Sú veci/koncerty, ktoré sa naozaj neopakujú! A veľmi sa teším ako mi o niekoľko mesiacof/rokov(?) budú s kamennou tvárou stofky blbečkof tvrdiť, že na tom koncerte ftedy samozrejme boli.
Marián C. 19. 11. 2010, 03:19